Esély Szakácskönyv 999 recept! - vélemény

Átlag: 4.96 (12 szavazat)

Közzétéve 2023 május, 08 - 11:11

Nem klasszikus palacsintákról-vélemény!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 17249

Bizonyára mindenki szereti, egyesek imádják a palacsintát.Ma már ebben az inflációs időszakban jól felment az ára, ezért is érdemes otthon elkésziteni.

Ebben a véleményben most nem a klasszikus palacsinta elkészitését,hanem újdonságokat szeretnék bemutatni.

PALACSINTA GYÜMÖLCSÖSEN!

HOZZÁVALÓK 6 személyre:

A tésztájához:2 tojás,-4 dkg cukor,-40 dkg liszt,-4 dl tej,-2-3 dl szódaviz,-és olaj a sütéshez.

A töltelékhez:30 dkg magozott meggybefőtt,-30 dkg őszibaranckbefőtt,-5 dkg cukor,-10 dkg darált dió,-10 dkg kókuszreszelék,-40 dkg alma,-1 evőkanál vaj,-4 dkg barna cukor,-1 citrom reszelt héja és leve.

ELKÉSZITÉSE:

A tészta hozzávalóiból jól terülő tésztát keverünk,és kb. 30 percig pihentetjük.

A töltelékhez a  befőtteket lecsepegtetjük, összevagdaljuk.

A meggyet elkeverjük a cukorral, és a darált dióval,majd félretesszük.A barackot összekeverjük a kókuszreszelékkel,és ezt is félretesszük.Az almát megtisztitjuk, húsát lereszeljük.A serpenyőben felolvasztott vajon kicsit karamellizáljuk, a barna cukrot, rátesszük az almát, a citrom héját, levét, és gyakran kevergetve 10 percig pároljuk.

A tésztából kiolajozott,bevonatos serpenyőben a szokásos módon palacsintákat sütünk.Hőálló tálra teszünk egy palacsintát,

megkenjük az egyik töltelékkel, majd ismét egy palacsonta, és egy másik töltelék következik.Amikor elfogytak a hozzávalók,az egészet alufóliával letakarjuk.

A sütőt 140 fokra kapcsoljuk,és a palacsintát beletesszük a sütőbe, és 15 perc alatt összemelegitjük.

Gyümölcsöntetet is kinálhatunk hozzá.

PRAKTIKA!

Sokan szeretik a palacsintatésztát cukorral édesiteni sütés előtt.Érdemes azonban ezzel vigyázni!Ha túl sok cukrot használunk, a palacsintáink leragadhatnak, a serpenyő aljára, igy nehéz lessz őket megforgatni és akár el is szakadhatnak.Szerintem elég bele egy csipet,majd a töltelék megédesiti!

Másik palacsinta!

SPENÓTOS-TEKERCS!

HOZZÁVALÓK 4 személyre!

2 tojás,-20 dkg liszt,-2,5 dl tej,-1,5 dl ásványviz,-2 evőkanálnyi olaj + a sütéshez is.

A töltelékéhez:50 dkg spenót,-2 gerezd fokhagyma,- 2 ek. olivaolaj,-20 dkg feta sajt.

A szószhoz: 1 konzerv darabolt paradicsom,- 1 ek.olivaolaj,- 1 mokkáskanál  száritott,morzsolt oregánó,-1 cs.bazsalikom.

ELKÉSZITÉSE:

A palacsintához a tojásokat felverjük,majd belekeverjük felváltva  a lisztet, tejet, csipet sót,és 20 percig pihentetjük.

Közben a töltelékhez a spenótot  megtisztitjuk, leöblitjük, és jól lecsepegtetjük.A fokhagymát meghámozzuk,összezúzzuk.

A palacsintatésztát pihentetés után még egyszer alaposan elkeverjük,hozzáöntjük az ásványvizet,és az olajat.

Forró palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk.

A töltelékhez a spenótleveleket 1 evőkanál olajon a zúzott fokhagymával együtt megfonnyasztjuk.Tálba  morzsoljuk a fetát,és hozzákeverjük az olajos fokhagymás spenótot,sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük vele a meleg palacsintákat.

A darabolt paradicsomot kis edényben  az olivaolajon átmelegitjük,,sóval,borssal, és az oregánóval és a bazsalikommal fűszerezzük.

Tálaláskor a  palacsintát 2-3  részre vágjuk,a bazsalikomos patradicsommal kináljuk.

JÓ ÉTVÁGYAGYAT KIVÁNOK!

PRAKTIKA!

Milyen legyen a palacsinta tészta?

A palacsintatésztánál nagyon fontos,hogy megfelelő állagú és csomómentes legyen.

Ehdez kövessük a receptben leirt arányokat, és alaposan keverjük el a masszánkat.Ha tehetjük használjuk a robotgépet és a tésztát érdemes sütés előtt pihentetni.

Milyen serpenyőt használjunk?

Palacsintasütéshez érdemes  kerámiás- vagy teflonbevonatos sütőt használnunk, ezek olyan bevonattal rendelkeznek, aminek hála nehezebben ragad le bennük a tészta.Előnyük még hogy kevesebb zsiradékot, olajat kell használni bennük,és könnyen tisztithatók.

+Erősségek

Nagyon finomak!

-Hátrányok

Ma már kicsit költségesek!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2023.04.24

Három féle gombóc,három féleképpen-Vélemény!

Nagyon szeretem a gombócokat, izletes,gusztusos, finom és nem utolsó sorban laktatós étel.

A képen látható goombóc:

TOJÁSOS GOMBÓC!

HOZZÁVALÓK 4...

Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2023.03.10

ARANY SZAKÁCSKÖNYVRŐL!

Ez a könyv a Black White kiadó gondozásában jelent meg 2002-ban, azaz már 21 éve. Összesen 1299 receptet tartalmaz, és ezek a receptek a legjobb ételeket...
Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2023.01.26

Kevésből sokat!

Nem vásárolom túl magam,gyakorlottan mozgok a konyhában,a gyakorlat és a kreativitásból adódóan minden alapanyagot felhasználok, igyekszem nagyon minimálisat pazarolni a manapság igen drága...