Violife natúr növényi sajt tömb - vélemény

Átlag: 5 (3 szavazat)

Kategória: Diéta

Közzétéve 2023 április, 26 - 9:09

Olasz VEGÁN-Vélemény!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1500 Forint
Vonalkód: 16911

Ebben a véleményben két vegán étel elkészitésének módját ismertetem.

Egyre több azoknak az embereknek a száma, akik úgy döntenek, hogy felhagynak a hús ételekkel, az állati eredetű ételek fogyasztásával.Ők úgy gondolják, hogy ezek egészségesebb ételek és egészségük megőrzését remélik a vegán étrendektől.

Őszintén megmondom nem értek ezekkel teljes mértékben egyet.Vegyes étkezés hive vagyok.

Most két Vegán szuper ételt ismertetek.

RÉPÁS FASIRT:(A bevezető képen látható!)

Hozzávalók 4 személyre:

Fasirthoz:

 100 g quinoa

2 közepes nagyságú sárgarépa

1/2 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek.olivaolaj

1 ek.csicseriborsóliszt

1 ek. apritott snidling

1/2  őrölt koriander

1 tk őrölt korkuma

frissen őrölt bors

A veganézhez:

100 g selyemtofu,- 100 ml napraforgóolaj,-1/4 citrom kifacsart leve,- 1/2 tk sörélesztőpehely,- 1 nagy csipet só,-80 ml rizsital.

ELKÉSZITÉSE:

A veganézhez a rizsital kivételével minden hozzávalót tegyünk a turmixgépbe, turmixoljuk össze, közben kis adagokban adjuk hozzá a rizsitalt.

A fasirtokhoz a sütőt melegitsük elő 175 fokra.A  quinoát  szűrőbe téve öblitsük át,majd forrásban lévő sós vizben főzzük puhára.A répát reszeljük le, és a hagymákat vágjuk finomra.

A megfőtt és leszűrt quinoát  keverjük össze a reszelt, apritott zöldségrekkel, valamint az olajjal, és a csicseriborsólisztel.

Izesitjük  snidlinggel és az őrölt  korianderrel és a kurkumával.Végül izlés szerint sózzuk, és borsozzuk meg a keveréket.

A masszából formázzunk 4-5 cm átmérőjű fasirtokat, és helyzzük mindet egy sütőpapirral bélelt tepsibe.

Az előmelegitett sütőben nagyjából húsz perc alatt süssük aranybarnára.Kináljunk hozzá a tofus veganézt mártogatósként.

JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!

Második szuper étel:

SZICILIAI PADLIZSÁNRAGU!

Igy fog kinézni:

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

1 nagyobb padlizsán,- 4 paradicsom,- 1 fej vöröshagyma,- 3 zellerszár,-1 ek mazsola,- só,- 10 fekete olivabogyó,-20 kapribogyó,-6 ek.olivaolaj,- 2 ek balzsamecet,-1 ek cukor,-3 bazsalikomlevél,-5 dkg fenyőmag.

ELKÉSZITÉSE:
A zöldségeket megtisztitjuk,a padlizsánt felkockázzuk, megsózzuk, és 30 percig pihentetjükvégül lecsepegtetjük róla a vizet.

A paradicsomokat leforrázzuk,meghámozzuk, félbevágjuk, megnyomva eltávolitjuk a levüket, és a magjaikat,majd felkockázzuk a húsúkat.A hagymát és a zellerszárakat vékonyan felkarikázzuk.Az oliva és a kapribogyókat felapritjuk.

Egy evőkanálnyi olajat felforrósitunk, rátesszük a hagymát,és fedő alatt megfonnyasztjuk.Hozzáadjuk a paradicsomot,a zellert, a mazsolát, az oliva-és a kapribogyót, és alacsony lángon kb. 10 percig főzzük.

A maradék öt evőkanálnyi olivaolajat felforrósitjuk, beletesszük a padlizsánkockákat,és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve

kb.5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzáadjuk a hagymás-zelleres paradicsomot, a balzsamecetet, valamint a cukrot.Nagy lángon folyamatosan kevergetve főzzük.Ha szükséges a végén megsózzuk.

Tálaláskor bazsalikommal diszitjük, és megszórjuk a piritott  fenyőmaggal.

JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!

 

 

 

 

+Erősségek

Szuper vegán ételek!

-Hátrányok

Viszonylag sok hozzávalók kellenek!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Violife natúr növényi sajt tömb fotók

2022.01.17

Finom!

A gazdaságos tömbös kivitelbenKeményebb viszont rugalmas állaggával könnyen szeletelhető és jól reszelhetőA mindennaps étrend része lehet egy tejérzékeny vagy vegán konyhában. A Violife termékeket...
Violife natúr növényi sajt tömb fotók

2021.12.02

Vegánoknak fontos táplálék a sajt

Tudtad, hogy becslések szerint kb. 5000 éve kezdték a sajtkészítést a közel-keleti nomádok? A legenda szerint egy arab nomád tejjel töltött meg egy nyeregtáskát, hogy azt fogyassza az úton, ameddig...