Közzétéve 2023 február, 24 - 11:11

Légúti betegségek otthoni gyógymódjai!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 15603

Szervezetünk a belélegzett levegővel jut oxigénhez, ami az élet alapja,ez teszi lehetővé a táplálék elégetését,és az energia felszabaditását.A belélegzett levegő a szájüregből a garatüregbe jut, ezután a gégén keresztül a mellcsont mögött végighúzódó légcsőbe.A légcső a végén kettéágazik, egyik ága a jobb a másik ága a bal tüdőbe hatol, a tüdő szivacsszerú szövetében elágazik, s ezek a hörgő ágak egyre kisebbre oszlanak, mint ahogyan a fa vastag ága is egyre vékonyabbra oszlik.

Csakhogy a hörgők és hörgőcskék nem tömörek, hanem egyre kisebb keresztmetszetű csövek és csövecskék.Végül minden hörgőcske egy pici gombostűfejnél is kisebb hártyás falú gömböcskékben, léghólyagban végződik.

Sok kicsi sokra megy, az összes tüdőléghólyag kiteritve egy teniszpálya területét tenné ki!

A léghólyag külsó oldalát behálózó vérerekbem áramló vér és a léghólyagokban levő levegő között történik a légcsere és gázcsere.A vér leadja a széndioxidot, ez kilégzéssel távozik, és felveszi magába az oxigént.

A légúti betegségek számtalan formáját ismerjük, de általában lázzal járnak.Megfigyelések szerint  a lábadozó betegek állapota főleg infulenzajárványok  idején ismét rosszabodott ha  húst, húslevest kaptak.de a tej és tejtermék is visszaesést okozhat, habár kisebb mértékben.(Érdekes nem?Nagyanyáink a lázas betegeknek húslevelt adtak!)

LÉGÚTI BETEGSÉGEKRE JAVASOLT GYÓGYNÖVÉNYEK!

SZAPPANGYÖKÉR!

Ha elhúzódó, kinzó  erőletető és száraz a köhögés, javasolt!

A gyógyszertárban is kapható gyógynövény főzetéből készült gyógyitalból igyunk naponta 3 x 1 evőkanálnyit.Gyerekek számára is készülnek megfelelően csökkentett hatóanyag nagysággal.Fokozza a gyomornedv elválasztást, és ez a gyomor nyálkahártyára gyakorolt hatás gyomor-hörgó reflexként a hörgő  nyálkahártyájára is hat, ott is fokozott váladékkiválasztást idéz elő, a köpetmrennyiséget növeli, a száraz köhögést nedvessé alakitja át, a kiürülő bővebb váladék pedig mintegy végigtisztitja a légutakat.

Igen jó köptető!

ORVOSI KANKALIN!

Jó hatással van főzet formájában  az idült hőrghurot, egyébb légúti hurut, minden formájára ,az elégtelen köpetüritéssel járó ,hosszú ideig elhúzódó köhögésre.

1 kávéskanálnyi gyökérdrogot 2 deci vizzel 10 percig főzzük.A főzéshez tegyünk egy késhegynyi szódabikarbónát is.

Ezután hagyjuk 15 pecig állni,hűlni, kétóránként egy -egy  evőkanélnyit igyunk meg belőle.Javasolt  hörghurutra és szamárköhögésre is.

A légúti bajok kezelésére szolgáló teakeverék:

Szappangyökér- tüdőfú levele,-illatos ibolya gyökere egy-egy teáskanálnyit másfél deci vizben főzzük 3 percig, majd félóráig hagyjuk kihúlni, szúrjük le ,édesithetjük mézzel, és két-három héten keresztül naponta 4×1  evőkanállall kell bevenni.

A tüdőfű kólönösen légcsőhurot ellen kiváló.

Nagyon közkedvelt és hatásos gyógynövény légúti betegségekre a

KAKUKKFŰ!

A légúti hurutok hatékony köhögéscsillapitó orvossága a kakukkfú.Fertőtlenitő hatásán kivül oldja a hörgők váladékát, elősegiti a kiürülést is.

Mindezen hatásainak és a görcsös köhögést oldó hatásának köszönhetően asztma, asztmaszerú hörghurut, dohányosok idült hörghurutja, szamárköhögés, időskori tüdőtágulás, hörgőtágulás és minden görcsös  köhögéssel járó légzőszervi baj gyógyszere is!

Ennek fő oka,hogy a kakukkfű  tea hatóanyagának legnagyobb része a tüdő léghólyagocskáiban választódik ki, tehát a betegség helyén,fészkében hat koncentráltam.

Étkezések idején kivül  két-három csészényivel is fogyaszthatunk naponta.Mézzel édesitve kitúnő ital, sok makacs bélfertőzést,náthát, mandullagyulladást, stb. hatásosan gyógyit!

Számtalan sok gyógynövény van még a természetgyógyászat tárházában a légúti betegségek megelőzésére, kezelésére, de ezen véleményemben csak a fentiek ismertetésére szoritkoztam, ezeket használtam és jó eredményeket értem el.

+Erősségek

Nincsennek mellékhatások, jó hatákonyságúak!

-Hátrányok

Csak rövid, nem teljeskörú!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments