Közzétéve 2023 március, 25 - 13:13

Miért együnk halat!-Véleményem!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 3000 Forint
Vonalkód: 16259

A hal nemcsak,hogy finom étel,hanem nagyon egészséges is, azonkivül nagyon változatosan elkészithető.

Könnyen emészthető, fehérjében gazdag étel, tele hasznos vitaminokkal, ásványi anyagokkal, foszfor, szelén, kálium, kalcium, szelén, vas, A,D,b2,b6,b12 vitaminokkal stb.

A hal egészséges táplálék,mert alacsony a zsirtartalma, magas a fehérjetartalma, segit fenntartani az egészséges testtömeget,és izomtömeget.Nagyon gazdag Q3 zsirsavakban, ezáltal hozzájárul az egészséges sziv-és érrendszer fentartásához, gyulladás csökkentéséhez,valamint segit a sejtek egészséges mŰködésében is.Érdemes tehát halat fogyasztani.

Most ezen véleményemben három különleges hal étel receptjét teszem közzé.

FÜSTÖLT LAZAC!

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

1 nagyobb szál sárgarépa,- 1 kisebb kigyóuborka,-1 piros húsú paprika,-1 kemény húsú avokádó,-1 citrom leve,- 3 ek.olivaolaj,12 szelet szeletelt füstölt lazac.

ElKÉSZITÉS MENETE:

A sárgarépát meghámozzuk, az uborkát és a paprikát, megmossuk,leszáritgatjuk, az avokádót hosszában félbe vágjuk,kivesszük a magját, majd vékonyan meghámozzuk.Valamennyit vékony szeletekre, majd csikokra vágjuk.

A következőkben az előkészitett zöldségeket salátástálba helyezzük, izlés szerint sóval, borssal izesitjük, majd meglocsoljuk frissen facsart citromlével, az olivaolajjal, és összeforgatjuk, a hűtőbe tesszük kb. 30 percre,hogy az izek összeérjenek.

Következő lépésben a tányérokra 3-3 szelet füstölt lazacot fektetünk,ráhalmozzuk a zöldségkeveréket, és a tetejére ujabb  füstölt halat fektetünk.Izlés szerint meglocsoljuk kevés olivaolajjal, citromlével és friss pékárút adunk hozzá azzal kináljuk.

Ime a végeredmény:

KARALÁBÉS SÜLT HAL!

Második kiváló hal étel.Jó választás ehez a hal ételhez is a hekk, a tonhal, a tőkehal,makréla,  a busa és a fogas is.

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

4 egyforma egész hal, pl.makréla,- 4 karalábé,- 4 gerezd fokhagyma,- 0,5 dl olivaolaj,- 4 dkg vaj,- 3 dl 30%-os tejszin,- 1 csokor petrezselyem.

ELKÉSZITÉS FÁZISAI:

A makrélát megmossuk, megtisztitjuk, a katralábé nagyobb leveleit levágjuk,megmossuuk, leszáritjuk.A karalábékat meghámozzuk, vájóval “kigyöngyözzük” ha nincs ilyen eszközünk, kisebb kockákra vagdaljuk.A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.

A halat sóval, borsal, fokhagymával izesitjuk, és kissé egymásra fektetve kiteritünk 3-3 karalábélevelet, ráfektetünk 1-1 halat, meglocsoljuk olivaolajjal, és a levélbe szorosan beletekerjük.Sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

A körethez a vajon megfuttatjuk a karalábé gyöngyöket vagy kockákat,felöntjük tejszinnel, sóval,az apritott petrezselyemmel izasitjük,és lefedve ropogósra pároljuk.

Tálaláskor a halat kibontjuk a karalábélevélből, tányérra fektetjük, és mellészedjük a karalábékat.A leveleket is elfogyaszthatjuk.

Tipp:Nemcsak egész halat süthetünk karalábélevélben,választhatunk nagyobb filéket pl.harcsát, vajhalat,lazacot stb.

IME AZ EREDMÉNY:

Következő recept!

SONKÁBAN SÜLT HALFILÉ!

Fél óra alatt készen vagyunk vele!

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

60 dkg harcsafilé,-8 vékony szelet serrano sonka, vagy bacon,- 6 szál kakukkfű,-1 ek. olivaolaj.

A salátához: 2 cukkini,-2 szál sárgarépa,-5 dkg retekcsira,-5 dkg dióbél,-1 ek. dióolaj, vagy olivaolaj.

ELKÉSZITÉSE:

A salátához a sárgarépát mepucoljuk, a cukkinit megmossuk, és nagy lyukú reszelőn hosszúkás csikokra reszeljük.

Keverőtálban összeforgatjuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a retekcsirát is.

A diót durvára apritjuk, majd forró,bevonatos serpenyőben szárazon pár perc alatt megpiritjuk, és megszórjuk vele a salátát.

A halfiléket 8 tégla formára vágjuk, sózzuk,borsozzuk, és mindegyiket betekerjük 1-1 szelet füstölt sonkába.

Serpenyőben a forró olajon a kakukkfűvel együtt, kis lángon oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük.

Salátával frissen tálaljuk, és meglocsoljuk kevés olivaolajjal.

Tipp: A halfilét egyformára vágjuk, hogy hasonló ideig kelljen sütni minden darabot.

IME AZ EREDMÉNY:

JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!

+Erősségek

Nagyon változatosan készithető, gyors, egészséges!

-Hátrányok

Kicsit sokba kerül!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Bartholomaeus Platina reneszánsz recepjei fotók

2023.01.31

Klasszikus étel!

Legyen a neve:SÜLT OLDALAS TARHONYÁVAL,LECSÓSAN! Kivül ropogós,belül szaftos,megfelelően fúszerezett oldalast sütni nem egxszerű feladat. Ezzel a receptel biztos finom lessz! Hozzávalók: ...
Bartholomaeus Platina reneszánsz recepjei fotók

2023.01.24

Ahogyan én csinálom!

DIÓS CSIRKE! Már nagy gyakorlatom van benne, régen készitem a családom nagy örömére! A recept 4 -5 személyre szól, elkészitési ideje 180 perc. HOZZÁVALÓK: 50 dkg csirkemellfilé 2 tojás...
Bartholomaeus Platina reneszánsz recepjei fotók

2022.11.08

Csodálatos receptek a XV. századból

Bartholomaeus: Platina reneszánsz receptjei az első nyomtatott szakácskönyv volt. Bartholomaeus Platina (1421-1481) között élt és latin nyelven alkotó olasz történész, esszéista, gasztronómus, író...