Xiaomi mi 360 figyelő kamera - vélemény

Átlag: 4.75 (2 szavazat)

Kategória: Gyerek - egyéb

Közzétéve 2021 április, 21 - 10:10

Tűéles képen láthatod gyermekedet

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 13999 Forint

A bababoltokban kapható bébi őrök elég borsos áron mozognak, úgyhogy alternatívát kerestünk erre, hiszen rögtön két darabra is szükségünk volt a két gyerekhez. Több xiaomi márkájú terméket próbáltunk már és nem csalódtunk így ott kerestünk kamerát.

Végül a Xiaomi Mi Home Security 360 kamerára esett a választásunk. A mi home alkalmazáson keresztül kommunikál így mi egy éppen használaton kívüli telefont használunk monitornak, de bármelyik telefonról rá tudunk csatalakozni interneten keresztül. Telepíteni és összekapcsolni is egyszerű az alkalmazást így pillanatok alatt használatba vehető a készülék.

Gyakorlatilag bárhonnan és bármikor be tudunk nézni a házunkba amennyiben van internet kapcsolatunk. Együttesen használható baba kamerának, amikor otthon vagy és biztonsági kamerának ha éppen nem vagy otthon és szeretnéd tudni, hogy minden rendben van e otthon. Amikor már nem lesz szükségünk rá, mint babafigyelő akkor sem fogunk megválni tőle, hanem biztonsági kameraként léteznek tovább.

A csomagban megkapjuk magát a kamerát valamint egy kábelt hozzá, viszont a dokkoló nem a csomag tartalma, így ha konnektorba akarjuk dugni, akkor azt nekünk kell hozzá beszerezni.

A képminőségét tekintve 2K tisztaságú ultra HD technikát használ ennek köszönhetően még azt is látom, hogy szépen mozog a gyerek mellkasa alvás közben. Tudjuk nappali illetve éjszakai módban is használni, viszont amikor lencsét vált kattan egyet, így mi folyamatosan éjszaki módban alkalmazzuk, hogy ne legyen zavaró a hangja.

A 360 fok elnevezés mögött igazi komoly technika rejlik. Kéttengelyes forgó-dőlő-közelítő motorral rendelkezik, 360 ° -os vízszintes és 108 ° függőleges látószöggel. Továbbá kétirányú mikrofon van benne, így te is tudsz beszélni és ugyanabban az időben a másik szobából vissza tudnak beszélni. Ez a gyerekek szempontjából szintén kétélű lehetőség. Nálunk frászt kapnak, ha a kamerán keresztül szólok hozzájuk.

 

Az applikáción belül lehetőség van kép valamint videofelvétel rögzítésére is. Ezeket a felvételeket a telefon memóriájába menti, így ha nagy a belső memóriája a telefonnak, akkor akár egész éjszakát is lehet rögzíteni. Igazából a technikai specifikációkhoz én annyit nem konyítok. Nagyon jó ár-érték arányban kapható a készülök 10 és 13ezer forint között és megéri minden forintját. Az előtte lévő kameránk babakamera volt, aminek borzalmas volt a kép felbontása és a gyerek csak homályos folt volt, most viszont szép élesen látni minden apró részletet.

Most már lassan másfél éve használjuk és nem volt vele probléma bár az alkalmazás hajlamos időről időre elfelejteni a bejelentkezési adatokat, de azt hiszem ez a hiba az applikációban keresendő, mintsem a kamerában.

+Erősségek

éles kép

jó ár-érték arány

360 fokos kép

nappali-éjszakai mód

-Hátrányok

nincsen hozzá dokkoló

littlecat01

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Xiaomi mi 360 figyelő kamera fotók

2021.04.28

Mi nagyon szerettük

Mi nagyon szerettük ezt a figyelő kamerát, mikor a kislányunk még nagyon kicsi volt és én épp lent voltam a konyhában főzni. Nyoman tudtam mindig követni, hogy épp mit csinál vagy, hogy alszik-e még....