Samsung A50 - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Mobiltelefonok

Közzétéve 2020 október, 19 - 7:07

Samsung Galaxy A50 okostelefon – vele kék az ég és zöld a fű… vannak persze hátrányai, de egészében véve tetszik

Felhasználási tapasztalat:: több mint 1 hét
Ár : 100000 Forint

Abban az időben ennek a modellnek volt a legnagyobb értékesítési rátája, úgymond, azon melegében lecsaptam rá. 

Emlesélem részletesen a véleményeim.hu olvasóinak, miért tetszett meg ez a telefon, és megpróbálok objektíven nyilatkozni a hátrányairól. 

A csomagolás egyszerű és letisztult, a fő jellemzőit tükröző összes szükséges információ a dobozon kívülről megtalálható. 

A fő paraméterek, amiért erre esett a választásom (vagyis amely szempontok alapján választottam:) 

– a kamera jónak ígérkezett, hisz én rengeteg képet készítek a gyermekről és mindenféle virágocskáról 

– megfelelő akkumulátor – most már az egész életem benne van ebben a kütyüben, aktív használója vagyok 

– gyors reakció – ez már a komfortérzés elengedhetetlen kelléke 

– elegendő mennyiségű beépített memória (az én saját véleményem, + külső 32 gB) 

– 2 simkártya + berakható memóriakártya – szintén az ember komfortérzésétől függ, nekem kimondottan imponál és praktikus ez a lehetőség 

A csomag kiegészítői terén meglehetősen szerény – telefon és fülhallgató. A telefon egy fóliában volt, volt egy rövid útmutató, egy garanciakártya az eladó pecsétjével, a márkához tartozó kiegészítők reklámja és egy kulcs a SIM-kártya tárolójához. 

A férjem egy ragasztott védőüveggel és márkás tokkal hozta haza nekem a telefont, de mindkettőt egy hónappal később már ki is dobtam… 

Maga a telefon csodálatos. Szinte tökéletes kialakítás, gyönyörű szín, vékony, kecses forma, bele sem tudtam kötni, semmi hibát sem találtam benne… az első 5 nap 

Nehéz átadni a gyönyörű kék színét a készüléknek. 

A következő fotón a telefon már összevissza van karcolva. Ez nem egy év elmultával történt már, hanem nagyjából 5 nap elteltével. Micsoda csalódás volt számomra…! 

Mi lett volna vele, ha tok nélkül használnám?  

Példának okáért, az Asusomat 3 éven keresztül használtam tok nélkül, és messze jobb volt a külleme még azután is. 

A gombok és a csatlakozók elhelyezkedése a tokban szokásos, esetleg az egyetlen dolog, ami számomra kényelmetlen: nem igazán szeretem a fülhallgató-bemenet helyét az alján, bár manapság ritkán használom fülhallgatót a telefonomon (szinte soha), tehát számomra nem lényeges. 

A c-típusú USB-töltő menő cucc, alapvetően jó dolog, ha valami univerzális, különösen, ha minden új modellnél minden univerzálisabbá válik;) a velemenyiem.hu olvasói is biztos egyetértenek velem ebben. 

Mellesleg, a férjem azt mondta nekem, hogy szerencsém van, hogy a töltő c-típusú, és a fejhallgató szokásos bemenetes, mert hogy most mindkettőhöz egy csatlakozó készül, véleményem szerint ez nem túl jó, de az A50-ben minden rendben. 

Így áll kézre, kész élvezet fogni, kár, hogy nem lehet védőtok nélkül használni. 

A Samsung Galaxy A50 jó képernyővel rendelkezik, mint a Samsung általában. Ez egy hatalmas előny. A képernyő színeinek állítható módja kényelmesebbé teszi a nap bármely szakában, bármilyen fényviszonyok mellett. 

Nem vagyok elégedett az adaptív képernyő fényerejének automatikus beállításával. Vagy lassú, vagy nincs konfigurálva kényelmesen. Például, amikor az ablakra (fényforrásra) nézve ülök a telefonnal, a fényerő-beállítások csökkennek, és világos kép jelenik meg egy fekete képernyőn. Megértem, miért van ez, ám ennek ellenére bosszantó, folyamatosan manuálisan igazítom. 

Ebben a modellben 5 kamera van. 10 éve ez még elképzelhetetlen volt )) 

Pár szót arról, mely nem látszik. A képernyőn lévő kamera, amely képes leolvasni az ujjlenyomatot. Igen, ilyen érdekesen működik. Vagyis nem működik. Egy év alatt egyszer sem sikerült legyőznem az átkozott szkennert, és egyszerűen elvetettem ezt a funkciót, bár a néhány alkalmas működése alatt rájöttem ez valóban kényelmes lehet.. 

A Samsung Galaxy A50 okostelefonjával alapjában nagyon elégedett vagyok ár-érték arány véleményem szerint. Egy éven alatt nem vettem észre a kamera, a képernyő, az aksi leromlását. De olvassatok más véleményt is róla! 

+Erősségek

A legfontosabb a nagy sebességű teljesítmény, a kiváló interface, a jó kamera, a nagy kapacitású akkumulátor. A többi a vélemény leírásában található

-Hátrányok

Nagyon törékeny ház, gyorsan elvesztette megjelenését, legyőzhetetlen ujjlenyomat-érzékelő, a hangszóró és a fülhallgató nem túl jó, A többi a leírásban található

Úgy történt, hogy a szabadságom előtti este tönkrement a telefonom képernyője. Így történt, hogy szert tettem egy Sansung A50 okostelefonra.

Valentino

Nem ajánlom

+4

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments