Közzétéve 2021 december, 27 - 12:12

Vélemény a szem alatti táskákról,karikákról!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 3000 Forint
Vonalkód: 11841

Üdvözlök mindenkit!

Engedjék meg,hogy ebben a véleményben a szem alatti un. táskákról,karikákról írjak, sok-sok embert érint ez a probléma.

A szem a lélek tükre, cseng a fejünkben a jól ismert mondás, amely nemcsak tekintetünkre igaz, hiszen szemkörnyékünk is sok mindent elárulhat rólunk. A szemünk alatti karikák, elszíneződések és korai ráncok nem csupán genetikai adottságok lehetnek, életmódunk és szokásaink is nagyban befolyásolhatják kialakulásukat.

Ráadásul most, hogy a maszkviselés következtében leginkább szemeinkre helyeződik a hangsúly, így érdemes még nagyobb figyelmet szentelnünk erre a különösen érzékeny területre.

A szemkörnyékünk a legérzékenyebb terület arcunkon, hiszen itt a bőrünk jóval vékonyabb, mint a testünk többi részén. Szemünk körül amellett, hogy nincsenek faggyúmirigyek, kevesebb kollagénrost és elasztikus rost található, így ez a terület könnyen elveszítheti rugalmasságát, ráadásul a pislogás, hunyorgás, könnyezés és a környezeti hatások (például: szél, hideg) miatt nagy igénybevételnek van kitéve. Nem is csoda, hogy ezen a területen mutatkoznak meg elsőként az idő múlásának jelei, de ezen felül a fáradtságról, stresszről vagy nem megfelelő életmódunkról is árulkodhat.

A dohányzás, a nem megfelelő vízfogyasztás, a túlzásba vitt kávé, alkohol vagy energia ital fogyasztás negatívan hat bőrünk állapotára, csak úgy, mint a stressz, a kialvatlanság, a túlzásba vitt napozás vagy szoláriumozás. De a megfelelő szemápoló készítmények hiánya vagy éppen a szárító dekorkozmetikumok használata is hozzájárul szemkörnyékünk korai öregedéséhez, a bőrproblémák megjelenéséhez.

Mit tehetünk a sötét karikák ellen, hogyan nyerhetjük vissza frissebb, fiatalosabb tekintetünket?Alapos tisztítás minden nap! Arcunk tisztításakor érdemes különös figyelmet fordítanunk szemkörnyékünkre, hiszen ezen a területen gyakran tartósabb sminkeket használunk, mint arcunk más részein. Szempillaspirálunk eltávolítása olykor nehéz lehet, de fontos, hogy teljes mértékben lemossuk pilláinkról, hiszen sminkük maradványai könnyen lefolyhatnak szemkörnyékünkre, így gyorsítva bőrünk öregedését, és gátolva a különböző kozmetikumok hatékony felszívódását pont ott, ahol a legnagyobb szükségünk lenne rá. Az AVON szakértője ehhez a Nutra Effects Dual Action kétfázisú szemfestéklemosót ajánlja, amely gyengéden távolítja el akár a vízálló szempillaspirálunkat is.

Szemkörnyékápoló naponta kétszer! A tisztítás mellett ugyancsak meghatározó a hidratálás. Ápoljuk szemkörnyékünket naponta kétszer szemkörnyékápolóval vagy szemránckrémmel, így akadályozva meg szemkörnyékünk kiszáradását és a korai szarkalábak kialakulását.

Masszírozzuk! Néhány finom masszázs mozdulat segítségével serkenthetjük szemkörnyékünk vér-és nyirok keringését, melynek következtében javul a sejtek oxigén és tápanyag ellátottsága. Így teltebbé és feszesebbé varázsolhatjuk szemkörnyékünket, illetve lassíthatjuk bőrünk öregedését és megereszkedését. A masszázst végezhetjük ujjbegyeinkkel vagy akár egy rózsakvarc masszírozó segítségével.

Extra táplálás! Bőrünk extra hidratálásának érdekében alkalmanként bevethetünk szemmaszkokat, sőt, házi praktikaként akár teafilterrel is kényeztethetjük szemkörnyékünket. Nedvesítsünk be két fekete vagy zöld tea filtert, tegyük a hűtőbe 10 percre, majd helyezzük a szemhéjunkra és relaxáljunk így 10-15 percet. Ez feltölti szemkörnyékünk bőrét nedvességgel és finoman elsimítja a szarkalábainkat.

Fontos az egészséges életmód! Szokásaink és életmódunk hatással vannak szervezetünkre, így bőrünkre is. Az egészségtelen táplálkozás, a kimerültség és a káros szenvedélyek azonnal meglátszanak szemkörnyékünkön. Fogyasszunk vitamindús ételeket és elegendő mennyiségű folyadékot, pihenjünk eleget és szorítsuk háttérbe az egészségünkre káros szenvedélyeinket.

+Erősségek

Hasznos mindenkinek!

-Hátrányok

Nem tudok rólla!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments