Közzétéve 2023 január, 31 - 9:09

Klasszikus étel!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1500 Forint
Vonalkód: 15081

Legyen a neve:SÜLT OLDALAS TARHONYÁVAL,LECSÓSAN!

Kivül ropogós,belül szaftos,megfelelően fúszerezett oldalast sütni nem egxszerű feladat.

Ezzel a receptel biztos finom lessz!

Hozzávalók:

1 kg feldarabolt oldalas

2 gerezd fokhagyma

10 dk szalonna

2 nagy fej vöröshagyma

1 evőkanált őrölt piros paprika

1 kg zöldpaprika

5 dl paradicsomlé

20 dk tarhonya

olaj és só ,bors

ELKÉSZITÉSE:

A megmosott megtisztitott oldalast 1 gerezd foghagymával amit megzuzunk,sóval, borssal együtt annyi vizbe feltesszük főzni, amennyi bőven ellepi.Megpároljuk a húst.

Miután megpuhult,kiveszzük,a csontok között feldaraboljuk.

Az apró kockára vágott szalonnát megfonnyasztjuk, megdisztelünk rajta egy fej apróra vágott vöröshagymát.Hozzáadjuk a pirospaprikát.átforgatjuk, majd beletesszük a felkarikázott zöldpaprikát.és egy gerezd fokhagymát.

Addig főzzük, amig a paprika is megfonnyad.Végül felöntjük a paradicsomlével és megsózzuk.

A félkész lecsót túzálló tálba tesszük, és belehelyezzük az oldalasokat.Alufóliával lefedve 220 fokra előmelegitett sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 20 percig összepiritjuk a húst.

A másik fej hagymát is felkockázzuk, olajban ropogósra sütjük,és hozzáadjuk a targonyát is, azt is lepiritjuk.

Felöntjük annyi vizzel, amennyi bőven ellepi, sózzuk és puhára főzzük a köretet.

Jó étvágyat kivánok!

Hasonlóan finom étel!

OLDALAS SZÓSSZAL!

Hozzávalók:7 evőkanál olaj-2 evőkanál barna cukor-4 evőkanál ketchup-4 evőkanál BBQ-szósz -80 dkg oldalas-1 gerezd fokhagyma- fél narancs- só, bors a körethez pedig 1 kg burgonya.

ELKÉSZITÉSE:

Az olajat elkeverjük a barna cukorral, a ketchuppal, és a szósszal.Hozzáadjuk a felapritott fokhagymát, és a fél narancs kifacsart levét.A húst megmossuk,, szárazra töröljük, megsózzuk, megborsozzuk.

Bekenjük a fúszeres szósz háromnegyed részével, és túzálló tálba helyezzük, alufóliával lefedjük, és egy éjszakára hútőszekrénybe tesszük.

Előmelegitett sütőben még mindig fóliával lefedve 180 fokon sütni kezdjük.Két óra múlva levszzük róla a fóliát, megkenjük a maradék páccal, és a sütő hőfokát 220 fokra növeljük, és 15 percig tovább piritjuk a húst.Végül a burgonyát meghámozzuk, hasáboktra vágjuk, és olajjal meglocsolva a sütőben megsütjük.

Jó étvágyat!

+Erősségek

Nagyon finom és laktatós étel!

-Hátrányok

Kicsit időigényes!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Bartholomaeus Platina reneszánsz recepjei fotók

2023.03.25

Miért együnk halat!-Véleményem!

A hal nemcsak,hogy finom étel,hanem nagyon egészséges is, azonkivül nagyon változatosan elkészithető. Könnyen emészthető, fehérjében gazdag étel, tele hasznos vitaminokkal, ásványi anyagokkal,...
Bartholomaeus Platina reneszánsz recepjei fotók

2023.01.24

Ahogyan én csinálom!

DIÓS CSIRKE! Már nagy gyakorlatom van benne, régen készitem a családom nagy örömére! A recept 4 -5 személyre szól, elkészitési ideje 180 perc. HOZZÁVALÓK: 50 dkg csirkemellfilé 2 tojás...
Bartholomaeus Platina reneszánsz recepjei fotók

2022.11.08

Csodálatos receptek a XV. századból

Bartholomaeus: Platina reneszánsz receptjei az első nyomtatott szakácskönyv volt. Bartholomaeus Platina (1421-1481) között élt és latin nyelven alkotó olasz történész, esszéista, gasztronómus, író...