Közzétéve 2023 február, 22 - 14:14

Nyugtató gyógyteákról!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 15590

Korunk legelterjedtebb betegségei közé tartozik az, amit a szakember neurózisnak,az átlagember idegességnek,idegösszeroppanásnak, idegkimerültségnek, idegbajnak nevez.Ezek nem szervi bajok, hanem lelki tünetekben zavarokban nyilvánul meg.Ezek a tünetek a lehangoltság, félelem, szorongás,önvádlás, kisebbrendúségi érzés, ingerlékenység,koncentrálóképtelenség.Ezek következtében másodlagosan szervműködési zavarok keletkezhetnek, pl. szivdobogásrohamok, gyomor-és bélgörcsök, hasmenés, fejfájás, fáradokonyság, szivtáji szoritás, hányinger, étvágytalanság,

Közismert,hogy az emberek  legtöbbet a fájdalomcsillapitó gyógyszereken kivül, a nyugtató és altató hatású gyógyszerekből fogyasztják.Ezeknek azonban káros mellékhatásai lehetnek.

Ezzel szemben a gyógynövények hatóanyagait az emberi szervezet természetesebben illeszti bele anyagcseréjébe, mint a szintetikus gyári készitmények.

A nyugtató gyógynövények között elsőként emlitendő a

M A C S K A G Y Ö K É R!(képen látható!)

Már a rómaiak is ismerték és alkalmazták, nevét Valerius római orvosról kapta.A népi gyógyászatban való megbecsültségére utal,hogy egyik angol neve ” all-heal” azaz mindent orvosló.

A macskagyökér nyugtatja a központi idegrendszert,csökkenti megszünteti a félelemérzést, a szorongást, nincsennek mellékhatásai, nem befolyásolja károsan a szellemi és fizikai teljesitményt, sőt fokozza a koncentráció képességet a szellemi teljesitőképességet.Enyhe görcsoldó is, ideges szivgörcs esetén is nyugtató.

Mindezek alapján  kiemelkedő javallata:

Az ideges kimerültség,szellemi túlterheltség, ingerlékenység, ideges nyomottság, változáskori panaszok, szorongás, és kóros félelemérzés,szédülés.alvászavar.Már néhány napi használata után könnyebb az elalvás, majd egyre növekszik az alvás időtartama, és mélysége.

Mint szivnyugtató a szivmúködés ideges eredetú zavaraiban javasolt.Csökkenti a pulzusszámot és a vérnyomást!

Kitúnő szer ideges eredetű emésztési zavarok, idegességből származó gyomor-és bélgörcsök, bélingerlékenység ellen.

Ideges eredetú fejfájás, migrén ellen is alkalmazható.

HATÁSÁT FOKOZHATJUK: citromfű, gyöngyvirág, galagonyavirág, veronikafú társitásával.

Alvászavar esetére, 1 evőkanál citromfú,komló. és macskagyökérből teát készithetünk 2 dl vizzel forrázva és 15 percig állni hagyjuk.Napjában 2x reggel és este egy-egy csészével ajánlott fogyasztani.

Macskagyökér kivonatot kaphatunk gyógyszertárakban is, de természetgyógyászati üzletekben nagyobb plázákban.A gyógyszertárakban kapható szeszes kivonata, a Tinctura valerianae spirituosa naponta 3x 30-50 csepp az adagja.

Az idegnyugtató gyógynövények rangsorában a mavcskagyökér után közvetlenül a

K O M L Ó  következik.

Tobozszerű termése a felhasználandó.A tobozpikkelyek tövében a belső felszinen balzsamos anyaggal telt körte alakú,sajtra emlékeztető sajátságos szagú mirigyek vannak, melyek keserű izűek.Állás közben a mirigyekben lévő illóolaj.a komlóolaj valeriansavvá oxidálódik, ez árasztja a különös szagot.

Tapasztalati tény,hogy a komló bizonyitottan enyhe nyugtató.Kevésbbé hat mint a macskagyökér,inkább teakeverékekben alkalmazzuk,elősegiti az alvást, csökkenti a szexuális izgatottságot.

Minnél frissebb a komlótoboz, annál megbizhatóbb a hatása.helyes ha a tobozt mozsárban szétdörzsöljük, és igy forrázzuk le,

egy kávésksanálnyit egy csésze vizzel.Naponta egy-két csészével fogyaszunk el belőle este lefekvés előtt.

Komló kapszula, tabletta stb. formájában is kapható a különböző üzletekben!

Harmadik javaslatom az idegrendszeri panaszok kezelésére a C i t r o m f ű, azonban korábbi véleményemben ezzel már foglalkoztam ezért nem ismétlem meg.

Következő javaslat a

O R B Á N C F Ű!

Arról nevezetes,hogy debressziós állapotokban sikeresen alkalmazható!Amit fontos tudni rólla,hogy nagyobb mennyiségben fényérzékenységet válthat ki!Ennek tulajdonitható,hogy egy alapos kúra javitja a depressziós beteg állapotát.Hangulatjavitó, feltisztitó hatással bir,azonban két-három hónapos kezelésre van szükség.

Hangulatjavulásban hatása két-három hét múlva jelentkezik.Indokolt és eredményes lehet az orbáncfű kúra tea használata gyomor és bélfekélyben, máj-és  epebántalmakban, valamint bőrbajokban, és sebgyógyitásban.

Depresszió ellen önállóan vagy teakeverékekben adható.Egy vagy két teáskanálnyi  orbáncfüvet rövid ideig főzzük két deci vizben, majd hagyjuk kihúlni, reggel és este fogyasztható egy-egy csészével.

Idegnyugtató, gyomor és szividegesség ellen is alkalmazható.

Bizom benne,hogy ezen véleményemmel segithettem mindazokon akik szeretnének meggyógyulni a természet adta lehetőségeket kihasználva!

+Erősségek

Nincsennek mellékhatások!

-Hátrányok

Hosszabb idő a gyógyulás!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Zsálya – gyógyító növény. fotók

2023.01.24

A zsálya a halhatatlanság füve, a bölcsesség fűszere.

A kertünkben van egy kis zsályabokor. Nagyon kell rá vigyázni, mert érzékeny növény és nagyon értékes az egészségünk védelmében, gyógynövényként és fűszerként is. Tavasszal a törzsét és ágait...