Horváth Ilona Szakács könyve - vélemény

Átlag: 4.94 (8 szavazat)

Kategória: Egyéb könyvek

Közzétéve 2023 február, 24 - 11:11

Süss finom süteményeket!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 15654

Imádom a gesztenyét, amellett,hogy nagyon finom, nagyon egészséges is, számtalan a szervezetünknek hasznos vitaminokat is tartalmaz. Rengeteg C,-E,- B-vitamint, cinket,-kalciumot, és rengeteg rostot is tartalmaz,pozitiv hatást fejt ki az emésztőrendszerünkre, és kiváló vizhajtó, emelett kevés zsirt tartalmaz, sőt a zsirégetést is elősegiti.

Hatalmas sikert arattam családomban , amikor elkészitettem az első töltött zsömlét.

Receptjét most véleményemben közzé teszem, érdemes kipróbálni, nem mindennapi finomság!

Ime igy néz ki:

TÖLTÖTT ZSÖMLE!

Hozzávalók:

Kb.10 db. lessz belóle.

Tésztájához a következők kellenek: 2 dl tej,-2,5 dkg élesztő,- 2 ek.cukor,-5 dkg vaj,-40 dkg liszt,-és 2 tojás.

A töltelékhez  2 alma,-5 dkg barna cukor,-5 dkg mazsola,-1 mokkáskanálnyi őrölt  fahéj,-25 dkg gesztenyemassza,-és 1 tojássárgája.

ELKÉSZITÉSÉNEK MENETE:

A tejet langyosra melegitjük, és az élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk benne.A vajat mikroban felolvasztjuk, a lisztet a maradék cukorral 1 csipet sóval, a tojásokkal és a vajjal egy tálba tesszük.Hozzáöntjük az élesztős tejet, és robotgéppel 50-10 percig dagasztjuk.A tetejét liszttel meghintjük, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 2 órán át.

Az almát meghámozzuk, húsát apróra felkockázzuk, a cukorral és a mazsolával egy lábasban roppanósan puhára pároljuk, és a fahéjjal izesitjük.Összekeverjük a gesztenyemasszával.

Végül a sütőt előmelegitjük 180 fokra, a tésztát kinyújtjuk,és kb.10 db 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. a közepükbe 2 evőkanálnyi tölteléket halmazunk, majd összecsomagoljuk.

Gombóccá formázzuk megforditjuk a bucikat, és sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük, az illesztéssel lefelé.Tojással megkenjük, és kb. 20 perc alatt megsütjük.Langyosan ajánlott tálalni.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Másik finomság!

ALMÁS ALAGÚT!

Hozzávalók 10 szelethez:

5 tojás,- 8 dkg cukor, – fél csomag sütőpor, – 1 evőkanál kakaópor,-  5 dkg liszt , –  1 evőkanál olaj.

A krémhez: 15 dkg margarin, – 25 dkg gesztenyemassza, –  1 evőkanál rum, – és 1 evőkanál porcukor.

A töltelékhez: 2 alma, – fél citrom leve, -3 ek méz, – 1 db. fehérbor.- 1 mokkáskanál őrölt fahéj, -1 csomag ( 10 g)porzselatin.

A tetejére: 10 dkg étbevonó csokoládé,- 5 dkg  apróra vágott  dió.

ELKÉSZITÉSE:

A sütőt 180 fokra előmelegitjük,a tojásokat szétválasztjuk.A fehérjéket habbá verjük,a cukorral együtt,belekeverjük a sárgáját, majd a sütőport,a kakaóport, a lisztet, végül az olajat.Ezután  30×40 cm-es sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük, és 15 percig sütjük.

A krémhez összekeverjük a margarint, a gesztenyével, a rummal, és a porcukorral.A tésztát beleöntjük  az őzgerincformába.A krém harmadával megtöltjük.

A töltelékhez az almát meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk,meglocsoljuk a citromlével, a mézzel, a fehérborral,a fahéjjal és felöntjük 2 dl vizzel.Felfőzzük, majd a zselatint feloldjuk benne.Pépesitjük, és a formába öntjük.A maradék tésztalappal befedjük, és a hútőben 1 órát pihentetjük.

Végül kiboritjuk a formából, és a maradék gesztenyés krémmel megkenjük, a csokoládét megolvasztjuk, rálocsoljuk, és megszórjuk a dióval.

JÓ ÉTVÁGYAT!

+Erősségek

Nagyon finom!

-Hátrányok

Költséges és időigényes!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Horváth Ilona Szakács könyve fotók

2023.03.25

+1

Két hal étel -két desszert!-Véleményem!

Már ismertettem hal ételt véleményemben, leirtam miért fontos,hogy gyakran fogyasszunk hal ételeket. Most egy két rendhagyó, nagyon finom és egészséges hal étel receptjét teszem közzé, amelyek...
Horváth Ilona Szakács könyve fotók

2023.02.21

Két rendhagyó torta!

Egyik barátom Svájcból hozott nekem egy tortát.Nagyon finomnak találtam és megkértem,hogy ha legközelebb ott jár, hozza el nekem a receptjét.Elhozta, elkészitettem és  most közzé is teszem ebben a...
Horváth Ilona Szakács könyve fotók

2022.06.09

+3

Néhány tanács a főzéshez!

Kedves olvasó! Én most nem a főzési receptekkel kívánok foglalkozni.Néhány, a főzést, sütést megkönnyítő,olyan praktikákkal foglalkoznék, amelyeket érdemes betartani.Ezek a módszerek a hivatásos...