MOSÓMEDVE - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Kategória: Egyéb állatok

Közzétéve 2023 január, 11 - 6:06

Medveállatka!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 14750

Ez nem mosómedve,de még nem is hasonlit a mindenki által ismert medvékre sem.Minden kontinensen megtalálhatóak, mégsem tudunk róla sok mindent.

MEDVEÁLLATKA!

Ami nagyon különlegesség teszi, az a  e l l e n á l l ó s ág!A medveállatka ellenálló képessége nagyon meglepő.

Kiszáradt, igy a maradék csöppnyi viz nem tud sem megfagyni,sem elpárologni.Igy képes a hihetetlenül szélsőséges viszonyokat is elviselni. a minusz 200 celzius fokot akár húsz hónapon keresztül, a plussz 92 fokot egy órán át.

Ezek az egyszerű apró állatok a nedves homokot boritó vizhártyában találhatók meg.Az életük nagyon egyszerű lenne a természeti katasztrófák nélkül.A nyári napsugár, a tengerszint változásai, a téli nagy hidegek, a viz egyszer megfagy, majd felmelegszik,egyszer elpárolog,de a medveállatka amint már irtam is rólla nagyon-nagyon ellenálló.

TENGERI ECSET VAGY CSŐLAKÓ GYÚRÚSFÉREG!

A Földközi tenger  élőlénye, érzékeny virágnak is hivhatnánk.Búvárok nagyon sokszor találkozhatnak vele,nagyon szép ez a tengeri virág.Letépni azonban senkinek sem jusson eszébe.A legkisebb veszélyre ugyanis eltúnik egy csőben.Türelmesnek kell lenni ahoz,hogy ismét előbújjon.A tollas bokréta lassan, óvatosan újra előtúnik.Gyakorlatilag nem is egy virág,hanem egy tenger alatti féregről van szó.

Csápokból álló koronája két feladatot tölt be:

A légzést és a táplálkozást.

Nagyon törékeny,ha megsérti egy másik állat, abba képes belepusztulni,ezért van az,hogy egy csőbe vonul vissza hogy megvédje magát.

Minden kontinensen megtalálható a

GANAJTÚRÓ BOGÁR!

Erről bizonyára sokan hallottak.Gusztustalan egy bogárról van szó aminek ganaj az ebéde.

A nyúl például nem várt ajándék a ganajtúró bogár számára.Ugyanis ő imádja a nyúl ürülékét.Ravasz módon a kerek alakú ürüléket választja ki, azt a táplálékot, amelyik képes gurulni,igy könnyen elviheti az odujáig.

Ez egy folyosó, ami sok kis üregbe vezet, és akár 1,5 méter mélységbe is lenyúlhat.Igazi várkastély egy alig 2 cm-es rovar számára.A him hordja az ürüléket és a nőstény tölti fel az üregeket,aztán minden üregbe egy petét rak le.

A későbbi lárvának nem kell kimozdulnia ebből az igazán komfortos ebédlőből.

CSIGAFORGATÓ MADÁR!

Európában és Ázsiában található.

Ez a madár a réteken fészkel a folyók közelében.Ha a fú megfelelő magasságú, akkor a fészek és a tojó, jól elvan rejtve.

Ám minden megváltozik a birkanyáj megjelenésekor.A csogaforgató madár csőrével védi a fészkét,igy az óvatos birkák kikerúlik.Megelégszenek azzal,hogy körülötte legelnek.Néhány nap múlva azonban kénytelenek helyet változtatni és már csak a magas fúcsomók jelzik a fészkek helyét.

Bizom benne érdekesnek találta ezeket a ritkaságokat, és ha tettszett véleményem, kérnék egy lajkot, amit  megköszönök!

+Erősségek

Sokan nem ismerték!

-Hátrányok

Vázlatos a leirás!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

MOSÓMEDVE fotók

2022.12.08

MOSÓMEDVE

A mosódmedvével gyerekkoromban találkoztam elősször, akkor láttam elősször élőben az állatkertben egy osztálykirándulás során, hála volt osztályfőnöknőmnek,