Közzétéve 2023 május, 09 - 13:13

Mit kell tudni a tüdőbetegségekről?-Vélemény!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 17292

Gyakori tüdőbetegség a

TÜDŐGYULLADÁS!

A férfiak gyakrabban betegszenek meg,mint a nők.Ez az arány 3:1.A különböző mikroorganizmusok rendzerint cseppfertőzés utján kerülnek a tüdőbe.A lappangási idő a fertőzéstől a betegségtünetek jelentkezéséig igen különböző lehet.

Tüdőgyulladásra kell gondolni,ha a betegnek magas láza van,köhög, esetleg rozsdabarna szinű köpetet ürit,és nehézlégzés gyötri.

Régebben a tüdőgyulladás retteget betegség volt, de  amióta a baktériumok ellen hatásos gyógyszerekkel, antibiotikumokkal rendelkezünk,ezek hatására a lázas állapot rendszerint néhány nap alatt megszűnik,és a betegség egy-két hét alatt meg is gyógyul.Rendkivül lényeges azonban,hogy a beteg a láz megszünése után is szedje még a gyógyszert,nehogy visszaessen.

Ha az orvos általrendelt gyógyszerek ellenére sem szúnne meg 5-6 nap múlva a láz vagy ujrakezdődne,valószinű,hogy  nem baktérium,hanem virus okozta visszaesésről,vagy szövődményről van szó,s ilyenkor ujra orvoshoz kell fordulni.

Súlyosabb esettel állunk szemben TBC. esetén!

TÜDŐTUBERKOLÓZIS!

Ez nem más,mint a KOCH-baktérium által okozott idült fertőző tüdőmegbetegedés.

Ezt a fertőzést ember és szarvasmarha baktérium okozhatja.Az esetek döntő többségében cseppfertőzés,köhögéskor, beszédkor,a levegőbe jutó apró cseppek utján terjed.Lényegesen ritkább és kisebb jelentőségű a fertőzött tárgyak, pohár,tányér, evőeszköz stb.vagy a fertőzött tej utján létrehozott megbetegedés.

A bovin baktériummal szennyezett tej elsősorban emésztőcsatorna tbc-t okoz.A fertőzőképes tüdőbeteg által kiköhögött lebegő mikrocsepp mindössze egy két baktériumot tartalmazhat.Rézben a kórokozó fertőzőképességétől,részben pedig a szervezet állapotától,kondiciójától függ,,hogy a szervezetbe jutott baktérium betegséget okoz-e vagy sem.

Tuberkolózis tünetei:hőemelkedés, láz, gyengeség, kühögés vagy vérköpés.

Nagy jelentősége van a megelelőzésben a rendszeres tüdőszűrésnek!

Hála az orvostudománynak ma már a tbc minden formája gyógyitható,szanatóriumi, gyógyszeres vagy sebészeti kezelésekel.

A tbc-ből gyógyult ember tovább nem fertőz,éppen ezért minden félelem, vagy tartózkodás vele szemben a családban és a munkahelyen nemcsak igazságtalan,hanem oktalan is.

Nagyon súlyos eset:

TÜDŐRÁK!

A tüdőrák gyakorisága az utóbbi évtizedekben megnőtt: ebben mérsékelten a cigarettázás is szerepe van.

A tüdőrák gyanuját keltheti ha 40 éven felüli ember,minden előzmény nélkül kisebb vagy nagyobb láz kiséretében vagy anélküli véres köpetet ürit.

Általános daganattünetek is felhivhatjá rá a figyelmet, igy az általános állapot rohamos romlása,indokolatlan testsulycsökkenés, vissza-vissza térő láz  stb.

A kellő időben ,megállapitott áttét nélküli daganat mútéti esélyei jók.Ha a tumor úgy helyezkedik el a tüdőben hogy a mútét számára nem hozzáférhető. akkor gyógyszerektől és különböző besugárzásoktól várható a beteg állapotának javulása.

Remélem, hogy a fentiek hasznosak az olvasók számára!

JÓ EGÉSZSÉGET!

+Erősségek

Hasznos információk!

-Hátrányok

Csak a lényeg,más semmi!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Az élesztő élettani hatásai fotók

2023.05.19

Figyelem vigyázat!-Vélemény!

Ezek a gyógynövények befolyásolják a véralvadásgátlók hatását

6

0

Az élesztő élettani hatásai fotók

2023.04.24

A sokrétű élesztő

Mi is az élesztő?

Vitaminokban gazdag – nyersen! Az élesztő nem más, mint egy egysejtű,...