Herbatrend - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 július, 28 - 17:17

Magas vérnyomásról és kezeléséről!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 100 Forint
Vonalkód: 9716

A magas vérnyomás nem gyerek játék!

Sajnos kb 1 éve én is ebben a betegségben szenvedek, időnként 220hgmml is felmegy, kénytelen vagyok az orvos által felírt csökkentő tablettát szedni.Javaslatom,hogy ha már magas vérnyomást diagnosztizáltak nálunk, haladéktalanul keressük fel az orvost.Mik a jelei,tüneteni?Krónikus fejfájás,,szívdobogásérzés,légszomj,kimerültség,orrvérzés,látászavar,arcvörösödés,gyakori vizelés,de előfordulhat fülcsengés is.

A magas vérnyomás  kialakulásának egyik oka a környezeti ártalom!

Olvastam,hogy a nagy forgalomban autót vezetni fárasztó,és növeli a stresszt.Egy kutatás szerint már a forgalom zaja is elég ahhoz,hogy megemelje a vérnyomásunkat.A nagy forgalmi területen élőket kétszer nagyobb valószínűséggel kell hipertóniával kezelni,mint a csendes utcában lakókat.Azoknál volt  a legnagyobb kockázat,akik a zaj ellenére is nyitott ablaknál aludtak.

Felhívom a figyelmet a következőkre!

Magas vérnyomás lényege,hogy a szívnek nagyobb erőfeszítéssel kell pumpálnia a vért, és az artériák falára túl nagy nyomás nehezedik,ezáltal megnő a stroke, a szívroham, a vesebetegség és más halálos betegségek kialajulásának kockázata.

A méréskor a felső érték 130 hgmm vagy annál magasabb, az alsó érték 90 hgmm vagy több akkor számolni kell a magas vérnyomással.Legjobb ha elejét veszük a bajnak,és már akkor óv intézkedéseket teszünk, amikor a vérnyomásnk emelkedni kezd.

Sajnos az esetek többségében nem állaptható meg a vérnyomás-emelkedés oka.A maradék néhány %-ban a magas vérnyomást a dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, az elhízás , a terhesség, valamint az öregedés során az érfal meszesedése, és rugalmatlanná válása okozza.

A magas vérnyomásban szenvedők fele nem is tud a betegségéről,mivel a magas vérnyomás kezdetben tünetmentes.

Ha nem tudjuk mennyi a vérnyomásunk mérjük vagy méressük meg.A kezelés fontos része a rendszeres testmozgás, és az egészséges étrend.Ezekre még a gyógyszer szedése melett is szükség van.

Orvosok, természetgyógyászok is tanácsolják, a kevés teltett zsír fogyasztását, a koleszterint tartalmazó ételek csökkentését,

ugyanakkor a sok gyümölcs,zöldség, teljes kiőrlésű  gabonák,és zsírszegény tejtermékek fogyasztását.

Fontos,hogy csökkentsük a nátriumbevitelt.A túl sok só fogasztása a víz visszatartására ösztönzi a szervezetünket,így megnő a keringő vér mennyisége.Nem arra gondolok,hogy ne sózzuk meg érteleinket, hanem arra,hogy az előre csomagolt és feldolgozott élelmiszerekből,különösen a gyorséttermi ételekből,húsárúkból és porlevesekből nagyon sok nátrium juthat a szervezetünkbe és ha még ezt is megsózzuk sokat ártunk szervezetünknek.

Pl. a konzervbabot  felhasználás előtt mindig öbltsük le vízzel,mert nagyon sok benne a só.Élelmiszer-vásárláskor olvassük el a cimkéket, és csak olyan termékeket tegyünk a kosarunkba, amelyek kevés nátriumot tartalmaznak.

A bolti pékárúk szintén nagyon sok sót tartalmaznak!

Szervezetünknek sok gyümölcsre és zöldségre van szükségük,legalább naponta ötször ajánlott fogyasztani.Csak így biztosthatjuk az artériák egészségének megőrzéséhez nélkülözhetetlen kálium,magnézium,és élelmi rost megfelelő bevitelét.

A zabkása a kutatások szerint a vérnyomást és a koleszterin szintet is csökkenti.Javasolom,hogy kezdjük a napot egy tányér zabkásával.A sok alkohol általában magas vérnyomást eredményez, a nők legfeljebb napi 1m és a férfiak napi 2 egység italt fogyasszanak.Egy egység alkohol 10 grammot,azaz egy pohár sört,egy kis pohár bort vagy egy kupica szeszes italt jelent.

A felesleges kilók erőteljesebb munkára késztetik a szívet.Ezzel magyarázható az,hogy a túlsúly növekedésével a vérnyomás emelkedik.Már 5 kg leadása is jelentős vérnyomás csökkenést  eredménezhet.

Orvosok javasolják,hogy minnél előbb szokjunk le a dohányzásról / bár nagyon sok orvos is dohányzik/ a beszívott dohányfüstben lévő anyagok károsítják az ereket, s ezáltal hozzájárulnak az artériák falának megkeményedéséhez ,a nikotin pedig összehúzza az ereket.Ez különösen magas vérnyomás esetén káros.

Mindezeket a véleményeket saját tapasztalataimból, olvasmányaimból gyüjtöttem egy csokorba.Gondolom hasznos, mindazok számára akik a magas vérnyomás betegségben szenvednek.Mielőbbi gyógyulást kívánok mindinkinek!

+Erősségek

Hasznos!

-Hátrányok

Veszélyes betegség!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments