Közzétéve 2023 február, 24 - 11:11
Süss finom süteményeket!
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 15654
Imádom a gesztenyét, amellett,hogy nagyon finom, nagyon egészséges is, számtalan a szervezetünknek hasznos vitaminokat is tartalmaz. Rengeteg C,-E,- B-vitamint, cinket,-kalciumot, és rengeteg rostot is tartalmaz,pozitiv hatást fejt ki az emésztőrendszerünkre, és kiváló vizhajtó, emelett kevés zsirt tartalmaz, sőt a zsirégetést is elősegiti.
Hatalmas sikert arattam családomban , amikor elkészitettem az első töltött zsömlét.
Receptjét most véleményemben közzé teszem, érdemes kipróbálni, nem mindennapi finomság!
Ime igy néz ki:
TÖLTÖTT ZSÖMLE!
Hozzávalók:
Kb.10 db. lessz belóle.
Tésztájához a következők kellenek: 2 dl tej,-2,5 dkg élesztő,- 2 ek.cukor,-5 dkg vaj,-40 dkg liszt,-és 2 tojás.
A töltelékhez 2 alma,-5 dkg barna cukor,-5 dkg mazsola,-1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj,-25 dkg gesztenyemassza,-és 1 tojássárgája.
ELKÉSZITÉSÉNEK MENETE:
A tejet langyosra melegitjük, és az élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk benne.A vajat mikroban felolvasztjuk, a lisztet a maradék cukorral 1 csipet sóval, a tojásokkal és a vajjal egy tálba tesszük.Hozzáöntjük az élesztős tejet, és robotgéppel 50-10 percig dagasztjuk.A tetejét liszttel meghintjük, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 2 órán át.
Az almát meghámozzuk, húsát apróra felkockázzuk, a cukorral és a mazsolával egy lábasban roppanósan puhára pároljuk, és a fahéjjal izesitjük.Összekeverjük a gesztenyemasszával.
Végül a sütőt előmelegitjük 180 fokra, a tésztát kinyújtjuk,és kb.10 db 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. a közepükbe 2 evőkanálnyi tölteléket halmazunk, majd összecsomagoljuk.
Gombóccá formázzuk megforditjuk a bucikat, és sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük, az illesztéssel lefelé.Tojással megkenjük, és kb. 20 perc alatt megsütjük.Langyosan ajánlott tálalni.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Másik finomság!
ALMÁS ALAGÚT!
Hozzávalók 10 szelethez:
5 tojás,- 8 dkg cukor, – fél csomag sütőpor, – 1 evőkanál kakaópor,- 5 dkg liszt , – 1 evőkanál olaj.
A krémhez: 15 dkg margarin, – 25 dkg gesztenyemassza, – 1 evőkanál rum, – és 1 evőkanál porcukor.
A töltelékhez: 2 alma, – fél citrom leve, -3 ek méz, – 1 db. fehérbor.- 1 mokkáskanál őrölt fahéj, -1 csomag ( 10 g)porzselatin.
A tetejére: 10 dkg étbevonó csokoládé,- 5 dkg apróra vágott dió.
ELKÉSZITÉSE:
A sütőt 180 fokra előmelegitjük,a tojásokat szétválasztjuk.A fehérjéket habbá verjük,a cukorral együtt,belekeverjük a sárgáját, majd a sütőport,a kakaóport, a lisztet, végül az olajat.Ezután 30×40 cm-es sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük, és 15 percig sütjük.
A krémhez összekeverjük a margarint, a gesztenyével, a rummal, és a porcukorral.A tésztát beleöntjük az őzgerincformába.A krém harmadával megtöltjük.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk,meglocsoljuk a citromlével, a mézzel, a fehérborral,a fahéjjal és felöntjük 2 dl vizzel.Felfőzzük, majd a zselatint feloldjuk benne.Pépesitjük, és a formába öntjük.A maradék tésztalappal befedjük, és a hútőben 1 órát pihentetjük.
Végül kiboritjuk a formából, és a maradék gesztenyés krémmel megkenjük, a csokoládét megolvasztjuk, rálocsoljuk, és megszórjuk a dióval.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nagyon finom!
Költséges és időigényes!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás