Közzétéve 2023 február, 21 - 11:11
Két rendhagyó torta!
Ár : 2500 Forint
Vonalkód: 15561
Egyik barátom Svájcból hozott nekem egy tortát.Nagyon finomnak találtam és megkértem,hogy ha legközelebb ott jár, hozza el nekem a receptjét.Elhozta, elkészitettem és most közzé is teszem ebben a véleményemben.
SVÁJCI TORTA!
HOZZÁVALÓK:(4-6 személyre)
200 g főtt rizs
150 g mélyhútött leveles tészta
2,5 dl tejszin
90 g porcukor
100 g sárga-és őszibarackbefőtt vegyesen
4 tojás
diónyi vaj
0,5 dl likőr
ELKÉSZITÉS MENETE:
Kivajazunk egy mély tégla formájú,kb.1 liter űrtartalmú sütőformát.A felengedett leveles tésztát 2/3 és 1/3 arányban kettéosztjuk, mindegyiket téglalat formájúra kinyújtjuk, a nagyobbal kibéleljük a sütőformát, de ügyeljünk arra,hogy a tészta a szegélyeken 2-3 cm-t lelógjon, mert aztán vissza kell hajtanunk.A kisebb lapot félretesszük.
A kihűlt főtt rizst egy mélyebb tálba szedjük, hozzáadjuk a tejszint, a cukrot, a 4 tojássárgáját, a lecsepegtetett és felaprózott gyümölcsbefőttet, valamint a likőrt és alaposan összedolgozzuk.
Kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával a tojások fehérjét, és óvatosan,hogy össze ne törjön, a masszához keverjük és a sütőformába simitjuk.
Visszahajtjuk a forma szegélyén lelógó tésztacsikot,befedjük a félretett tésztalappal, és a széleken egy kissé összenyomkodjuk.hogy jól zárjon.
Előmelegitett sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten 180 fokon pirosra sütjük.Ez kb 30-35 percig tart.
Ha úgy látjuk,hogy túlságosan pirulna a teteje, fedjük be alufóliával vagy zsirpapirral.A sütőből kivéve 5-10 percig pihentetjük, aztán hosszúkás tálcára boritjuk.
Csak teljesen hidegen szeleteljük!
Tetejét bevonhatjuk csokoládé mázzal. vagy akár likőrrel higitott baracklekvárral.
Nem fogja megbánni ha elkésziti!Jó étvágyat!
Másik finomság!
ÁNIZSOS GESZTENYETORTA!
(8-10 személyre)
HOZZÁVALÓK:
500 g gesztenye
200 g porcukor
4 tojás
100 g vaj vagy margarin
80 g hámozott mandula
1 evőkanál csillagánizs
só és kevés vaniliás porcukor
ELKÉSZITÉSE:
A gesztenyét bevagdossuk, leforrázzuk. gondosan meghámozzuk, és egy csipet sóval,valamint teatojásba zárt ánizsmaggal kevés vizben,fedő alatt, puhára pároljuk, jól lecsepegtetjük, és még melegen áttörjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a gesztenyét, a szálkásra megvágott mandulát, és végül óvatosan a kemény habbá felvert tojásfehérjéket.
Kivajazott, lisztezett, kerek tortaformába öntjük,simitjuk, és előmelegitett sütőben közepes hőmérsékleten (180 fok) kb. 35-40 percig sütjük és utána a sütő ajtaját 20-25 percig nem szabad kinyitni!
Formájában hagyjuk kihúlni, tetejét meghintjük vaniliás porcukorral,tálcára csúsztatjuk,és törtaszerúen szeleteljük.
Nagyon finom, majd meglátják!Az ánizs és a gesztenye különlegessé teszi.
Nagyon finom, rendhagyó!
Kicsit drága!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás