Wartburg - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Közzétéve 2023 január, 30 - 11:11

KIA VENGA!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 4100 Forint
Vonalkód: 15027

A képen látható KIA VENGA személygépkocsi az én tulajdonom.2016. február 24-én vásároltam Salonból 4 millió 129Ft-ért.

Benzines, 1398 köbcentis a motorja és 75 kw-os azaz 90 lóerős.

A fenti adatokból látható,hogy nem nagy teljesitményú autóról van szó, de az én igényeimnek nagyon megfelel.

Belföldön közlekedem vele és most 106 400Km-ert mutat a kilóméter óra azaz éves kilóméter futása 20 ezren belüli.pontosabban 15100km/év ami egy átlakos futást jelent.

Garázsban tartom, rendszeresen karban tartom, ápolom igy nem néz ki 7 éves kocsinak, akik meglátják folyton dicsérik állapotát.A szükséges olajcsere gyári előirás szerint jó minőségú olajjal 15 ezer km-ként lenne, én azonban minden 10 ezernél lecseréltetem az olajat a levegő szúrőt és a pollenszűrőt is.

Én egy nagyobb autót szerettem volna vásárolni, de a Salonban rábeszéltek erre a kocsira mivel csak ketten közlekedünk vele a családban s ez nekünk nagyon megfelel.Belseje tágas, négy személy kényelmesen utazhat vele.Annál is inkább nem bántam meg,hogy ezt választottam, mivel a rémhirek ellenére nagyon jó a fogyasztása.Nekem 5,2-6 liter /100km általában kivéve a forró nyári napokat amikor a klima folyton üzemel, akkor felugrik 6.5 literre is de még ez is elfogadható.

Általában 100km/h alatti sebességgel szoktam közlekedni óvatos vagyok, nem előzgetek semmi értelmét nem látom a nagy száguldásoknak amik a balesetek többségét okozza.A gazdasságosságát értékelve leszögezhetem hogy a kocsim gazdaságos kis autó.Éves KGB-sa  21 ezer ft, a NAV. felé fizetendő súly adója éves szinten is 20 ezer alatt van.

A mai inflációs időszakban mindezen az adatok  okán is  jó választás volt a KIA gépkocsi vásárlása.

Csomagtere is elvárásainknak megfelelő ,de a tetőre is felszerelhető tetőcsomagtartával akár kerékpár is szállitható.

A gyorsulása is megfelel számomra.Az infláció előtti időszakban 100-as benzinnel tankoltam és kiválóan  teljesitett a kocsi, de a sajnos bekövetkező drága benzin árak miatt már csak 95-öst használok.Ezzel is jól megyen talán nem gyorsul úgy mint az előző üzemenyaggal.

Nyárra 17 colos felnivel nyári gumit használok természetesen télen pedig téli garnitúrát.

Saját tapasztalatom,hogy nem szabad kockáztatni ,a gumikat nyárra és télre előirtakat kell használni!

Amikor megvásároltam a gépkocsit, nyári garnitúrával adták és december első napjaiban még nem esett a hó és nem volt fagyás.Miskolcról napos időben indultam el Aggtelek felé /B.A.Z.Vármegyében/ és amikorra oda érkeztem hóviharba kerültem, a levegő hőmérséklete – 5 fok lett a hó alatt a vizes útburkolat lefagyott.A nyári gumival csak segitséggel tudtam elhagyni a környéket.Isteni szerencse,hogy megúsztam ezt az utat baleset, sérülés nélkül hiszen rettentő magas meredek lejtős utakon kellett közlekednem.Erre utaltam,hohgy saját tapasztalatom van a gumik évszaknak megfelelő használatát illetően.

Összegezve a KIA VENGA egy kényelmes minden olyan felszerelés megtalálható benne, ami a mai modern autókban, pl. fúthető ülés, állitható kormány, hátsó radar, klima, rádió, telefon kihangositó,stb. sorolhatnám.Az én kocsim XL tipus 5 sebességes a következő kategória már 6 sebességes.Erre azonban szerintem nincs nagy szükség.

 

 

 

 

+Erősségek

Kis kocsi de igényesen felszerelt!

-Hátrányok

Motor teljesitmény nem nagy!

janosom

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Wartburg fotók

2022.11.03

WARTBURG

A Wartburg egy háromhengeres, kétütemű autó az NDK-ból. A nevét a gyárnak...