Méz - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 június, 17 - 20:20

Méz ,egészséges!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 8847

Mi is a méz?

Édesebb mint a cukor-egy evőkanálnyi 65 kalóriát tartalmaz, a fehér cukor 48 kalóriájával szemben.A legtöbbször azt halljuk,hogy kevesebb édességet kell fogyasztanunk, a méz azonban mégis kivétel lehet,hiszen alkalmazása rendkvüli egészségügyi előnyökkel jár.Enyhíti a torokfájást,elpuszttja a baktériumokat, elősegti a vágások és sebek gyógyulását,megszünteti a székrekedést, csillapítja a gyomorfekély okozta fájdalmat, és felfrissíti a fáradt izmokat.

A méz elvonja a nedvességet a sebből, tehát megszünteti a baktériumok szaporodásához szükséges nyirkos környezetet.

A külső szennyeződéseket is távol tartja a sérült bőrfelszíntől.A mézzel bekent égési sérülések gyorsabban,kevesebb fájdalommal és kisebb heggel gyógyulnak.Bizonyos szembetegségeket, például kötőhártyagyulladást is kezelhetünk mézzel.

Mire jó még a méz használata?Felsorolásom nem teljes,csak a legfőbbeket sorolnám fel.akné, allergia,alvászavar,gégegyulladás,gyomor-és nyombélfekély,köhögés,májfolt,torokfájás.

Honnét van a méz? Megmagyarázom!

Szorgos méhektől!!!Hogyan? A méhek az előgyomrukban gyüjtik a virágok nektárjából és a mézharmatból a méz alapanyagát,amely a gomornedvekkel keveredve vegyileg átalakul.Ezt a híg, magas víztartalmú mézet a kaptár hatszögletű lépsejtjeiben tartalék táplálékként raktározzák el.A kaptárban dolgozók a szárnyukkal keltett légárammal párologtatják el a felesleges vizet.A tömény mézben nem képesek az élesztőgombák és más mikroorganizmusok elszaporodni,így ez a cukros főként fruktózból és dextrózból álló, de egy kevés virágport,viaszt,fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmazó anyag nem romlik meg.

A népi gyógyítók sokféle emésztőrendszeri panaszt kezelnek és kezeltek mézzel.Bizonyítékok szolgálnak hatákonysága mellett.

Csökkenti a gyulladást,serkenti a vérkeringést,továbbá elősegíti a gyomor és a bélrendszer belső falát borító sejtek működését.

Elpusztítja a fekélyek többségét okozó baktériumokat.Legjobb választás ha mézet vásárolunk,hogy nyers mézet vásárolunk ( termelői piacokon, gazdaboltokban).A pasztőrözött méz elesztheti egyes hatóanyagait.

Az ÚJ ZÉLANDI manukafából nyer  méz nyert méz amelyet gyógynövényboltokban forgalmaznak az összes többi fajtánál hatékonyabb.

A székrekedés kiváló ellenszere is a méz.

Néhány figyelmeztetés a méz fogyasztásával kapcsolatban!

A méz a Clostridium botilinum spórát is tartalmazhat.A baktérium okozta ételmérgezés,a botolizmus esetenként halálos kimenetel idegrendszeri károsodással is járhat.A spórák nem szaporodnak a felnőttek és az idősebbek bélrendszerében, a csecsemőkében azonban igen.VIGYÁZAT! Egy éven aluli gyermekeknek soha ne adjunk mézet!

Nagyon sokféle méz létezik:levendulából,akácból,citrusvirágból,málnavirágból készült fajták nagyon ízletesek.

Én személy szerint naponta fogyasztok egy teáskanálnyi virágmézet,önmagában vagy teába, joghurba keverve.

A méz fogyasztását minden korosztálynak- kivéve a csecsemőknek-, nagyon ajánlom az egészség megőrzés érdekében!

+Erősségek

Immun erősítés!

-Hátrányok

Csecsemők nem fogyaszthatják!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments