Közzétéve 2021 december, 02 - 21:21
Vegánoknak fontos táplálék a sajt
Tudtad, hogy becslések szerint kb. 5000 éve kezdték a sajtkészítést a közel-keleti nomádok? A legenda szerint egy arab nomád tejjel töltött meg egy nyeregtáskát, hogy azt fogyassza az úton, ameddig keresztüllovagol a sivatagon. Több óra után leszállt a nyeregből, hogy szomját oltsa és felfedezte, hogy a tej sápadt vizes folyadékká változott, amelyben szilárd fehér darabokba vált ki a sajt. A tejből étele és itala is lett. Mivel a nyeregtáska fiatal állat gyomrából készült, egy megalvasztó enzimet tartalmazott, amit renninként ismerünk. A tejet valószínűleg a rennin a Nap meleg sugarai és a ló vágtató mozgása együttesen aludtejjé és savóvá választotta el. Több ezer év alatt hatalmas iparággá nőtte ki magát a sajtkészítés.
Diétázóknak kíválóan alkalmas a violife natúr növényi tömb. Kókuszolajjal készült, állati eredetű összetevőktől és allergénektől mentes. B12 vitaminnal gazdadított, biztonságosan ehető gluténérzékenyeknek, dió érzékenyeknek, szójaérzékenyeknek, lisztérzékenyeknek és vegánoknak. Nem tartalmaz pálmaolajat, tartósítószert vagy GMO összetevőket. Megfelel a kóser és hall étkezés szigorú szabályainak. Sokoldalúan felhasználható.
A megszokott ételekről nem kell lemondanunk, ha növényi eredetű sajtkészítményt használunk. Ez a sajt hatalmas népszerűségnek örvend, folyamatosan növekszik fogyasztóinak száma. Laktózérzékenyek és vegánok egyaránt fogyaszthatják. Sokféle sajt közül válogathatunk a pizza ízesítésűtől a mediterrán ízesítésig. Az első tejmentes terméket még 1980-as években dobták piacra, de ekkor még közel sem volt akkora kereslet iránta, mint napjainkban. Ma már egyre több cég specializálódik azokra a sajtkészítményekre, amelyeket nem tehén-, kecske- vagy juhtejből, hanem vegán alapanyagokból állítanak elő. A parmezántól egészen a lágy ajtokig mindenre találunk már alternatívát.
Ez a termék kókuszolajjal készült, így krémes, lágy textúrája van.
Nagy kérdés miért is egészségesebb, mint a hagyományos sajt. Nos kevesebb zsírt, fehérjét és kalciumot tartalmaznak, mint a tejből készült változatok és a kalóriatartalmuk is alacsonyabb. A növényi sajtot is mértékkel ajánlott fogyasztani, nem egészségesebb, mint a hüvelyesek vagy a friss zöldségek, de arra pont tökéletes, hogy néhány tésztaételt és pizzát ízesítsünk vele.
Violife növényi sajt tömb tartalmaz:
Összetevők: víz, kókuszolaj (23%), burgonyakeményítő, módosított keményítő, tengeri só, vegán ízesítő, olívakivonat, színezék: béta-karotin. Tejmentes, laktózmentes, szójamentes, pálmaolajmentes, gluténmentes. Növényi alapú sajthelyettesítő. Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 11290 kJ / 285 kcal Zsír: 23 g – amelyből telített zsírsavak: 21 g Szénhidrát: 20 g – amelyből cukor: 0 g Fehérje: 0 g Só: 2,3 g Tárolási hőmérséklet: +2 – +8C Felbontás után fogyassza el 5 napon belül.
növényi eredetű
ne tartalmaz állati eredetű összetevőket
Buksika
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás