Süteményekről általában! - vélemény

Átlag: 5 (3 szavazat)

Kategória: Egyéb könyvek

Közzétéve 2023 február, 15 - 9:09

Süteményekről!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 15364

Szegény Dárius!

Talán minden kincsét oda adta volna egy szelet habos tortáért.

Hosszú az út a kovásztalan mézes lepényektől a mai cukrázdák és pékségek pultjain incselkedő, “édes elkárhozásra” csábitó remekművekig.Igaz a hóditó mórok és törökök megtették a magukét, a Velencei Köztársaság gályái is makacsul szelték a  kalózokkal és viharokkal támadó tengert, hogy megörvendeztessék Európát a titokzatos tájakról származó nádcukorral,( amit aztán patikamérlegen,eleinte gyógyszerként,de méreggel vetekedő áron bocsátotak az arra ahitozók részére.)ám a cukrászat igazi forradalmát mégiscsak az olcsó,mindenki számára hozzáférhető répacukor elterjedése jelentette.

Nem is volt túl régen, csupán úgy kétszáz éve,hogy azóta nosztalgiává vált a törökméz és Jancsi-Juliska mézeskalácsháza.

Belátom,sokkal egyszerűbb-bár drágább-készen megvenni,mint megsütni egy süteményt.Ismerjük el,hogy nagyanyáink,mintha mi sem lett volna egyszerúbb,úgyszólván a semmiből is tudtak sütni-főzni.De ha gyermekkorom vaniliaillatú vasárnapjaira gondolok,meg a  mai emberek elszomorodó arcára, amikor a mamájuk a szemük láttára a legközelebbi üzletekben veszik meg a szüledténapi tortát csak azmondó vagyok,hogy süssünk inkább valamit.

Nem olyan nagy fáradság nem is boszorkányság, és a család is boldogan segit.A közösen készitett sütemény miatt talán még hazasietni vagy otthon maradni is érdemes.Megédesülnek tőle a gyermekkor emlékei és a felnőttkor keserúségei.

Jó jó de hát mi a teendő? Sorolom: Végy egy csipetnyi bátorságot,( ha most elrontod,legközelebb biztosan sikerül!) egy nagy adag jókedvet, némi időt és türelmet, egy jó sütőt, néhán tálat,fakanalat, habverőt.továbbá  hozzávalókat,mérd ki pontosan a mennyiségeket, EZ AZ ALAPSZABÁLY!

Olvasd el a receptet,a megszivlelendő tanácsokat,aztán tartsd meg a receptben javasolt részmunkálatok sorrendjét, végül strázsálj éberen a forró sütemény mellett,nehogy megdézsmálják,mert annak gyomorrontás a vége.Ennyi az egész!

Ha valamely alkalom vagy vendégeink tiszteletére sütünk, úgy válasszunk,hogy a sütemény illeszkedjék a menűhöz.

Tartalmasabb elő- vagy főételek után mindig könnyű édességet kináljunk!

Ne vegyük sértésnek,még szeliden se erőszakoskodjunk.ha valaki éppen egy hősies fogyókúra kellős közepén tart.

Van elég gyötrelme szegénynek nélkülünk is!

A sütemény előadás , módja még a többi ételeknél is fontosabb.Olyan szépnek és kivánatosnak kell lennie,hogy az se tudjon ellenállni, aki úgy érzi már feállni sem tud az asztaltól degeszre ette magát.Ez a finálé, a ráadás, a már-már szükségtelen jó,amelyre asztaltársaink élénkebben fognak emlékezni,mint a nem kevésbé mives, közbülső pecsenyére.

A receptek általában 4 személyre szólnak, a torták többre, de mimndenkit óva intek attól,hogy a fenti véleményemet  szentirásnak vegye!Honnan tudhatnám én,hogy ki mit és mikor sütött utóljára, nem elhanyagolható szempont.

Tudni kéne ki hány buktát egy ültőhelyben elfogyasztania!

Remélem, hogy ez a bevezető vélemény elnyerte tettszését!Jó sütést kivánok!

+Erősségek

Hasznosnak itélem!

-Hátrányok

Nem tudok rólla!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Süteményekről általában! fotók

2023.02.19

Pozsonyi kifliröl másképpen Patkóról!

Pár évvel ezelőtt végtelenül megkivántam az általan Pozsonyi kifli néven ismert süteményt.Felkerestem a környékbeli cukrázdákat, de sehol nem kaptam.Eger városban jártam amikor az egyik cukrázdában...
Süteményekről általában! fotók

2023.02.19

Zebra sütemény!

Úgy néz ki mint a Zebra csak másképpen, nem azonos szinben,nem ismerem a történetét csak a receptjét, ami most véleményemben közzé teszek. Időnként előkerül a recept és elszoktam késziteni.Igazán...