Közzétéve 2023 március, 15 - 11:11
Kevés alapanyagból sokfélét-vélemény!
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 16064
A hagyományos konyhának megvannak a jól bejáratott alapanyagai.Ezeket az alapanyagokat úgy variálhatjuk,hogy megannyi finomság kerülhet az asztalra, néhány összetevőből.
Ki ne ismerné és szeretné a FÁNKOT öreganyánk is készitett, és örök klasszikus sütemény.
Alig kell hozzá pár összetevő és viszonylag gyorsan elkészithető.Egy jó leves és egy jó pörkölt után igazán kellemes finomság.
SZALAGOS FÁNK!
Ime amikor már elkészült:
Hogyan készithetünk finom szalagos fánkot?
Ime bemutatom hogyan és milyen összetevők kellenek hozzá!
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál porcukor
5 dkg élesztő
ELKÉSZITÉSE:
Az élesztőt 2 dl lanygos vizbe morzsoljuk,megszórjuk a porcukorral,és hagyjuk felfutni.Ezután feltörjük és beleöntjük a tojást,és kanalanként hozzáadjuk a lisztet.
Közben kézzel vagy géppel dagasztjuk. addig amig egy sűrű nokedli szerű,állagú tésztát nem kapunk, amit meleg helyen letakarva a duplájára kelesztünk.
Amikor a tészta megkelt,lisztezett felületre boritjuk, és kissé kinyújtjuk.
Fánkokat szaggatunk belőle,majd ezeket hagyjuk ismét kelni.Közben olajat melegitünk.
A fánkokat az olajba teszük,azonban pont fejjel lefelé,mint ahogyan kelt.Fedő alatt, alacsony lángon sütjük,ezután levesszük a fedőt, a fánkokat megforditjuk, és igy sütjük tovább.
Amikor már kész,szép aranysárgás-barnás szinű lett,papirtörlőre kiszedjük, lecsepegtetjük, és tetszés szerint lekvárral majd porcukorral megszórva, tettszés szerint tálaljuk.
A fánkot azért nem szabad magas lámngon sütni,mert akkor sütés közben nem tudnak megkelni, viszomnt nagyon gyorsan megbarnulhatnak!
JÓ ÉTVÁGYAT!
Szeretnék még egy nagyon finom étel receptjét is közzé tenni ezen véleményemben, mégpedig egy olyan hús ételt, ami nálunk ünnepnapokon mindig szerepel a listánkon.
A közelgő húsvéti ünnepek elengedhetetlen étele ez is!
TÖLTÖTT FASIRT!
HOZZÁVALÓK:
4 szelet kenyér,-60 dkg. darált sertéshús,-1 tojás,- 2 teáskanál pirospaprika,-1 teáskanálnyi őrölt kömény,- 4 gerezd fokhagyma,- a töltelékhez 10 tojás.
ELKÉSZITÉSE:
A töltelékhez a tojásokat sós vizben keményre főzzük, kb. 10 12 perc alatt.Amikor kész vagyunk vele,lehűtjük,és a tojásokat meghámozzuk.
A sütőt 180 fokra előmelegitjük,egy kenyérformát pedig kikenünk olajjal.A fasithoz a kenyérszeleteket néhány másodpercre vizbe áztatjuk, majd alaposan konyomkodjuk.Egy keverőtálba tesszük,és hozzáadjuk a darálthúst,és beleütjük a tojást is.
Izlés szerint sózzuk,borsozzuk, pirospaprikával és az őrölt köménnyel fűszerezzük.A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, összezúzzuk, és szintén a húshoz adjuk.Az egészet alaposan összedolgozzuk,majd a felét az előkészitett formába tesszük kb.15 cm vastagon.A közepére sorakoztatjuk a főtt tojásokat és beboritjuk a megmaradt húsmasszával.Néha a tojás helyett házi kolbászt is szoktam beletenni, de előfordul olyan is,hogy egy tojásos és egy kolbászos rudat készitek.
A fasirtot az elémelegitett sütőbe tesszük, és kb. 30-35 perc alatt pirosra sütjük.Amikor már kész, kiveszük és szeletelve,tettszés szerinti körettel tállaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
Klasszikus magyar finomság!
Időt vesz igénybe!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás