Közzétéve 2022 május, 01 - 20:20
MADÁRTEJ SZELET
Ár : 4500 Forint
Másik nagy kedvencem a sütemények közül a sütemények trónján ülő, vagy legalábbis előkelő helyet elfoglaló madártej szelet. Ez a sütemény körülbelül hatvan perc, egy óra alatt készíthető el, egy kissé bonyolultabb módon, megfizethető költségek mellett.
HOZZÁVALÓK:
A TÉSZTÁHOZ:
– hét darab tojásfehérje
– tizenhét dekagramm fehér tönkölyliszt
– tizenöt dekagramm Xilit (nyírfacukor)
– csipet só
A FŐZÖTT KRÉMHEZ:
– Hét darab tojássárgája
– Hét dekagramm Xilit
– Egy darab vaníliarúd
– Négy deciliter tej
– öt dekagramm fehér tönkölyliszt
A VAJAS KRÉMHEZ:
– Tizenöt dekagramm vaj
– Hat dekagramm Xilit
A TETEJÉRE:
– Négy deciliter habtejszín
– Egy dekagramm Xilit
– Négy-öt dekagramm étcsokoládé
– Egy teáskanál olaj
ELKÉSZÍTÉSE:
- A tésztához a tojásokat kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd kanalanként hozzáadjuk a Xilitet.
- Két részletben beleszórjuk a liszetet, és belekeverjük a habba.
- Tepsiben, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 celsius fokon körülbelül húsz perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a tojások sárgáit kikeverjük Xilittel, a liszttel és a vaníliával.
- A tejjel lassan sűrűre főzzük.
- A vajat habosra keverjük a Xilittel
- Amikor a főzött krém elkészült hozzákeverjük (de csak lassan) a vajas krémhez, majd a tésztára kenjük.
- A tejszínt keményre keverjük a Xilittel, és beborítjuk vele a madártej szeletet. Villával csíkokat, bordákat húzunk rá.
- A csokit olajon felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére csöpögtetjük, folyatjuk.
Természetesen tehetünk a tetejére csokoládé reszeléket, vagy kakaót is.
Egy napig javasolt a madártej szeletet hűtőben tárolni.
Azért javaslom a Xilitet a kristálycukor helyett, mert így diabetikus lesz a madártej
szelet, és cukrosok is fogyaszthatják.
RENDKÍVÜL FINOM
KISSÉ BONYOLULT ELKÉSZÍTENI
Kollár Alíz Margit
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás