Közzétéve 2023 április, 26 - 9:09
Olasz VEGÁN-Vélemény!
Ár : 1500 Forint
Vonalkód: 16911
Ebben a véleményben két vegán étel elkészitésének módját ismertetem.
Egyre több azoknak az embereknek a száma, akik úgy döntenek, hogy felhagynak a hús ételekkel, az állati eredetű ételek fogyasztásával.Ők úgy gondolják, hogy ezek egészségesebb ételek és egészségük megőrzését remélik a vegán étrendektől.
Őszintén megmondom nem értek ezekkel teljes mértékben egyet.Vegyes étkezés hive vagyok.
Most két Vegán szuper ételt ismertetek.
RÉPÁS FASIRT:(A bevezető képen látható!)
Hozzávalók 4 személyre:
Fasirthoz:
100 g quinoa
só
2 közepes nagyságú sárgarépa
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek.olivaolaj
1 ek.csicseriborsóliszt
1 ek. apritott snidling
1/2 őrölt koriander
1 tk őrölt korkuma
frissen őrölt bors
A veganézhez:
100 g selyemtofu,- 100 ml napraforgóolaj,-1/4 citrom kifacsart leve,- 1/2 tk sörélesztőpehely,- 1 nagy csipet só,-80 ml rizsital.
ELKÉSZITÉSE:
A veganézhez a rizsital kivételével minden hozzávalót tegyünk a turmixgépbe, turmixoljuk össze, közben kis adagokban adjuk hozzá a rizsitalt.
A fasirtokhoz a sütőt melegitsük elő 175 fokra.A quinoát szűrőbe téve öblitsük át,majd forrásban lévő sós vizben főzzük puhára.A répát reszeljük le, és a hagymákat vágjuk finomra.
A megfőtt és leszűrt quinoát keverjük össze a reszelt, apritott zöldségrekkel, valamint az olajjal, és a csicseriborsólisztel.
Izesitjük snidlinggel és az őrölt korianderrel és a kurkumával.Végül izlés szerint sózzuk, és borsozzuk meg a keveréket.
A masszából formázzunk 4-5 cm átmérőjű fasirtokat, és helyzzük mindet egy sütőpapirral bélelt tepsibe.
Az előmelegitett sütőben nagyjából húsz perc alatt süssük aranybarnára.Kináljunk hozzá a tofus veganézt mártogatósként.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
Második szuper étel:
SZICILIAI PADLIZSÁNRAGU!
Igy fog kinézni:
HOZZÁVALÓK 4 személyre:
1 nagyobb padlizsán,- 4 paradicsom,- 1 fej vöröshagyma,- 3 zellerszár,-1 ek mazsola,- só,- 10 fekete olivabogyó,-20 kapribogyó,-6 ek.olivaolaj,- 2 ek balzsamecet,-1 ek cukor,-3 bazsalikomlevél,-5 dkg fenyőmag.
ELKÉSZITÉSE:
A zöldségeket megtisztitjuk,a padlizsánt felkockázzuk, megsózzuk, és 30 percig pihentetjükvégül lecsepegtetjük róla a vizet.
A paradicsomokat leforrázzuk,meghámozzuk, félbevágjuk, megnyomva eltávolitjuk a levüket, és a magjaikat,majd felkockázzuk a húsúkat.A hagymát és a zellerszárakat vékonyan felkarikázzuk.Az oliva és a kapribogyókat felapritjuk.
Egy evőkanálnyi olajat felforrósitunk, rátesszük a hagymát,és fedő alatt megfonnyasztjuk.Hozzáadjuk a paradicsomot,a zellert, a mazsolát, az oliva-és a kapribogyót, és alacsony lángon kb. 10 percig főzzük.
A maradék öt evőkanálnyi olivaolajat felforrósitjuk, beletesszük a padlizsánkockákat,és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve
kb.5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzáadjuk a hagymás-zelleres paradicsomot, a balzsamecetet, valamint a cukrot.Nagy lángon folyamatosan kevergetve főzzük.Ha szükséges a végén megsózzuk.
Tálaláskor bazsalikommal diszitjük, és megszórjuk a piritott fenyőmaggal.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
Szuper vegán ételek!
Viszonylag sok hozzávalók kellenek!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás