Basset Hound - vélemény

Átlag: 4.5 (2 szavazat)

Kategória: Kutya fajták

Közzétéve 2021 június, 11 - 17:17

Szeretett Charly!( basset hound)

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 50000 Forint
Vonalkód: 8592

A basset szó francia eredetű, jelentése a bas/basse („alacsony”) szóból ered. Legtöbb fajtája Franciaországból származik. Először a 16. század közepén jelent meg. Falkában szeret legjobban vadászni.

A basset hound rövid, tacskólábú, viszonylag laza bőrű, testes kutya. A fara hosszú és magas, széles háta vízszintes. A hátvonala a lágyékánál enyhén íves lehet. A bordák szépen íveltek és erősen hátrahúzottak. A szegycsont kiugró, a könyökök igen közel vannak a testhez.

A test hátsó része hátulról nézve igen erős és lekerekített. A viszonylag hosszú farok a gerinc egyenes folytatásának tűnik; a tövénél vastag, majd kihegyesedik. Járás közben a kutya szabályaként begörbíti, és úgy emeli meg; de a farok soha nem kunkorodik gyűrűbe, és nem is áll egyenesen felfelé. A rövid, erős mellső lábak csontozata igen vaskos.

Szemből nézve az alkar enyhén befelé hajlik. A térdízület szépen kirajzolódik. A basset houndnak jókora, macskaszerű mancsai vannak, igen erős talppárnákkal. Izmos nyaka eléggé hosszú és szépen ívelt; a lebernyeg nagy, de nem túlzottan. A koponya boltozatos és kupola alakú, a tarkónyúlvány jól kivehető. A stop enyhe. Az arcorri résznek karcsúnak, de nem csőrszerűnek kell lennie.

Oldalról nézve az orrnyereg és a koponyatető párhuzamosnak tűnik. A felső ajkak jócskán rálógnak az alsókra, és eltakarják azokat. A keskeny, rugalmas fülek valamivel a szem vonala alatt tűzöttek, s jóval túlnyúlnak az orron; rendkívül nagyok, lelógnak és befelé hajlanak. Nagy, beesett, bánatos, rombuszformájú szemei vannak. A szemei nem lehetnek sem kidülledők, sem túl mélyen ülők. A basset hound harapása ollószerű.

A fényes, rövid és sűrű szőrzet nem lehet túl finom tapintású. A hosszabb szőrzet kifejezetten nemkívánatos. A fajtánál minden kopószín megengedett, de a bi- és trikolór, azaz két- és háromszínű egyedek a leggyakoribbak. A háromszínű basset hound rendszerint barna, fekete és fehér, míg a kétszínűnél a fehér-vörös kombináció jellemző. A szemek a szőrzet színétől függően közép-, illetve sötétbarnák, de soha nem lehetnek sárgák.Nyugodt és érzelmes, de – vadászkutya lévén – zsákmányát (étel, játék vagy ezeknek vélt más tárgyak) egyes esetekben agresszívan megvédi.

Háziállatnak alkalmas: bolondos és kedves kutya. A felnőtt egyedek mély hangú, öblös ugatása első hallásra ijesztőnek tűnhet. Alkalmas városi és vidéki életre is. Szereti a gyerekeket. Néha csökönyös szokott lenni. Az ugrálást, amit nagyon szeret, nem szabad hagyni neki, a gerincvelőbecsípődés elkerülésének érdekében.

Mi kutyánk ma 2021.junius 11.-én 6.éves.Rendkívül figyelmes,nyugodt,érzékeny kutya.Könnyen betantható.Mi kutyánk reggel köszön és távozáskor is kifejezi a köszönést,hozzám bújik, rám néz szép szemeivel vakkant egyet.Rendkvül szerethető állat.Hátránya,hogy hullik a szőre és nyálazik.

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
1 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Basset Hound fotók

2021.07.14

Kis aranyos

Ehhez a fajta kutyához, nem volt szerencsém még sosem. Mindig is tetszett, mert a nagy fülei amiket szinte húz a földön, azoktól olyan bohókás lesz a kinézete. Az a bizonyos régi sorozat sztárja...