Közzétéve 2022 június, 03 - 9:09

TANYA BISZTRÓ DUNAPATAJ

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 3000 Forint

Régebben, mikor még Kalocsán laktam, exem nagyon sokszor, amikor romantikázásra vágytam, vagy csak ettem volna egy jót, esetleg motorozni szerettem volna (főleg ő szerettett volna :D), elvitt a Tanya Bisztró vendéglátó helyre, Dunapatajra. Ilyenkor bemotoroztuk a környező falvakat is, csináltunk egy kisebb kört, Kalocsa – Dunapataj – Ordas –Uszód – Kalocsa útvonalon. Tehát a Tanya Bisztrót vagy Csárdát gyalogosan kicsit nehéz megközelíteni, a buszmegállótól és a várostól távolabb van, de mi általában motorral vagy autóval mentünk. Kitűnő, tágas, zúzott kővel lerakott  parkolóhellyel rendelkezik mind autók, mind motorok részére. Még azt is megengedték, hogy az egybefüggő beton részre, közvetlen az étterem, csárda elé parkoljunk motorral. Biciklivel is megközelíthető a csárda, kiépített kerékpár tárolóval rendelkeznek.

A tanya bisztró rendkívül alkalmas romantikázásra, hiszen kedves és udvarias személyzettel, jó főnökkel és kellemes hangulattal rendelkezik az étterem. Ráadásul régi, falusias, vidék ízét visszaadó kialakítása, berendezése is van.  Az étkezés közben zenét játszanak rádióból, mai pop slágereket, ez nem nagyon illik a csárda hangulatához. Előfordul, hogy az étteremben zártkörű rendezvényeket tartanak, ballagásokat, lakodalmakat, baráti- család i-  és munkahelyi összejöveteleket is.

Nagyon ügyes szakácsuk van, aki ízletes ételeket, leveseket, sajtokat (itt készítik, legalábbis szerintem, a legjobb camamber sajtot áfonyával. Én legtöbbször azt ettem.) De természetesen készítenek egyéb fő ételeket, pörkölteket, rántott- töltött és sült húsokat is. Verhetetlenek köretek és saláták készítésében is. Kínálatuk a hagyományos leveseken, babgulyáson, májgaluska levesen, bográcsgulyáson a pörkölteken, hagymásbabon, csülkön pékné módra, frissen sülteken a rántott velőn keresztül egészen a finom, ízletesen elkészített desszertekig palacsintákig, rétesekig, madártejig terjed, sokrétű, összetett, változatos.

Áraik Kalocsai és környékbeli viszonylatban is kedvezőek.

A Tanya Bisztró avagy Tanya Csárda romantikus hangulatát növeli a sok régi patinás használati tárgy, például a sparhelt, a parazsas vasalók, petróleumlámpák, régi mérlegek, varrógép és a régi, tanyákra, falusi életre jellemző konyhai edények. A csárda épülete előtt kerekeskút található.

A tanya Csárda mellett ínyencbolt is működik, amely a helyi termékekre, ezek közül is elsősorban a kalocsai paprikára fókuszálódik, de sajnos délután kettőkor már bezár. Elég hamar zár, így sajnos csak egyszer-kétszer volt lehetőségem vásárolni ebben a boltban. Az árak itt kicsit magasabbak mint a Tanya Bisztróban, de megfizethetőek.

Aki Dunapatajon jár annak bátran ajánlom a Tanya Bisztró felkeresését, az itt kapható ételek megkóstolását, megízlelését. Nem fog csalódni.

Jó étvágyat,

kellemes kikapcsolódást, feltöltődést

 kívánok a tanya Bisztróba látogató vendégeknek!

+Erősségek

MEGFIZETHETŐ ÁRAK, ÍZLETES, LAKTATÓ ÉTELEK, ROMANTIKUS HAGULAT

-Hátrányok

NINCS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments