Közzétéve 2023 május, 08 - 11:11
Nem klasszikus palacsintákról-vélemény!
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 17249
Bizonyára mindenki szereti, egyesek imádják a palacsintát.Ma már ebben az inflációs időszakban jól felment az ára, ezért is érdemes otthon elkésziteni.
Ebben a véleményben most nem a klasszikus palacsinta elkészitését,hanem újdonságokat szeretnék bemutatni.
PALACSINTA GYÜMÖLCSÖSEN!
HOZZÁVALÓK 6 személyre:
A tésztájához:2 tojás,-4 dkg cukor,-40 dkg liszt,-4 dl tej,-2-3 dl szódaviz,-és olaj a sütéshez.
A töltelékhez:30 dkg magozott meggybefőtt,-30 dkg őszibaranckbefőtt,-5 dkg cukor,-10 dkg darált dió,-10 dkg kókuszreszelék,-40 dkg alma,-1 evőkanál vaj,-4 dkg barna cukor,-1 citrom reszelt héja és leve.
ELKÉSZITÉSE:
A tészta hozzávalóiból jól terülő tésztát keverünk,és kb. 30 percig pihentetjük.
A töltelékhez a befőtteket lecsepegtetjük, összevagdaljuk.
A meggyet elkeverjük a cukorral, és a darált dióval,majd félretesszük.A barackot összekeverjük a kókuszreszelékkel,és ezt is félretesszük.Az almát megtisztitjuk, húsát lereszeljük.A serpenyőben felolvasztott vajon kicsit karamellizáljuk, a barna cukrot, rátesszük az almát, a citrom héját, levét, és gyakran kevergetve 10 percig pároljuk.
A tésztából kiolajozott,bevonatos serpenyőben a szokásos módon palacsintákat sütünk.Hőálló tálra teszünk egy palacsintát,
megkenjük az egyik töltelékkel, majd ismét egy palacsonta, és egy másik töltelék következik.Amikor elfogytak a hozzávalók,az egészet alufóliával letakarjuk.
A sütőt 140 fokra kapcsoljuk,és a palacsintát beletesszük a sütőbe, és 15 perc alatt összemelegitjük.
Gyümölcsöntetet is kinálhatunk hozzá.
PRAKTIKA!
Sokan szeretik a palacsintatésztát cukorral édesiteni sütés előtt.Érdemes azonban ezzel vigyázni!Ha túl sok cukrot használunk, a palacsintáink leragadhatnak, a serpenyő aljára, igy nehéz lessz őket megforgatni és akár el is szakadhatnak.Szerintem elég bele egy csipet,majd a töltelék megédesiti!
Másik palacsinta!
SPENÓTOS-TEKERCS!
HOZZÁVALÓK 4 személyre!
2 tojás,-20 dkg liszt,-2,5 dl tej,-1,5 dl ásványviz,-2 evőkanálnyi olaj + a sütéshez is.
A töltelékéhez:50 dkg spenót,-2 gerezd fokhagyma,- 2 ek. olivaolaj,-20 dkg feta sajt.
A szószhoz: 1 konzerv darabolt paradicsom,- 1 ek.olivaolaj,- 1 mokkáskanál száritott,morzsolt oregánó,-1 cs.bazsalikom.
ELKÉSZITÉSE:
A palacsintához a tojásokat felverjük,majd belekeverjük felváltva a lisztet, tejet, csipet sót,és 20 percig pihentetjük.
Közben a töltelékhez a spenótot megtisztitjuk, leöblitjük, és jól lecsepegtetjük.A fokhagymát meghámozzuk,összezúzzuk.
A palacsintatésztát pihentetés után még egyszer alaposan elkeverjük,hozzáöntjük az ásványvizet,és az olajat.
Forró palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk.
A töltelékhez a spenótleveleket 1 evőkanál olajon a zúzott fokhagymával együtt megfonnyasztjuk.Tálba morzsoljuk a fetát,és hozzákeverjük az olajos fokhagymás spenótot,sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük vele a meleg palacsintákat.
A darabolt paradicsomot kis edényben az olivaolajon átmelegitjük,,sóval,borssal, és az oregánóval és a bazsalikommal fűszerezzük.
Tálaláskor a palacsintát 2-3 részre vágjuk,a bazsalikomos patradicsommal kináljuk.
JÓ ÉTVÁGYAGYAT KIVÁNOK!
PRAKTIKA!
Milyen legyen a palacsinta tészta?
A palacsintatésztánál nagyon fontos,hogy megfelelő állagú és csomómentes legyen.
Ehdez kövessük a receptben leirt arányokat, és alaposan keverjük el a masszánkat.Ha tehetjük használjuk a robotgépet és a tésztát érdemes sütés előtt pihentetni.
Milyen serpenyőt használjunk?
Palacsintasütéshez érdemes kerámiás- vagy teflonbevonatos sütőt használnunk, ezek olyan bevonattal rendelkeznek, aminek hála nehezebben ragad le bennük a tészta.Előnyük még hogy kevesebb zsiradékot, olajat kell használni bennük,és könnyen tisztithatók.
Nagyon finomak!
Ma már kicsit költségesek!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás