LÁZ - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 október, 06 - 3:03

Magas testhőmérséklet!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 10627

Ki ne lett volna már lázas életében?

Sokan megijednek, mit is tehetnének ha magas lessz a testhőmérsékletük.Anyukák azt sem tudják hová kapkodjanak mit is csináljanak ha a baba lázas lessz.

A láz azt jelzi,hogy a szervezetünk valamilyen fertőzést próbál leküzdeni.A magas hőmérséklet gátolja a kórokozók elszaporodását,és gyorsítja a szervezet ellenanyag-termelését.37-38 C fok között hőemelkedésről38-39 fok között mérsékelt lázról,39-40,5 fok között magas lázról, 40,5 fölött már hiperpirexiáról beszélünk.

A szervezet védekező képessége a 37,5 fokon a legaktívabb,ezért a hőemelkedés nem feltétlenül követel kezelést.

Kivétel ez alól,amikor az izzadás,a hidegrázás, vagy a kettő egyszerre súlyos rosszuléletek okoz,vagy ha az érintett személy gyermek,lázgörcsre hajlamos,cukorbeteg, labilis keringésű,idős vagy terhes.

Ha a homlokunk forró, vegyünk be paracetamolt vagy ibuprofent.Ha azonban a lázmérő nem emelkedik 38C fölé,hagyjuk,hogy a hőemelkedés magától elmúljon,hiszen nem ok nélkül jelentkezett, szervezetünk így védekezik.

FONTOS! VIGYÁZAT!

Soha ne adjunk 16 éven aluliaknak láz esetén aszpirint,mert egy életveszélyes betegség,az úgynevezett Reye-szindróma kialakulását okozhatja,amely agyi elváltozásokkal és máj zsírosodásával jár.

Forduljunk orvoshoz,ha a lázunk meghaladja a 39 fokot,a 38 fok 3 napnál tovább tart,ha nyakmerevség,erős fejfájás,légszomj,fényérzékenység vagy bőrkiütés kiséri.

Hat hónaposnál fiatalabb csecsemőt,ha lázas, vigyük orvoshoz,ha 5 év alatti gyermeknél lázgörcs lép fel, mentőt kell hívni.

A gyermek elveszti eszméletét,szeme felakad,vagy oldalra,egy pontra mered.Végtagjai megfeszülnek,rángani kezdenek,nem tud lélegezni,az arca  elszürköl.Hivjunk mentőt mielőbb!

Lázas állapotban is mégha nincs is étvágyunk, együnk egy kevés könnyű ételt, kis húslevest,pirítóst.

Mit tehetünk otthon ha lázas lettünk?Pár megoldást én is tudok ajánlani!

Igyunk forró gyömbérteát,amely serkenti az izzadást.A bodzatea szintén izzasztó hatású,de javasolhatnám a cickafarkteát is.

Szórjunk borsot az ételünkre,vagy ha bírjuk fogyasszunk erős paprikát.Mindkettő fokozza a verejték kiválasztását,és felgyorsítja a vérkeringést.

Lentről kezdve kezelést is ajánlom!Mi volna ez?A vizes zoknis kezelés.

Egyik népszerű régi gyógymód lázas betegség esetén.

Lefekvés előtt melegítsük fel a lábfejünket forró vízben,azután áztassunk vékony pamutzoknit hideg vízbe,csavarjuk ki,és vegyük fel.Húzzunk rá egy pár száraz gyapjúzoknit is.Ez  a módaszer a lábfej vérkeringésének serkentésével csillapítja a lázat.

Vegyünk mustáros lábfürdőt.Adjunk literenként 2 teáskanálnyi mustárport a forró vízhez,és áztassuk benne a lábunkat.

Ezzel a pár otthoni praktikával remélem segíthettem!Gyógyulást kívánok!

+Erősségek

Nagyon hatásos,hasznos!

-Hátrányok

Csecsemőknél külön módszerek!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments