Véraláfutás - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 október, 12 - 21:21

Véraláfutás kezelése!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 900 Forint
Vonalkód: 10761

Az ütés okozta fájdalom kezelésére,enyhítésére jeges borogatással lassítsuk e területen a vérkeringést.

Ezután hő alkalmazásával állítsuk helyre a véráramlást.lehetővé téve a felgyülemlett vér elszállítását.

Ha a bőr nem szakad fel,rengeteg gyógynövényes orvosságot bevethetünk.

Mi is történik tulajdonképpen a véraláfutás esetén?

Amikor erősebb ütés vagy lökés ér bennünket,előfordul,hogy a bőrfelület ép marad, alatta azonban a hajszálerek megrepednek,és bevérzés keletkezik.A vér a környező szövetekbe szivárok,és eleinte kékesfekete elszíneződést hoz létre,majd ahogy kezd lebomlani, a folt színe folyamatosan változik.A véraláfutások általában 10-14 nap alatt kezelés nélkül is elmúlnak.

Igaz,hogy elmúlhatnak kezelés nélkül is,de  nekem az a véleményem,hogy, vegyük elejét a nagyobb bajnak!

Javasolom,hogy a baleset után minnél hamarabb kezdjük meg a jegelést.és folytassuk a következő 24 órában is.

A törölközőbe bugyolált zacskós fagyasztott borsó, vagy jéghideg vízbe áztatott mosdókesztyű is tökéletesen megfelel a célnak.

Kb. 10 percig hagyjuk a sérülésen,majd vegyük le, és a fagyásveszély miatt várjunk legalább 20 percet, mielőtt újra visszatennénk.

Ha a karunkat vagy a lábszárunkat ütöttük meg,rögtön tegyünk a sérült részre rugalmas pólyát.A szorítókötés ugyanis megakadályozza a véredények szivárgását, és a véraláfutás ezáltal nem válik súlyossá.

Polcoljuk fel a sérült végtagot egy kanapéra vagy karosszékbe telepedve,a szív magassága fölé.Ha ugyanis az érintett terület kevesebb vért kap, a véraláfutás kisebb mértékű lesz.

Ezután már jöhet a meleg!

A következő napokban a jegelés után kezdjünk meleget alkalmazni, hogy javuljon a terület vérkeringése,és a felgyült vér távozhasson.

Használhatunk elektromos melegítőpárnát 20 percig,naponta többször.De melegvizes palackot,mikrohullámozható hőakkut is használhatunk.

Kenjük be fekete nadálytő kenőccsel ami olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek csökkentik a duzzanatot és elősegítik az új sejtek növekedését.Ne alkalmazzuk azonban feldörzsölt vagy nyílt sebre!

A meleg vízzel kevert ecet szintén segíti a gyógyulási folyamatot, és a varázsmogyoró is hasonlóan jó.

Felhívom a figyelmet arra,hogy  a véraláfutás kialakulása után ne vegyünk be aszpirint,mert az lehet,hogy többet árt mint használ.Az aszirin ugyanis gátolja a vérelvadást, így a vér jobban felgyülemlik a bőr alatt.Az ibuprofen uganezen okból nem javasolt.Paracetamolt azonban nyugodtan alkalmazhatunk.

Kipróbálhatjuk az ÁRNIKA homeopátiás változatát,közvetlen a véraláfutás kialakulása után.Kezdjük el 4 óránként egy dózist 5 golócskát szedni.

ANANÁSZ-ban lévő bromelin gátolja a gyulladás és a fájdalom kialakulásáért felelős fehérjék működését.

Régi módszer,de hasznos ha egy marék friss petrezselyemzöldet, összemorzsolunk,és szétkenjük a véraláfutásos bőrünkön.

Az orbáncfű olaját régóta használják sebgyógytásra.Óvatosan dörzsöljük az olajat a véraláfutásra ismételjük naponta háromszor.

A teljesség igénye nélkül foglalkoztam a véraláfutás kezelésével,de remélem,hogy sokat segíthettem azoknak akik ezeket a módszereket nem ismerték,és véraláfutásos balaset érte őket.Mielőbbi gyógyulást kívánok!

+Erősségek

Hamarabb gyógyul!

-Hátrányok

Aszpirin tilos!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments