BÁCS-KISKUN MEGYE, BAJA - vélemény

Átlag: 5 (3 szavazat)

Kategória: Országok

Közzétéve 2023 március, 20 - 4:04

Véleményem:Japán!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 700 Forint
Vonalkód: 16149

Korábban a Csendes-óceánon történő barangolás keretén belül irtam a Felkelő-Nap országáról, de csak nagyon röviden!

Most ebben a véleményemben folytatom az utazást a Japán-szigeteken.

Akit érdekel, kérem olvassa el, hasznos információkat igyekezek szolgáltatni a témával kapcsolatban.

Amint korábban emlitettem a Japánok fő eledele a hal és a rizs.

Teritett japán asztal a képen!

Az egyhangú étkezések elkerülése végett, azonban rendkivül változatos formában zöldségeket szolgálnak fel.

Ilyen a bambusz  fiatal hajtása és rügye, az indiai lótusz gyöktörzse, a gyömbér gyöktörzse, és a batáta is.

Fogyasztják még a krizantém virágát, valamint a juharlevelet is.Minden zöldséget főzve fogyasztanak, legtöbbször un. cukemonót készitenek belőle.Ez egy rakott zöldség rizzsel.Az asztalon mindig ott található a szójamártás.Beleteszik a levesbe, rizsbe, a zöldségekre és még a halra is. Nagyon egészséges, fehérjében és olajban gazdag,ezért szivesen fogyasztják szörp formájában is.

Japán vendégfogadás!

Kimonóba öltözött japán nő a képen!

A partokon sétálva feltűnnek a  fehér ruhás gyöngyhalászok.A gyöngyhalászat modernizálását,a nagyüzemi termelést termelést is a japánok fejlesztették ki, hatalmas gyöngykagylótelepeken.

A gyöngyhalászok fáradságos munkával hozzák a felszinre az értékes gyöngxyöket.A nők alkalmasabbak a mélytengeri merülésre, mint a férfiak.A kislányok 12-13 éves korukban  kezdik meg az igen veszélyes merüléseket.

Ők az amák ,akiket képességeik szerint két csoportba osztanak, s ezek a csoportok együtt búvárkodnak.

Az ama-kicsodók  a partról merülnek alá, az ama- funadókat pedig csónakkal viszik ki a tengerre, s onnan ereszkednek le a mélybe.Búvárszemöveget és jellegzetes fehér  merülő köntöst viselnek. Júliusban van a begyüjtés főszezonja, ilyenkor hemzseg a tenger a gyöngyhalászoktól.A funadók hosszú köteleket erősitenek a derekukra, a kötél másik végét egy hordóhoz erősitik, amely bójaként lebeg a viz felszinén.Több órán keresztül keményen dolgoznak, majd a zsákmányt leadják a gyöngyszakértőnek.A fáradságos és veszélyes munka után a  teabárban van mit  megbeszélni a halászoknak.

A teázó helyiség választékos  egyszerűséggel van berendezve.A vendégek kor és nem szerint foglalják el a helyüket a gyékényen.

A kimonóba öltözött japán nők tálcán hozzák a kellékeket,a forró vizzel teli edényt, teásdobozt, bambuszkanalakat, ecsetet, és a teáscsészéket.A porrá tört zöld teát csészébe helyezik, és leforrázzák, bambuszecsettel habosra keverik.A csészéket egyenként adják oda a vendégeknek, miközben különböző történetekkel szórakoztatják a vendégeket.A tea keserű,de nagyon finom illatú, és édes süteményeket kell hozzá fogyasztani,hogy megnyugodva távozhasson az ide látogató.

Bizom benne,hogy sikerült betekintést nyújtanom a japán világba!

+Erősségek

Betekintést nyújt Japánba!

-Hátrányok

Csak egy részlet!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

BÁCS-KISKUN MEGYE, BAJA fotók

2023.03.25

+1

Utazzunk tovább a Japán szigetekről!Vélemény!

Előző véleményemben Japánban jártunk, és most utazzunk tovább a Csendes-Óceánon! Továbbhajózva elhagyjuk a Kelet-és a Dél-kinai tengert, átérünk az Óceániába.Az Óceán  már nemcsak egyszerű...
BÁCS-KISKUN MEGYE, BAJA fotók

2023.01.24

BÁCS-KISKUN MEGYE- BAJA

BAJA Baja megyei jogú város Magyarország déli részén, a Duna bal partján fekszik, kalocsától elég könnyen elérhető mind  tömegközlekedéssel, mind autós, motoros közlekedéssel. Elég nagy város,...