Közzétéve 2023 április, 12 - 13:13
Sütés nélküli torták!_Vélemény!
Ár : 2500 Forint
Vonalkód: 16398
Szeretem a sütés nélküli tortákat!Nem kell sütő, nem kell áramot használni, könnyen, gyorsan elkészithetőek,csak egy kis ügyességg kell hozzá és betartani a recept előirásai, akkor biztosan sikerülni fog, és sikert arat a kóstolóik,fogyasztóik körében.
Most ezen véleményemben két ilyen tortáról lessz szó!
KEKSZTORTA!
Kb.45 perc alatt elkészithető.
HOZZÁVALÓK 8 szelethez:
Három részre osztom a hozzávalókat:
Első a kekszalaphoz szükségesek:
7 dkg vaj,-1 dl tej,-6 dkg cukor,-15 dkg darált keksz (háztartási),-1 ek.kakaópor.
Karemellhez:
12 dkg cukor,-1 dl habtejszin,-5 dkg vaj,-5 dkg sós mogyoró
A csokiréteghez:
10 kdg tejcsokoládé,- 6 dkg étcsokoládé,-1,5 dl habtejszin,-4 dkg vaj.
ELKÉSZITÉSÉNEK FÁZISAI:
Az alaphoz a vajat, a tejet, és a cukrot addig melegitjük, amig a cukor elolvad.A tűzről levéve adjuk hozzá a darált kekszet,a kakaót,jól kavarjuk össze.A masszát 20 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk úgy hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen.
A hűtőbe tesszük min. 20 percre.
A karamellhez a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáöntjük a langyos tejszint, a vajat, és a megkeményedett karamelldarabokat elolvasztjuk benne.Ha nagyon kemény lenne,akkor önthetünk hozzá még kevés tejszint, és higulni fog.A tűzről levéve, hozzáleverjük a mogyorót, és a masszát a kekszalapra öntjük és visszatesszük a hűtőbe.
A csokis réteghez a csokit és a vajat gőz felett összeolvasztjuk, a tejszint langyosra melegitjük,majd apránként az olvasztott csokihoz keverjük.A csokikrémet a karamellrétegre öntjük, majd a hútőbe tesszük min. 5 órára,de a legjobb ha egy egész éjszakán át a hűtőben hagyjuk.Másnap szeletelés előtt szobahőmérskleten hagyjuk, 1-2 órára,a tetejét karamellizált mogyoróval megszórjuk.
IME AZ EREDMÉNY!
MÁSIK SÜTÉS NÉLKÜLI TORTA!
CSOKIKRÉM TORTA!
Ez kb. 8 szelethez elegendő.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vajas keksz,- 5 dkg.vaj,-5 dkg mogyorókrém.
A krémjéhez: 15 dkg. étcsokoládé ( 60-70%-os),.7,5 dkg 80%-os étcsokoládé,- 4 dl habtejszin,-2 ek.vaj,-10 dkg pillecukor,-80 ml tej,- 1 ek.vaniliás cukor.
A tetejére: 2 dl tejszin,- 2 ek. porcukor,- 1 ek. csokireszelék.
ELKÉSZITÉSE:
Az alaphoz a kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk, összekeverjük a kekszmorzsával, és a mogyorókrémmel, majd egy 18 cm.es kerek kapcsos tortaformába öntjük.Alaposan lenyomkodjuk, úgy,hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen.
A krémhez a csokikat apróra tördeljük, a tejszint kemény habbá keverjük.A vajat a csokoládét, a pillecukrot és a tejet fém keverőtálba tesszük,és vizgőz felett kevergetve felolvasztjuk.A kész krémet levesszük a túzről, hozzáadjuk a vaniliás cukrot, és hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni.Ekkor hozzáadjuk a tejszinhabot, és az egészet tortaformába simitjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tetejére a habtejszint felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és a tortára halmozzuk ( diszithetjük habzsákba szedve a habot habrózsákkal is) csokireszelékkel megszórjuk, és szeletelve kináljuk.
IME AZ EREDMÉNY!
Remélem,hogy tettszik a recept és kipróbálják!
Nem kell sütni!
Alapanyag drága!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás