Tejszínes-tárkonyos raguleves - vélemény

Átlag: 4.92 (6 szavazat)

Kategória: Diéta

Közzétéve 2023 február, 03 - 9:09

Lekváros bukta!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 15141

Ha már elfogyasztottuk a finom levest akkor illik desszertet is fogyasztani!

Most egy laktatós, finom desszertet kinálok jó szivvel!

Egy jó LEKVÁROS BUKTA receptje!

Ennek elkészitése kb. 1 órát vesz igénybe és számoljuk még hozzá a kelesztési és sütési időt.

Előljáróban egy jó tanács a kelesztéshez:

A tészta 27-30 fok közötti hőmérsékleten kel a legjobban.Ha nincs ilyen meleg helyiség otthonunkban,a lefedett edényt betakarhatjuk tiszta ruhával,konyharuhával, könnyű takarókkal is.A tészta akkor kel meg teljesen, ha miután megnyomkodjuk,

újra felveszi eredeti alakját.

A lekváros buktához hozzávalók:

6 dkg cukor

2 dkg élresztő

2,5 dl tej

50 dkg liszt

8 dkg zsir vagy vaj

2 tojássárgája

1 citrom reszelt héja

30 dkg. szilvalekvár

Tetejére: 1 tojás-4 dkg cukor-2-3 dkg vaj

Kezdjünk is hozzá elkésziteni:

A tésztához az élesztőt egy kanál cukorral, 1 dl langyos tejjel és kevés liszttel elkeverjük,majd langyos helyen felfuttatjuk.A maradék lisztet, a cukrot, csipet sót, a 2 tojássárgáját, a zsirt vagy vajat,és a citromhéjat beletesszük egy nagyobb tálba.

Amikor felfutott az élesztő, a liszthez öntjük, és a maradék langyos tej hozzáadásával alaposan kidagasztjuk a tésztát.Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

Következő lépésben:

Ha megkelt a tésztánk az edényben kicsit még átgyúrjuk, majd lisztezett deszkára tesszük, és 1 cm vastag téglalapokra nyújtjuk.

A tésztát 8×8-cm-es darabokra vágjuk.Széleit megkenjük tojással, és a közepébe lekvárt teszünk.Úgy hajtjuk össze,hogy a tészta szélei fedjék egymást, és az illesztés alul legyen.

A tepsit kibéleljük sütőpapirral, lazán egymás mellé beletesszük a kalácsokat.Tetejüket lekenjük tojással,és a tepsibe keletsztjük még 15 percik.

A sütőt 160 fokra előmelegitjük, és a megkelt kalácsokra morzsolunk egy kis vajat, megszórjuk porcukorral és a sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

Aki először csinálja kissé bonyolultnak tűnik, pedig nem az és  később a család kedvence lessz azt garantálom.

Nagyon finom mondjuk egy bableves után is.Ez egy klasszikus sütemény, gyermekkoromban édesanyám gyakran csinált lekváros buktát a családunk örömére.

Jó étvágyat kivánok!

+Erősségek

Laktatós és finom!

-Hátrányok

Időigényes!

janosom

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
2 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Tejszínes-tárkonyos raguleves fotók

2023.03.10

HÚSLEVESEK!

Előző véleményemben igyekeztem bemutatni az ARANY SZAKÁCSKÖNY cimű könyvet. Most  az ételek ezen belül is a levesek királyát szeretném ismertetni. A HÚSLEVESEK egyik legkedveltebb  ételét a ...
Tejszínes-tárkonyos raguleves fotók

2023.03.01

Hogyan készitsünk szupergyorsan gombócot?!

Ha elegünk van már az étkezésünkben az egyhangúságból,csempésszünk piros gyümölcsöket,tegyük mosolygóssá napjainkat!

Egy kis málnától, vagy egy kis meggytől érezni fogjuk,hogy...

Tejszínes-tárkonyos raguleves fotók

2023.02.21

Egyszerú, gyors, olcsó sütemények!

Elég gyakran jártam néhai rokonomnál látogatóban.Ica néni ha tudta,hogy fokog menni hozzá, mindig ezzel a süteménnyel várt, de előfordult sokszor az is,hogy  amig a lakása közelében lévő szőlős...