Tiramisu - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Kategória: Egyéb termékek

Közzétéve 2023 április, 16 - 12:12

Tiramisu?Van más is ami finom!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 16593

Olvastam a Tiramisu-ról a véleményt és tettszett!Valóban nagyon finom édesség, desszert és elfogom én is késziteni.

Én most hasonlóan finom desszertet fogok bemutatni,remélem elnyeri tettszését!

SAJTTORTA!

De mi kell hozzá és hogyan kell elkésziteni?

Ime bemutatom:

(Elkészitési ideje kb.30 perc +hűtés)SÜTÉS NÉLKÜL KÉSZÜL!

HOZZÁVALÓK (8 szelethez)

15 dkg zabkeksz,-10 dkg margarin,-35 dkg krémsajt,-6 dkg porcukor,-1,5 dl tejszin,30%-os,-1 teáskanálnyi vaniliaaroma,-15 szem mogyorós csokoládégolyó.-7.5 dkg tejcsokoládé,-2,5 dkg mogyoró.

ELKÉSZITÉSE:

Az alaphoz a kekszet darálóval finomra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott margarinnal.

Egy 20 cm-es  kapcsos formába nyomkodjuk,és legalább egy órára a hűtőbe helyezzük.

A krémsajtot a porcukorral simára keverjük, egy másik tálban a tejszint a vaniliával együtt kemény habbá verjük,majd óvatosan összeforgatjuk a krémsajttal.

Harmadik lépésben, apróra törünk 5 szem mogyorós csokoládégolyót,és a krémbe belekeverjük.Az igy elkészült krémet a kekszes alapra kanalazzuk, tetejét elsimitjuk.Frissentartó fóliával letakarva minimum 6 órát hűtjük a hűtőben. hogy alaposan kidermedjen.

Negyedik fázisban, amikor a krém már megszilárdult, gőz fölött a csokoládét megolvasztjuk, és a tortát bevonjuk vele.

A mogyorót bevonatos serpenyőben, szárazon megpiritjuk, durvára vágjuk, és a torta tetejére szórjuk.és a megmaradt csokoládé golyókkal diszitjük.Szines tojáscukrokkal is diszithetjük.

MÁSIK REMEK DESSZERT!

MÁGLYARAKÁS!

Ezt már azonban sütni kell!

Elkészitési ideje kb. 45 perc + sütés.

HOZZÁVALÓK ( 4 személyre)

30 dkg szikkadt kalács,-6 tojás,-10 dkg porcukor,- 6 evőkanál savanykás izű lekvár,-1/2 rud vanilia,-2 dl tej,- 4 evőkanál cukor,-5 körte,-2 kávéskanál citromlé,-vaj a sütőformákhoz,- 4 evőkanál málnalekvár.

ELKÉSZITÉS MÓDJA:

Első lépésben a kalácsot nem túl apróra felkockázzuk, a tojások fehérjét a fele porcukorral kemény habbá verjük, és a végén még belekeverünk 1 evőkanál lekvárt.

Második lépésben, a vaniliát hosszában félbevágjuk,pépjét kikaparjuk.A tejet 5 dkg cukorral és a vaniliapéppel felforraljuk, majd meglocsoljuk vele a kalácsot és hagyjuk, hogy jól felszivja a folyadékot.

Harmadik lépésben, a tojások sárgáját a maradék porcukorral jó habosra verjük, a tejes kalácshoz keverjük, 1 evőkanál lekvárral együtt, és  egy kb 18 cm-es kerek,kivajazott formába kanalazzuk, elteritjük.

Negyedik lépésben a körtét meghámozzuk,kicsumázzuk,és felszeleteljük.Két kávéskanál  cukorral és a citromlével elkevert vizben kicsit megpároljuk, de vigyázunk, ne főzzük péppé.

Utolsó, az ötödik lépésben, a sütőt 180 fokra előmelegitjük,a lerakott kalácsot megkenjük a maradék lekvárral,kirakosgatjuk a körtével.A tojáshabot a habszákba töltjük, és a körték tetejére sűrűn, kisebb habcsókokat nyomunk.

A sútőben 10 percig sütjük,és málnalekvárral kináljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!

+Erősségek

Remek sütemények!

-Hátrányok

Sokféle hozzávalók!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Tiramisu fotók

2021.05.14

+1

Tiramisu

Na sziasztok. Most egy nagyon fini édességgel érkeztem hozzátok személy szerint imádom elkészítési is meg még enni is. Elkészítése nagyon könnyű semmi más nem kell hozzá csak piskóta kávé kakaó...