“Könnyező” torta - vélemény

Átlag: 5 (10 szavazat)

Kategória: Hobbi

Közzétéve 2023 április, 12 - 13:13

Sütés nélküli torták!_Vélemény!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2500 Forint
Vonalkód: 16398

Szeretem a sütés nélküli tortákat!Nem kell sütő, nem kell áramot használni, könnyen, gyorsan elkészithetőek,csak egy kis ügyességg kell hozzá és betartani a recept előirásai, akkor biztosan sikerülni fog, és sikert arat a kóstolóik,fogyasztóik körében.

Most ezen véleményemben két ilyen tortáról lessz szó!

KEKSZTORTA!

Kb.45 perc alatt elkészithető.

HOZZÁVALÓK 8 szelethez:

Három részre osztom a hozzávalókat:

Első a kekszalaphoz szükségesek:

7 dkg vaj,-1 dl tej,-6 dkg cukor,-15 dkg darált keksz (háztartási),-1 ek.kakaópor.

Karemellhez:

12 dkg cukor,-1 dl habtejszin,-5 dkg vaj,-5 dkg sós mogyoró

A csokiréteghez:

10 kdg tejcsokoládé,- 6 dkg étcsokoládé,-1,5 dl habtejszin,-4 dkg vaj.

ELKÉSZITÉSÉNEK FÁZISAI:

Az alaphoz a vajat, a tejet, és a cukrot addig melegitjük, amig a cukor elolvad.A tűzről levéve adjuk hozzá a darált kekszet,a kakaót,jól kavarjuk össze.A masszát 20 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk  úgy hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen.

A  hűtőbe tesszük min. 20 percre.

A karamellhez a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáöntjük a langyos tejszint, a vajat, és a megkeményedett karamelldarabokat elolvasztjuk benne.Ha nagyon kemény lenne,akkor önthetünk hozzá még kevés tejszint, és higulni fog.A tűzről levéve, hozzáleverjük a mogyorót, és a masszát a kekszalapra öntjük és visszatesszük a hűtőbe.

A csokis réteghez a csokit és a  vajat gőz felett összeolvasztjuk, a tejszint langyosra melegitjük,majd apránként az olvasztott csokihoz keverjük.A csokikrémet a karamellrétegre öntjük, majd a hútőbe tesszük min. 5 órára,de a legjobb ha egy egész éjszakán át a hűtőben hagyjuk.Másnap szeletelés előtt szobahőmérskleten hagyjuk, 1-2  órára,a tetejét karamellizált mogyoróval megszórjuk.

IME AZ EREDMÉNY!

MÁSIK SÜTÉS NÉLKÜLI TORTA!

CSOKIKRÉM TORTA!

Ez kb. 8 szelethez elegendő.

HOZZÁVALÓK:

10 dkg vajas keksz,- 5 dkg.vaj,-5 dkg mogyorókrém.

A krémjéhez: 15 dkg. étcsokoládé ( 60-70%-os),.7,5 dkg 80%-os étcsokoládé,- 4 dl habtejszin,-2 ek.vaj,-10 dkg pillecukor,-80 ml tej,- 1 ek.vaniliás cukor.

A tetejére: 2 dl tejszin,- 2 ek. porcukor,- 1 ek. csokireszelék.

ELKÉSZITÉSE:

Az alaphoz a kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk, összekeverjük a kekszmorzsával, és a mogyorókrémmel, majd egy 18 cm.es kerek kapcsos tortaformába öntjük.Alaposan lenyomkodjuk, úgy,hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen.

A krémhez a csokikat apróra tördeljük, a tejszint kemény habbá keverjük.A vajat a csokoládét, a pillecukrot és a tejet fém keverőtálba tesszük,és vizgőz felett kevergetve felolvasztjuk.A kész krémet levesszük a túzről, hozzáadjuk a vaniliás cukrot, és hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni.Ekkor hozzáadjuk a tejszinhabot, és az egészet tortaformába simitjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a tetejére a habtejszint felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és a tortára halmozzuk ( diszithetjük habzsákba szedve a habot habrózsákkal is) csokireszelékkel megszórjuk, és szeletelve kináljuk.

IME AZ EREDMÉNY!

Remélem,hogy tettszik a recept és kipróbálják!

+Erősségek

Nem kell sütni!

-Hátrányok

Alapanyag drága!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

“Könnyező” torta fotók

2023.05.21

Különleges Rántotta!

Nagyon szeretem a rántottákat,de amit most közzé teszek nem szokvámnyos rántotta! Elkészitése mindössze 20 percet vesz igénybe,igazán gyorsan elkészithető. HOZZÁVALÓK! 1/2 db kisebb...
“Könnyező” torta fotók

2023.05.08

Készitsünk magunk, palacsintákat!Vélemény!

Ebben a véleményben olyan palacsintákról  -különlegességekről- lessz szó, amelyeket nem sokan kóstoltak!

Mondhatnám úgy is "csodapalacsinta"- amelyek receptjét most közzé teszem olvasóim...

“Könnyező” torta fotók

2023.05.07

Meghivom egy pörköltre!Vélemény!

Kevés ember van aki a mi hazánkban nem szeretné a jól elkészitett pörköltet, legyen az sertés vagy marha húsból is. Nem mindenki tudja azonban nagyon finomra késziteni, sokszor elvizezik,iztelenné...