Közzétéve 2023 január, 31 - 9:09

Süssünk finom süteményt!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 15085

Szilvás rolád!

Nagymamám gyakran meglepett ezzel a finomsággal.Megtanultam hogyan kell ezt elkésziteni és most közre adom.

HOZZÁVALÓK:

4tojás -4 evőkanál cukor- 1 jó kiskanál zöldteapor-4 evőkanál finom liszt.

Szilvakrémhez: 2 evőkanál méz-30 dk érett szilva-1 csipet őrölt fahéj

Tetejére: 1 dl habtejszin-1 kiskanál porcukor- 1 csipet őrölt fahéj-2 szem érett szilva-diszitéshez friss mentalevél.

ELKÉSZITÉS MENETE:

A tojásokat ketté választjuk. a fehérjét kemény habbá keverjük,hozzáadjuk a cukrot,és ujból kemény habbá keverjük.

Belekeverjük a tojás sárgákat, a zöldteaport. a liszztet, és sütőpapirral kibélelt nagyobb tepsibe simitjuk.

160 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, 5 percet pihentetjük,sütőpapirostul felcsavarjuk és kihútjük.

A mézet kicsit megkaramellizáljuk, és hozzáadjuk a kimagozott, összeturmixolt szilvát az őrölt fahéjat,és közepes tüzön,pár perc alatt krémesre főzzük.A piskótalapot kicsavarjuk, lehúzzuk róla a sütőpapirt, megkenjük szilvakrémmel, és vissza felcsavarjuk.

A hideg habtejszint habbá keverjük, teszünk bele porcukrot, őrölt fahéjat, és habzsákból a rolád tetejére nyomjuk.

Megdiszitjük a cikkekre vágott szilvákkal, mentalevelekkel, és lehülve kináljuk.Forró vizbe mártott éles késsel javasolom szeletelni.

Mennyiség: 10 szelet   elkészül kb. 60 perc alatt és kb. 1500Ft-ba kerül.

Jó étvágyat kivánok!

MÁSIK FINOMSÁG!

GYORS ALMÁS LEPÉNY!

Hozzávalók:30 dkg finomliszt-15 dkg margarin-2 evőkanál porcukor-3 savanykás alma-4 evőkanál cukor-1 kávéskanál fahéj.

Elkészitése:

A lisztet kisebb darabokra vágot margarinnal gyorsan összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, és kevés hideg vizet.hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.Lisztezett deszkára tesszük, a 2/3 részét akkorára nyujtjuk,hogy kitudjuk bélelni vele egy 20 centi átmérőjü,kerek szilikonforma belsejét.

A megmosott héjas almákat elnegyedeljük,kimagozzuk, és kirakjuk vele a tésztát.Megszórjuk 3 evőkanál cukorral, és őrölt fahéjjal.A  megmaradt tésztát akkorára nyújtjuk,hogy betudjuk vele fedni az almákat, a szélüket ujjal összenyomjuk, a tetejét kiskéssel bevagdossuk.

Megszórjuk 1 evőkanál cukorral, és 190 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.Kihúlve, cikkekre vágva kináljuk.

Jó étvágyat!Bizom benne izleni fog!

+Erősségek

Viszonylag gyors,olcsó!

-Hátrányok

Nem tudok róla!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Tünde Cukrászda Szolnok fotók

2023.02.01

A cukrász sem csinálja jobban!

A képen látható finomság nem más mint: MÉZES KRÉMES! A szokványos közismert krémesre nem hasonlit és nem is úgy kell elkésziteni. Elég munkaigényes több mint 1 órát kell...
Tünde Cukrászda Szolnok fotók

2021.03.29

Kádár volt Tünde lett a Szolnoki híres cukrászda!

Szolnok legrégebbi cukrászdájának a történetét, hoztam most el. A régi neve Kádár Cukrászda volt( Kádár Kálmán 1890-ben alapította meg).A Tünde 110 éves ebben az éveben, és bizony egy történelme van...