MAGYARORSZÁG – VERŐCE - vélemény

Átlag: 5 (3 szavazat)

Kategória: Országok

Közzétéve 2023 március, 17 - 10:10

Utazás a Japán szigeteken!Vélemény!


Ár : 500 Forint
Vonalkód: 16145

Utazzunk tovább a Csendes-óceánon!

A Japán-tengeren hajózva,érdemes megállnun k  a szigetországban egy kis barangolásra.

A  Japán-szigetek a Kelet-ázsiai-törésrendszer keleti legkülső peremén helyezkedik el.A szigetek kontinentális talapzata rendkivül keskeny, és hirtelen meredeken szakad le a hosszan elnyúló mélytengeri JAPÁN-árokba.

A belső lesüllyedt részt, a Japán-tenger boritja.Vulkánokban hatalmas gazdagsága arra utal,hogy  a belső erők nincsenek nyugalomban.Ez bólygónk leggyakrabban megrázkódtatott vidéke.Tűzhányóinak többsége a szigeteket tagoló törésvonalak metszéspontjában helyzkedik el.Vulkáni utóműködés számos helyen észlelhető.Körülbelül 200 vulkánt tartanak számon, amelyből 50-60 napjainkban is aktiv.A Felkelő Nap országának egyik jelképe a japánok szent hegye a Fuji.

A rétegvulkánok legszebbike, alakja kúpszerű, 3776 m-es magasságával tekintélyt parancsoló.A Japánok szerint minden évszakban szép, de a legszebb tavasszal,amikor a csúcsot  még hó boritja, s lábainál virágzanak a cseresznyefák.

Az itt élők boldogságának szimbóluma.Hakuszai, a múlt század hires japán festője 100 féle változatban festette le a japánok által nagy  tiszteletnek örvendő hegyet.Manapság túristák, zarándokok, hivők keresik fel a csúcsán épült szentélyt.

Fuji a tűz istennője békésen szendereg.A szakemberek azonban nem tekintik kialudt óriásnak.Az évszázadok során 18 kitörését jegyezték fel,a krónikák,amelyek között a legnagyobb pusztitást az 1707.évi okozta.Ekkor 100 km-es körzetben mindent vastagon beboritott a vulkáni hamu, 12 napon át ontotta a gyilkos lávát.

A szigeteken kóborolva óriás városok, és szerény falvak válogatják egymást.

Szerény kis falvak:

Japán belsőtér:

Óriási városokat bárhol találhatunk a világban,de a japán falvaknak sajátos varázsa van.Rendkivüli tisztaság,és egyszerű épitkezés jellemzi őket.A favázas,papirfalú apró házakat ezüstszürke szalmatető boritja.

A falukból gyalogösványek vezetnek a rizsföldekhez.A japán háztartás legfontosabb eszköze a teafőző,s az étkezések elmaradhatatlan itala a keserű tea, amelynek magas a C-vitamin tartalma.A japánok fő eledele a hal és a rizs.

Egyenlőre befejezzük utazásunkat, igérem hamarosan folytatni fogom ezt a csodás utazást a Japán szihgeteken.

+Erősségek

Csodás bemutatás!

-Hátrányok

Csak a lényeg, más semmi!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

MAGYARORSZÁG – VERŐCE fotók

2023.03.10

Utazás a Csendes-óceánon!

A tengerek páratlan rejtélyessége, vad szépségei, fékezhetetlen ereje, mindig csábitotta a kalandra vágyó utazókat. A Csendes-óceán nemcsak a legnagyobb, hanem a legidősebb óceán is, amelyet...
MAGYARORSZÁG – VERŐCE fotók

2022.09.19

MAGYARORSZÁG – VERŐCE

Egy régi kedves ismerősöm, barátnő, hívott meg Verőcére, korábbi nevén Nógrádverőcére bennünket párommal, élettársammal, kedvesemmel. Úgy gondolom, hogy Verőce annyira gyönyörű hely, hogy érdemes...