Közzétéve 2023 március, 20 - 4:04
Véleményem:Japán!
Ár : 700 Forint
Vonalkód: 16149
Korábban a Csendes-óceánon történő barangolás keretén belül irtam a Felkelő-Nap országáról, de csak nagyon röviden!
Most ebben a véleményemben folytatom az utazást a Japán-szigeteken.
Akit érdekel, kérem olvassa el, hasznos információkat igyekezek szolgáltatni a témával kapcsolatban.
Amint korábban emlitettem a Japánok fő eledele a hal és a rizs.
Teritett japán asztal a képen!
Az egyhangú étkezések elkerülése végett, azonban rendkivül változatos formában zöldségeket szolgálnak fel.
Ilyen a bambusz fiatal hajtása és rügye, az indiai lótusz gyöktörzse, a gyömbér gyöktörzse, és a batáta is.
Fogyasztják még a krizantém virágát, valamint a juharlevelet is.Minden zöldséget főzve fogyasztanak, legtöbbször un. cukemonót készitenek belőle.Ez egy rakott zöldség rizzsel.Az asztalon mindig ott található a szójamártás.Beleteszik a levesbe, rizsbe, a zöldségekre és még a halra is. Nagyon egészséges, fehérjében és olajban gazdag,ezért szivesen fogyasztják szörp formájában is.
Japán vendégfogadás!
Kimonóba öltözött japán nő a képen!
A partokon sétálva feltűnnek a fehér ruhás gyöngyhalászok.A gyöngyhalászat modernizálását,a nagyüzemi termelést termelést is a japánok fejlesztették ki, hatalmas gyöngykagylótelepeken.
A gyöngyhalászok fáradságos munkával hozzák a felszinre az értékes gyöngxyöket.A nők alkalmasabbak a mélytengeri merülésre, mint a férfiak.A kislányok 12-13 éves korukban kezdik meg az igen veszélyes merüléseket.
Ők az amák ,akiket képességeik szerint két csoportba osztanak, s ezek a csoportok együtt búvárkodnak.
Az ama-kicsodók a partról merülnek alá, az ama- funadókat pedig csónakkal viszik ki a tengerre, s onnan ereszkednek le a mélybe.Búvárszemöveget és jellegzetes fehér merülő köntöst viselnek. Júliusban van a begyüjtés főszezonja, ilyenkor hemzseg a tenger a gyöngyhalászoktól.A funadók hosszú köteleket erősitenek a derekukra, a kötél másik végét egy hordóhoz erősitik, amely bójaként lebeg a viz felszinén.Több órán keresztül keményen dolgoznak, majd a zsákmányt leadják a gyöngyszakértőnek.A fáradságos és veszélyes munka után a teabárban van mit megbeszélni a halászoknak.
A teázó helyiség választékos egyszerűséggel van berendezve.A vendégek kor és nem szerint foglalják el a helyüket a gyékényen.
A kimonóba öltözött japán nők tálcán hozzák a kellékeket,a forró vizzel teli edényt, teásdobozt, bambuszkanalakat, ecsetet, és a teáscsészéket.A porrá tört zöld teát csészébe helyezik, és leforrázzák, bambuszecsettel habosra keverik.A csészéket egyenként adják oda a vendégeknek, miközben különböző történetekkel szórakoztatják a vendégeket.A tea keserű,de nagyon finom illatú, és édes süteményeket kell hozzá fogyasztani,hogy megnyugodva távozhasson az ide látogató.
Bizom benne,hogy sikerült betekintést nyújtanom a japán világba!
Betekintést nyújt Japánba!
Csak egy részlet!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás