Ajakherpesz - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 augusztus, 12 - 1:01

Vélemény, és gyógymód az ajakherpeszről!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 10127

Szerintem sokan vannak  akik életükben  találkoztak  csúnya hólyagokkal az ajka körül.Nos ha egyszer megkapjuk a vírust,következetes intézkedésekre van szükség,ne bagatelizáljuk el a problémát,elejét kell venni az újabb fellobanásoknak.Ne hagyjuk figyelmen kívül a kiújulásról árulkodó bizsergést vagy égető érzést.Jól bevált házi módszerekkel még idejében lépjünk fel ellene.

Miről is van tulajdonképpen szó mi is az ajakherpesz?Én utána néztem és megosztom olvasóimmal.

Az ajakon fájdalmas,folyadékkal teli hólyagok,illetve a szájüregben és a torokban fekély formában jelentkező herpeszt általában vírus (HSV-1) okozza.Kialakulásának előidézője a napfény,a kimerültség,a stressz, illetve a menstruáció és az immunrendszer gyengesége.Akinél egyszer előfordul,az számíthat rá,hogy kifog újulni sajnos,mert az elsődleges fertőzés után a vírus megbújik az érzőidegdúcokban,ahonnan bizonyos tényezők hatására ismételten aktiválódhat.

A száj körüli bizsergés,viszketés előre jelzi a hólyag közelgő,többnyire egy-két napon belüli megjelenését.

J a v a s l a t o k:

TEGYÜNK JEGET A HERPESZRE.

Ez leviszi a duzzanatot,és enyhíti a fájdalmat is.

HASZNÁLJUK ASZPIRINT a fájdalom csillaptására.

Ha naponta beviszünk 150mg aszpirint,akkor akár felére is rövidülhet a herpeszfertőzés aktív stádiuma.

LIZIN AMINOSAV

Megakadályozza a herpeszvírus szaporodását.Szedjük ezt a hólyag megjelenésétől egészen a visszahúzódásáig naponta.A bevitelt lizinben gazdag élelmiszerek fogyasztásával növelhetjük.Ezek közé tartozik a bab,a burgonya,a hal, a tojás,a hús, a tej és a joghurt.

CITROMFŰ

Illóolaja olyan összetevőket tartalmaz,amelyek bizonyítottan gátolják az ajakherpeszt okozó vírus működését.Bizonyított tény,hogy a rendszeresen citromfűolajat használó,herpeszben szenvedő emberek körében jóval ritkábban aktiválódik a vírus,vagy abban az esetben ha meg is jelent a herpesz,nem fejlődik ki.

MIRHA

Nedvesítsük be a herpeszt mirhakivonattal átitatott fülpiszkálóval,naponta legfeljebb tízszer.A mirha közvetlenül támadja a herpeszt okozó vírust.

Figyelem!Jó tudni!

Szinte mindannyian hordozzuk a herpeszvírust még akkor is,ha nem okoz tüneteket.Hazánkban a felnőtt lakosság 80%-a fertőzött az ajakherpeszt okozó HSV-1 vírussal.

Lépjünk tovább, mit tehetünk még ha már jelentkezett a fertőzési tünet?

KASVIRÁGKAPSZULA

Naponta ajánlott szedni ezt a kapszulát,erősíti az immumrendszert,így eredményesebben vehetjük fel a harcot a vírussal.

KVERCETIN

Naponta szedjük osztott adagokban ezt az immunerősítőt.Ez felgyorsíthatja az ajakherpesz hólyagainak a gyógyulását.Gyógyszertárakban vagy gyógynövényboltokban kapható.

TEAFAOLAJ ÉS OLIVAOLAJ

Keverjük össze teafaolajat és olivaolajat azonos mennyiségben és tegyük a herpeszre naponta kétszer vagy háromszor.

A teafaolaj hatékony természetes fertőtlenítőszer.

JOGHURT

Együnk sok joghurtot,mivel ez olyan baktériumokat /acidophilus/tartalmaz,amely megakadályozza a vírus kifejlődését.

ACICLOVIR KENŐCS

Vény nélkül kapható a gyógyszertárakban,s amint megérezzük az ajakherpesz közeledését jelző bizsegést,kezdjük el használni.

Kenjük a krémat 5 napon át ,naponta 5x az érintett területre.A gyógyszer még időben meggátolhatja a hólyag megjelenését,csökkenti a fájdalmat.

További tanácsok!

TARTÓZKODJUK AZ  ARGININBAN GAZDAG ÉTELEKTŐL!

Kerüljük a csokoládét, a kóla, a sör,a borsó, az olajos magvak a zselatin és a teljes kiőrlésű gabonák fogasztását.

Szendjünk c i n k e t ,amely gátolja a vírus szaporodását, az immunrendszert erősíti és az ajak és a szájüreg felszíni szöveteit is erősíti.

ECET

Ha semmi más nincs otthon,használjunk ecetet az ajakherpesz ellen.Az ecet savas kémhatású,márpedig ebben a közegben a vírusok nem jól érzik magukat.Amint észleljük a herpesz közeledését,mártsunk ecetbe egy vattalabdát,majd helyezzük az érintett területre.Ezt ismételjük meg naponta többször.

A herpesz olyan ragadós mint a nevetés vagy az ásítás.

Ne csókoljuk meg partnerünket,ha valamelyikünknek herpesze van.A fertőzött személy nyálával való közvetlen érintkezés szükséges a vírus továbbadásához,de ne használjuk egymás törülközöjét,poharát vagy fogkeféjét sem.

Ha ajakherpeszünk van ne nyúljunk a szemünkhöz A szemre átterjedő fertőzés rendkívül kellemetlen,és akár a látásunkat is károsíthatja.

Ha a herpesz először jelentkezik,ha tovább tart 2 hétnél,illetve évente 4 vagy több alkalommal is kiújul,akkor forduljunk orvoshoz.Ilyen esetekben már  aciclovirtartalmú tablettára lehet szükség,amely csak receptre kapható.

Akkor is keressük fel az orvost,ha a herpeszt láz kiséri,megduzzadnak a mandulák,esetleg infulenzaszerű tünetek lépnek fel,illetve ha a fájdalomtól enni vagy fogat mosni sem tudunk.Ha fáj a szemünk vagy érzékennyé vált a fényre,akkor a vírus a látószervre is áterjedt.Ilyen esetben sürgősen orvoshoz kell fordulni,látásunk foroghat kockán!

Véleményemmel, tanácsaimmal remélem segíthettem mindazoknak, aki ezzzel a problémával szembesültek vagy a jövőben szembesülni fognak.

+Erősségek

Mindenképpen hasznos!

-Hátrányok

Teljesség igénye nélkül íródott!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments