Kimerültség - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 szeptember, 26 - 1:01

Kimerültség kezelése otthon!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 300 Forint
Vonalkód: 10475

Az orvosok a kimerültséget tartják az első számú egészségügyi problémának.Ki ne lett volna életében fáradt,levert, kimerült állapotban.Sokan panaszkodnak ezekre a tünetekre és nem is alaptalanul.Kialakulásához számos tényező hozzájárul.Betegség vagy életmódbeli tényező, időjárási viszonyok, alváshiány, nem megfelelő táplálkozás,az infulenza, elhízás, allergia, fertőzések, vérszegénység, alkoholizmus, a pajzsmirigy működési zavarai,szívbetegség, a rákos megbetegedések, a cukorbetegség, és at  AIDS.A fesorolás nem teljes,de ha ezeket áttekintjük megtalálhatjuk kimerültségünk okát.

Amikor túlhajszoljuk magunkat, eleinte csak a testünk fárad el, és noha továbbra is száguldani szeretnénk, egyre inkább úgy tűnik,hogy mintha beleragadnánk a mocsárba.Köszködünk, hogy ébren tudjunk maradni, csüggés lesz úrrá rajtunk, kilátástalannak látunk mindent.Ekkor már kimerültségről beszélhetünk.

Mit tehetünk ellene!

GYORSSEGÉLY A KIMERÜLTSÉGRE!

Ha gyorsan összeakarjuk szedni magunkat,,tegyük 2 csepp  b o r s m e n t a o l a j at egy zsebkendőre,tartsuk az orrunk elé,és lélegezzünk mélyeket.Ha több időnk van, hatásos módzser,hogy adjunk 2 cseppet a fürdővízhez, és 4 csepp r o z m a r i n g o l a j j a l együtt,és merüljünk el benne.

Feküdjünk hanyat, és párnákkal polcoljuk alá a lábunkat,hogy a fejünknél magasabbra kerüljön.Még ennél is jobb megoldás,ha valamilyen lejtős felületre heveredünk le.Ezekkel serkentjük agyunk vérellátását.

Reggelizzünk bőségesen, és együnk többször,kisebb adagokban, egészséges harapnivalókat.Próbáljunk 300 kalóriára korlátozni az étkezés energiaértékét,így egyensúlyba tarthatjuk a vércukor-és energiaszintünket.

Étrendünket tegyük változatossá, éa adjunk  meg a szervezetünknek mindent,amire szüksége van, a vitalitás megőrzéséhez.

A VITAMIN!Miben van?Belsőségek,tejtermékek,tojássárgája,tengeri halak,sárgarépa,sütőtök,,paraj……..

B VITAMIN! /teljes kiőrlésű gabona, ha,hús,tej……..

C VITAMIN !/zöldségek,gyümölcsök,…………

E VITAMIN! /diófélék,magvak,növényi olajok,zsíros húsú tengeri halak………………

Megelőzhetjük a vércukorszint ingadozást, ha sok rostos összetett szénhidrátokban gazdag ételt, például teljes kiőrlésű gabonából készült, zabpelyhet,zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztunk.

Tippem a kimerültség kezelésére!

Karikázzunk fel, egy megmosott,hámozatlan burgonát,és éjszakára áztassuk a szeleteket vízbe.Reggel igyuk meg a káliumban gazdag levet.Ez a létfontosságú anyag részt vesz az idegi impulzusok továbbításában, és az izmok működtetésében is.

A természetgyógyászok szerint a kimerültségben szenvedő embereknél nagyon gyakori a káliumhiány.

A GINSZENGET régóta ajánlják a fáradság leküzdésére.Serkenti az idegrendszer működését,és védelmet nyúlt a stressz ellen.Magas vérnyomásban szenvedőknek nem ajánlom!!!

MAGNÉZIUM!Hiánya kimerültséget okozhat ezért ajánlott naponta pótolni, számtalan formában,kapható!

PÁFRÁNYFENYŐ más néven ginkgo biloba is javítja az agyba irányuló véráramot.

Érdemes a KARNITINTARTALMÚ  kiegészítőket is kipróbálni.

Q10-KOENZIM szintén központi szerepet játszik az energiatermelésben.Bizonyos ételekben is megtalálható, pl. a diófélékben,

és az olajokban.

TOVÁBBI JAVASLATAIM!

Spenót fogyasztása régi módszer a kimerültség leküzdésére.( káliumban és B-vitaminokban gazdag!)

Minden nap igyunk meg legalább 8 pohár vizet.

Csökkentsük a koffein bevitelt

Korlátozzuk az alkohol fogyasztást.

A teljesség igénye nélkül foglalkoztam a témával,de ezen rövid tanácsokkal remélem segíthettem.

Ha tettszett, kérnék egy lajkot!Köszönöm szépen!