Árnika - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 augusztus, 04 - 16:16

Véleményem az árnikáról!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 400 Forint
Vonalkód: 9973

Mi az árnika?Halottál már rólla?Én sem tudtam amíg ismerősöm nem javasolta kb. fél éve izomproblémáim kezelésére.

Nagyon jó íngyulladás,fáradt láb,véraláfutás kezelésére.Fontos azonban tudni – utána olvastam-,hogy ne tévesszen meg bennünket bájos, a százszorszéphez hasonló virága.A hegyvidéki gyógynövény mérgező vegyületeket tartalmaz,melyek nagyobb

adagban,belsőleg alkalmazva megemelhetik a vérnyomást,és maradandó szívkárosodást okozhatnak.Soha ne vegyünk be árnikaolajat vagy főzetet.Külsőleg azonban nyugodtan használjuk, mivel renkívül hatásos kisebb balesetek,sportsérülések,izomfájdalom,valamint zúzódások és rándulások kezeléséhez.

Tapasztalataimból tudom,hogy az árnika remek gyógyír  f i c a m o k és  r á n d u l á s o k  esetében.Serkenti a vérkeringést, csökkenti a gyulladást, elősegíti a tápanyagok eljutását az izmokba,eltávolítja a fájdalmat okozó tejsavat.Ne használjuk sérült bőrre! Ha f á r a d t , f á j ó s  a lábunk  áztassunk egy evőkanálnyi árnikát meleg vízbe.Ez helyreállítja a lábunk vérkeringését.

ZÚZÓDÁSOK ÉS IZOMFÁJDALMAK enyhítésére kíváló házi gyógymód, ezt német tudományos bizottság is alátámasztja.

Figyelmeztetés,hogy az árnika soha ne kerüljön szemünkbe, szánkba,illetve nyílt sebre,ne feledjük,hogy mérgező!

Javaslatom,hogy vásároljunk gyógynövényt tartalmazó zselét,krémet,kenőcsöt vagy tinktúrát.vagy készítsünk borogatást.

Főzzünk erős teát, csészénként 2 teáskanálnyi árnikából, hagyjuk kihűlni,azután áztassuk bele egy tiszta ruhát, és tegyük az érintett testrészre.

Az árnika haszna még,hogy nagyon hatásos a z ú z á d á s o k r a.Elősegti a szövetekbe szivárgott vér felszívódását-és képes eltüntetni az éktelen,sötétlila véraláfutásokat.Használhatunk problémánkra, naponta 5-25 százalékos árnikakivonatot tartalmazó krémet vagy kenőcsöt.Másik módszer,lehetőség,hogy keverjünk 1 rész tinktúrát 3-10 rész vízbe,áztassunk egy tiszta rongyot a folyadékba, és helyezzük a borogatást a zúzódásra.

Általában mint majdnem minden gyógynövénynek vannak kisebb nagyobb mellékhatásai is, érdemes ezekre is figyelni.

Amint már említettem az árnika nagyon hatásos növény, de nagyon kell vigyázni vele,mert mérgezést is okozhat, abban az esetben ha nem tartjuk be a szabályokat azaz belsőleg fogyasztunk belőlle, vagy szemünkbe kerül, szájba kerül, vagy nyílt sebre, ezáltal bejuthat szervezetünkbe a vérkeringésünkbe is, ezáltal káros hatást gyakorolhat belső szerveinkben.

Véleményemet a teljesség igénye nélkül írtam le, törekedve az egyszerűségre, praktikusságra.

Remélem,hogy aki a fenti problémákkal kerül szembe, hasznát veszi tanácsaimnak, tapasztalataimnak.Gyógyulást kívánok!

+Erősségek

Nagyon hatásos!

-Hátrányok

Mérgező növény is!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments