Közzétéve 2023 március, 20 - 4:04
Szép,finom tekercs és kosárka!
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 16153
Most nagyon izléses, finom tekercs receptjét teszem közzé véleményemben!Képen látható!
Mindössze 35 perc alatt elkészithető !
TEKERCS!
Hozzávalók kb. 12 szelethez:
A tésztához:
7 dkg liszt,-3 dkg kakaópor,-110 dkg étkezési keményitő,- 1 liter tej,- 15 dkg cukor,-1 tk.vaniliaaroma,-5 dkg vaj,-20 dkg kókuszreszelék.
A krémhez:
2 dl habtejszin,- 3 evőkanál porcukor,- 1 csomag zselatinfix,-10 dkg málna,ami fagyasztott is lehet.
ELKÉSZITÉS MENETE:
Csomómentesre keverjük a lisztet,a keményitőt, a kakaóport,3 dl tejben.A maradék tejet egy csipet sóval és a cukorral felforraljuk,majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket, és sűrű krémmé főzzük.
Végül belekeverjük a vajat, és vaniliával izesitjük.
Egy nagy tepsiben egyenletesen elosztjuk a kókuszreszeléket, és a forró masszát elteritjük a kókuszreszeléken, és hagyjuk kihűlni.
Következő fázisban tejszint a cukorral kemény habbá verjük, beledolgozzuk s zselatinfixet.A málnát fagyosan kicsit összetörjük, és a tejszinbe forgatjuk.
A krémet a tésztára felkenjük,majd óvatosan feltekerjük,és a tepsiben maradt kókuszreszelékben áthempergetjük.
Egy órára de inkább egy éjszakára behútjük és utána vizbe mártott késsel szeleteljük.
Javaslom, hogy a süteményt tekerjük szorosan alufóliába, és igy tegyük a hútőbe pihenni.
MÁSIK FINOMSÁG!
GYÜMÖLCSÖS KOSÁRKÁK!
HOZZÁVALÓK 20 darabhoz:
A tésztájához:
30 dkg liszt, plussz a szóráshoz,- fél tasak sütöpor,-10 dkg vaj,- 20 dkg cukor,- és 1 tojássárgája.
A krémhez:
50 dkg mascarpóne,- 1 natur joghurt,- 8 dkg cukor,- 1 tasak vaniliáscukor,-1 citrom reszelt héja,- 50 dkg. vegyes gyümölcs, pl. kivi, mandarin, szőlő, izlés szerint, 1 tasak szintelen tortazselé.
ELKÉSZITÉSÉNEK MENETE:
A lisztet összemorzsoljuk a sütőporral, a vajjal, egy csipet sóval, a cukorral, a tojássárgájával, 1-2 evőkanál vizzel, és cipóvá gyúrjuk.Hűtőben letakarva, kb. 30 percig pihentetjük.
A krémhez a mascarpónét elkeverjük a joghurttal,a cukorral, a vaniliáscukorral, majd beletesszük a reszelt citromhéjat.
Ezután a hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegitjük,a tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra kinyújtjuk.
Körülbelül 10 centiméter átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle, és kibéleljük vele a kb. 8 cm-es kosárformákat úgy,hogy az oldalára is jusson.Megszurkáljuk az alját, és a sütőben 10-12 percig sütjük.
A sütőből kivéve, kihűtjük,majd kivesszük a formából.
A gyümölcsüket megmossuk felszeleteljük.A kihűlt süteményekbe kevés krémet simitunk, és a szeletelt gyümölcsöket rátesszük.Tortazselével bevonjuk a kosárkákat.
Nagyon izletes, nagyon étvágygerjesztő, látványo sütemény.
Igazi vendégváró.
Étvágygerjesztő, finom!
Kicsit sokba kerül.
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás