Lábszag - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 október, 18 - 23:23

Lábszagról!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 600 Forint
Vonalkód: 10839

Nekem személy szerint sohasem volt lábszagom.Mások lábszagát azonban már éreztem, és volt olyan munkatársam aki ha közelembe jött, szabályosan hátráltam tőle.Borzalmasan kínos, ha valakinek lábszaga van, még a kutya is elszalad tőlle.

Ezért is gondoltam,hogy írok egy véleményt ezzel a kényes témával kapcsolatban.Szándékom az,hogy segítsek azokon akiknek ilyen problémájuk van.Előkaptam néhány szakkönyvet és utána jártam a dolognak.Előljáróban szeretném jelezni,hogy vannak megoldások ezekre a bajokra és akiket ez érint kérem, olvassák el.Röviden,de csokorba szedve leirom a hatásos megoldásokat.

Mitől is keletkezik a lábszag?Elég egyszerű a magyarázat.Lábunk sok millió baktérium természetes élőhelye.Ezek a mikroorgazmusok az izzadságunkkal,valamint az elhalt bőrsejtjeinkkel táplálkoznak, és a melléktermékeik okozzák a kellemetlen lábszagot.Előfordulhat azonban ,hogy gombás fertőzés áll a hátterében.

Mit tehetünk tehát ellene otthon!

Javaslataim:Általában mindenkinek van otthonában izzadásgátló spray vagy más kozmetikai szer.Talán nem meglepő,hogy a hónaljra alkalmazott desodor megakadályozhatja a láb izzadását is.Fújjunk vagy kenjünk lábunkra az illatszerből,mielőtt a zoknit és a cipőt felvennénk.

Mossuk meg lábunkat mindennap meleg vízben antibakteriális szappannal.

Fürdés vagy zuhanyzás után hajszárítóval szárítsuk meg a lábunkat.Legalacsonyabb hőfokra állítva,nehogy megégesse!Ez különösen akkor hasznos,ha hajlamosak vagyunk a lábgombásodásra, vagy a körömgombára,mivel segít megelőzni a kórokozók megtelepedését és elszaporodását.

LEVENDULAOLAJ:Nemcsak jó illatú,de baktériumölő is.Dörzsöljünk néhány cseppet a lábunkra, és masszírozzk be a bőrünkbe, az esti lefekvés előtt, majd húzzunk fel pamut zoknit.Ha lehet ismételjük ezt meg hetente többször.

BENZOIL-PEROXID:/gyógyszertárban kapható/Kenjünk ebből a zseléből a talpunkra, ugyanis ez is képes elpusztítani a baktériumokat, megszünteti a rossz szagot.

KESERŰSÓ:Keverjünk össze 2 pohár keserűsót 4 liter meleg vízzel egy lavórban.Naponta kétszer ástassuk benne a lábunkat 15 percig.Ez csökkenti a duzzanatot és elpusztítja a baktériumokat.

FEKETETEA:Forraljunk két feketetea-filtert 5 dl vízben 15 percigmvegyük ki a filtereket, hígítsuk fel a teát  2 liter vízzel,és áztassuk benne a lábunkat 30 percig.Ismételjük ezt minden nap.A feketeteában lévő csersav elpusztítja a baktériumokat és korlátozza a láb izzadását.

Jó ha tudjuk,hogy a lábunkon több mint 250 ezer verejtékmirigy található,amelyek naponta nem kevesebb mint negyed liter izzadságot termelnek.

KAKUKKFŰOLAJ:Keverjünk össze egy pohár ecetet és egy tál meleg vizet.Adjunk hozzá néhány csepp kakukkfűolajat.Az olaj erős fertőtlentőanyagot tartalmaz,amely elpusztítja a rossz szagot,okozó baktériumokat.Áztassuk lábunkat hetente többször 15-20 percig.

HINTŐPOR:/vannak speciális lábra való hintőporok is!/Szórjunk a lábfejünkre,talpunkra lábhintőport,mielőtt a zoknit és a cipőt felvesszük.Ez is képes elpusztítatni a rossz szagokat okozó baktériumokat.

SZÓDABIKARBÓNA:Szagsemlegesítő hatással is rendelkezik.Hasonlóan jó a kukoricaliszt.

Gyakran cseréljük zoknit s ha lehet cipőt is.Miután viseltük a cipőt jól szellőztessük ki 24 óráig.

Ha az időjárás engedi hordjunk oldalt is nyitott cipőt vagy szandált,hogy lábunk jól szellőzhessen.A láb pamutzokniban szellőzik ezért ezt hordjunk.Gyakran járkáljunk mezítláb otthon.

Vannak még megoldások a lábszag ellen,de amint előjáróban írtam nem kívánok a témába mélyebben belemerűlni,csupán néhány kézenfekvő tanáccsal szolgálni.

Remélem a fent írtak hasznosak,és segítenek mindazoknak, akik ezzel a problémával küszködnek.

+Erősségek

Hatékony praktikák!

-Hátrányok

Nincsennek!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments