Ecigi - vélemény

Átlag: 4.5 (4 szavazat)

Kategória: Egyéb termékek

Közzétéve 2023 április, 26 - 9:09

Önpusztitásról-Vélemény!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 16906

Éppen az előbb olvastam az E-cigarettával kapcsolatos véleményt.Egyetértek a szerzóvel.

Sajnos én is jórégen dohányzom, megpróbáltam nagyon sokszor leszokni, vásároltam különféle E-cigiket, készülékeket, de előbb utóbb ezek sem váltak be.Most ismét elhatároztam,hogy végleg búcsút mondok ennek az önpusztitó káros szenvedélynek, megpróbálok leszokni ezekről.

Ebben az elhatározásomban segiteni fog bizonyára,  az alábbi véleményem, amit olvasmányaim során birtokomba került információkból állitottam össze.

DOHÁNYZÁS!

Már elcsépelt dolog,hogy a dohányzás nagyon káros az egészségre, már a gyerekek is tudják.

De mi van a káros szó mögött?Miért káros?Milyen bajokat, egészségügyi problémákat okoz?

A dohányzás,de különösen a cigarettázás,korunk legártalmasabb és legveszélyesebb káros szenvedélye!

Nem beszélve a cigaretta árak, dohánytermékek brutális és növekvő árairól.

Döntő szerepe van abban,hogy az idült légcsőhurut, a tüdőrák, a tüdőtágulás, és a szivinfarktus gyakorisága évról-évre nő hazánkban is.A nők között a felsorolt megbetegedésk olyan arányban szaporodnak, amilyen arányban növekszik a cigarettázó nők, és a naponta elfogyasztott cigaretták száma.

Minél korábban kezdi a fiatal a dohányzást, annál valószinűbb,hogy káros szenvedélyévé válik.

Ezért volna nagyon fontos, hogy a fiatalok körében  erőteljes felvilágositó tevékenységet folytassunk, sőt akár tilalmakat is alkalmazzunk, mert 30 év felett lényegesen ritkábban lesz valakiből szenvedélyes dohányos.

A kóros nikotinéhség  szenvedélye a dohányost nem teszi antiszociálissá, de hozzájárul ahoz,hogy a vele egy helyiségben élő vagy dolgozó nemdohányosok egészségét veszélyeztesse.Igaz ma már kijelölt dohányzó helyiségek vannak a legtöbb munkahelyen, intézményekben, hivatalokban,  és nagyon sok helyen tilos a dohányzás.Emlékszem fiatal koromban, buszon, vonaton, sőt repülőgépen is dohányoztak az emberek.Dohányoztak a hivatalokban, a munkahelyeken stb.E tekintetben rendkivül sokat fejlődtünk.

Ma már világszerte és hazánkban is nyilvános helyeken tilos a dohányzás.Igan vannak sokan akik a szabályokat rendszeresen megszegik,de a fiatalok, a magas vérnyomásban, idült hörghurutban, asztmában, szivkoszorú ér megbetegedésben,érszúkületben szenvedőket fontos eltiltani.

Ha a tilalom önkéntes  betartásához nincs elég akaraterő, akkor az egyéni vagy csoportos nikotin-elvonókúrának van értelme.

Hasznos mankó ilyen esetekben az akarat támogatásában a TABEX nevű tabletta,amelyeket a gyógyszertárakban vény nélkül lehet kapni.

Önpusztitó lehet még a KÁVÉ is!

A kávében lévő koffein és más illatanyagok,teszik kivánatossá a fogyasztását.A napi 1-2 eszperró kávé fogyasztása nem káros, sőt a mai kutatások szerint hasznos is lehet a szervezetnek.Ez semmi esetre sem tekinthető káros szenvedélynek.

A neurotikus, idegnyenge emberek azonban hajlamosak lehetenek arra,hogy  gyengeségüket,rossz kedélyüket, kitartáshiányukat, a kávé mértéktelen fogyasztásával  kiséreljék meg megszüntetni.

A mértéktelenül fogyasztott 4-8  vagy ennél is több kávé  nem alkalmas arra,hogy  a rossz hangulatot, közérzetet megszüntesse, mert izgatottságot, magas vérnyomást, zavartságot, és remegést válthat ki.

Különösen az idős emberek gyakran válhatnak álmatlanná, ha lefekvés előtt  3-4 órával fogyasztanak kávét.

Emiatt gyakran nem tudnak aludni, ha elalszanak is ,alvásuk nyugtalan és felszines lessz, fáradtan ébrednek.

A gyomorsavtúltengésben, gyomor vagy nyombélfekélyben szenvedőknek nagyon káros a kávéfogyasztás.

A savtermelést a kávé nagyon felfokozza!A kávéban lévő csersav és  más izgató anyagok hatását mérsékelni lehet azzal, ha a kávét tejjel keverjük.Élénkitő hatása ettől nem csökken,izértéke sem romlik,sőt esetenként még javul is.

Önpusztitás szere a kábitósuzer is!

A kábitószer iránti csillapitatlan vágy megszüntet minden erkölcsi gátlást,és ha akadályba ütközik, a beszerzése, akár bűnözővé

is válhat.Ha akadály és  különböző szabálysértések,szabálytalanságok révén kóros szenvedélyüket kitudják elégiteni,idegrendszerük, belső szerveik hamar tönkremennek, egészségüket, sőt életüket is veszélyeztetik.

A kábitószer fogyasztást  éppen ezért hazánkban szigorú törvények tiltják, akadályozzák.

Ha valakiről kiderül,hogy kábitószer- fogyasztó, zárt intézeti elvonókúrára kötelezhető.

A kábitószerek gyógyszertári forgalmazását,orvosi alkalmazását is szigorú szabályok irják elő.

Ne próbálja ki senki!

+Erősségek

Figyelem felhivó!

-Hátrányok

Csak vázlatosan irtam le!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Ecigi fotók

2023.04.16

Az e-cigi vélemények – Az e-cigi előnyei és hátrányai, típusok és használatának módja

Az elektromos cigaretták, az e-cigik, az utóbbi években népszerűvé váltak a dohányzás alternatívájaként. Az emberek egyre inkább keresik azokat a lehetőségeket, amelyek segíthetnek nekik abbahagyni a...
Ecigi fotók

2021.04.29

Joyetech Exceed D19 elektromos cigaretta vélemény

Nagyon király a cucc!! Bátran ajánlom!! Kezdőknek óvatosan mert erős tud lenni az elején de beletudnak jönni! Ez sem egészséges, de jobb mint a sima cigaretta. A Joyetech kezdőknek szánt...
Ecigi fotók

2021.04.13

+6

ha dohányzol, ez a cikk neked szól! ha nem, ne szokj rá!

NAGYON FONTOS❗❗❗ cikkünk elsődlegesen sőt főleg azoknak szól, akik dohányoznak, hozzám hasonlóan, és szeretnének egy KEVÉSBÉ káros és nem büdös alternatívát választani a dohányzás helyett, vagy...