Epsom só - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 június, 11 - 17:17

Só ami gyógyít!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 8544

Méregtelenítő sós vizes lábfürdő – A szervezet nagytakarítása

Régi praktikák egyike, téli estéken a lábak áztatása, sós vízben.

Évente két kúra, kúránként 8-10 alkalom, heti háromszori gyakorisággal, alkalmanként 30 perc.

Edénytől függően 3-4 liter 40 C fokos 10%-os sós vizet készítsünk, este, vacsora után legalább két órával, tegyük lábainkat a tálba, a víz érjen a bokákig, és hagyjuk, hogy jól melegedjünk át, és táguljanak a talp pórusai.

A szervezet nagytakarításával felérő terápiának mellékhatásairól nincsenek ismereteink, 6 – 7 alkalom után a pozitív hatások jelentkeznek.

A lábfürdő vizének színe a kezelés alatt megváltozik, attól függően, hogy melyik szervünk méregtelenítése aktivizálódott,

– ha citrom sárgás, akkor a vese, húgyhólyag,

– ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi bajok,

– barna színeződés esetén a májfunkciókra kell tekintettel lenni,

– a zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztőrendszer hibáira utal,

– sötét szín esetén pedig a nehézfémek, cukorbetegség jelei mutathatók ki.

Az anyagcserezavarok, a magas vérnyomás, az emésztőrendszeri gondok, a gyulladásos folyamatok tünetei 7-8 alkalom után érezhetően mérséklődnek.

Az ülőfoglalkozást végző személyek ödémáit gyakorlatilag eltünteti a kezelés.

Mint sok minden más természetes gyógymód ez is a csodával felér, aki teheti, próbálja ki és nem fog csalódni benne.

Fontos, hogy a só természetes, adalékmentes legyen, és a víz is lehetőség szerint tiszta forrásból származzon.

Mostanában elit szépségszalonok is alkalmazzák a technikát, és erre a célra kifejlesztett elektromos lábáztatókat is vásárolhatunk, bizonyára ezek a módszerek is jók, de ne feledjük az igazi pozitív hatást a víz és a natúr só jelenti.Orvsok sokszor kifejezettel tiltják a só bevitelt a szervezetbe,különösen magas vérnyomásban szenvedő betegek esetében.

A só sajnos sokan általában az egészségtelen táplálkozással és ételekkel kapcsolják össze, holott egy nagyon is egészséges ásványról van szó. Ez leginkább a negatív marketingnek köszönhető, ugyanis az emberiség hajlamos túlságosan sok sót bevinni a szervezetébe, amely már legtöbbször inkább káros, mint hasznos. (Ide ugye passzolna az a mondás, hogy jóból is megárt a sok.)

Azonban, ha ügyelsz arra, hogy ne fogyassz túl sokat belőle, akkor rengeteg pozitív hatást tapasztalhatsz. Ezek közül gyűjtöttük össze az 5 legfontosabbat.

Erősíti az immunrendszert

A só természetes immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatással bír. Ülőfürdőként használva például valósággal magába szippantja a méreganyagokat, ezáltal megindul a test természetes tisztulási folyamata.

A másik hatékony módszer a só inhalálása. Ehhez forralj fel 1-2 liter vizet és adj hozzá legalább 20-30 gramm jó minőségű (például parajdi) sót. A vízgőz fölé hajolva teríts a fejedre törölközőt és legalább 15 percen keresztül lélegezd be a sós gőzt. Elsőre lehet, hogy kellemetlen lesz, de fokozatosan megnyugtatja az orr nyálkahártyádat és megtisztítja a légutakat.

Csillapíthatja a köhögést

A köhögés általában valamilyen légúti fertőzés miatt alakul ki, de lehet a háttérben akár asztma vagy allergia is. A só csillapíthatja az ingert, hiszen csökkenti a gyulladást és eltávolítja a kórokozókat.

Amennyiben valamilyen fertőzés következtében alakult ki a köhögés, az esetben felszakíthatja a váladékot. Így gyorsabban és hatékonyabban tud majd regenerálódni a szervezeted.

Segíthet a torokfájás leküzdésében

Van az a torokfájás, amin már semmi sem segít.

Ilyenkor a legjobb az, ha egy csésze pohár forró vízben elkeversz 2-3 teáskanál sót és gargalizálsz vele. (Vigyázz, hogy a víz ne égesse meg a szádat, de langyos se legyen, hiszen úgy nem annyira hatásos.)

A só ugyanis kivonja a folyadékot a szájüregből, miközben egyfajta védőréteget képez, ami nem engedi átjutni a vírusokat a nyálkahártyán. Ráadásul ehhez jön még a só már említett, gyulladáscsökkentő hatása is.

Segít megőrizni a száj higiéniáját

Ez a jótékony hatás azonban nem csak a garatban, de az ínyen is megmutatkozik. Ugyanakkor a fogkrémmel összekeverve hatékonyan eltávolítja a plakkokat és segít a baktériumok leküzdésében is.

Amit fent leírtam nem tartozik a vérnyomást emelő módszerek ,szerek közé, ezért a javasolt technikákat jó szvvel ajánlom mindenkinek, aki gyógyulni szeretne.

janosom

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments