Közzétéve 2021 december, 10 - 18:18

Néhány gyógynövény termesztése!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 11376

Ha saját magunk termesztünk gyógynövényeket, biztosak lehetünk abban,hogy frissek és egészségesek.

Ezek termesztése egyáltalán nem bonyolult,ráadásul elég mutatós ahhoz,hogy a kert vagy az ablakpárkány díszévé váljanak.

Akad közöttük néhány ízletes fajta, is, amelyeket salátához vagy más ételekhez is adhatunk.

Számos gyógynövény és fűszernövény magról nevelhető.Vannak olyanok, amelyeket  virágtartóban kell kihajtatni a házban, majd az utolsó fagyot követően lehet kiültetni a szabadba.A levendulát és a rozmaringot dugványról érdemes szaporítani, az egészséges hajtásokat gyökereztetünk,és egy komposzttal töltött cserépbe szúrjuk őket.

A gyógynövények nem igényelnek túl sok helyet,nagyszerűen fejlődnek virágládákban,cserepekben,tejfölös dobozokban, stb.

A kertben szalagszerű ágyást készíthetünk nekik.Ültessük őket a forgalmas utaktól távol,ugyanakkor kerüljük a rovarirtó szerek használatát is.

Akkor térjünk is ki néhány gyógynövény gondozására!

KAMILLA:                                                             

A kamilla, más néven orvosi székfű, évelő növény.A megfelelő vízelvezetésű, félárnyékos helyeket kedveli.A magokat a fagyveszély elmúltával szórjuk szét,a kert kiszemelt pontján,és takarjuk be földdel,és tartsuk nedvesen. Gyűjtése szempontjából ajánlani tudom,hogy a kinyílott de még nem túl nyílt virágokat szedjük le, majd meleg, száraz helyen terítsük szét őket vékony száraz ruhán, gézen, muszlinon, vagy akasszuk fel,fejjel lefelé, kiterített újságpapír fölé,hogy a lehulló szirmokat felfogjuk.A kamillatea enyhíti a gyomorrontást,és csillapítja a szorongást,de számtalan betegségekre is kiváló gyógynövény.

ALOE VERA:

                                                                         

Vásároljunk néhány kis palántát, és tartsuk őket világos helyen a lakásban,házban.A konyha kert vagy konyhánk ablaka tökéletesen megfelel, a lényeg az,hogy ne száradjanak ki,és ne fázzanak meg, 5 C fok alatt elpusztulnak.

Vágjuk le az egyik húsos levelet, és nyomjuk ki belőle a zselészerű anyagot a kisebb vágott vagy égési sebre.Ez is számtalan betegségre gyógyír!

FOKHAGYMA:

Ez a legkönnyebben termeszthető növény.Javasolom,hogy karácsony előtt bontsuk szét egy kövér,egészséges fejet,ültessük el a gerezdeket egy sorba 5 cm mélyen,egymástól 15-20 cm távolságra,és felejtsük el egy időre.

Minden gerezdből egy fej lesz, és júliusban vagy augusztusban már ki is áshatjuk a hagymákat.Ezután hagyjuk rajtuk a szárukat,fonjuk össze őket, és akasszuk fel meleg, szellős helyre.Használhatjuk főzéshez, sütéshez, de nyersen is.Napi 1-2 gerezd fokhagyma az influenzás, vírusos időszakban erősíti az immunrendszert.

BORSMENTA:

Ez a növény a termékeny.nedves talajt és a napos vagy félárnyékos helyeket kedveli.Magról és  hajtásról is nevelhető,és nagyon gyorsan terjed.Ha korlátozni akarjuk a növekedését,ültessük földbe süllyesztett cserépbe,amelynek az alját eltávolítottuk.

Tarthatjuk virágládában is, de ebben az esetben ügyeljünk arra, hogy a földje mindig nedves legyen.

Friss vagy szárított leveleiből készíthetünk szájvizet, emésztést serkentő teát,megfázás vagy influenza ellen inhaláló főzetet.

RÓMAI KÖMÉNY:

A római kömény és a konyhakömény bőven termő,jellegzetes illatú magja nagyszerű ízt ad az ételeknek, különösen már fűszerekkel együtt.Fagyveszély elmúltával, mindkettőt ellehet vetni, napos helyre.

Őrölve vagy egészben is használhatjuk,Kellemes ízén kívül nagy hasznát vehetjük számos betegség puffadás,emésztési zavarok

esetén.

Én ezeket a fűszer és gyógynövényeket szinte naponta használom étkezésre, betegségekre és mindenkinek tudom ajánlani otthoni termesztésüket mert ez az igazi BIO amit magunk termesztünk vegyszermentesen.

+Erősségek

Nagyon hasznos tanácsok!

-Hátrányok

Nincs!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments