Közzétéve 2023 május, 08 - 11:11
Készitsünk magunk, palacsintákat!Vélemény!
Ár : 1500 Forint
Vonalkód: 17252
Ebben a véleményben olyan palacsintákról -különlegességekről- lessz szó, amelyeket nem sokan kóstoltak!
Mondhatnám úgy is “csodapalacsinta”- amelyek receptjét most közzé teszem olvasóim számára.
Mi nagyon kedveljük ezeket,és barátaink,ismerőseink is általában kipróbálják.
Egyik kedvenc:
CSOKOLÁDÉS-KÁVÉS PALACSINTA!
HOZZÁVALÓK kb.12 szelethez:
Tésztájához:
4 tojás.-40 dkg liszt,-6 dl tej,-4 dl szóda,-2 ek.olaj,-+ a sütéshez
Töltelékéhez:
2 dl kávé,-2 ek.rum,-1 csomag vaniliás pudingpor.-1 csomag csokoládéspudingpor,-1,5 cs.puncs pudingpor,-30 dkg magozott meggybefőtt + a leve,-7 evőkanál cukor,- 1 liter tej,- 5 evőkanál cukrozott kakaópor,-20 dkg babapiskóta.
ELKÉSZITÉSE!
Első lépésben a tojásokat egy csipet sóval, a liszttel, a tejjel összedolgozzuk. fél órát pihentetjük,majd belekeverjük a szódát,és az olajat.Kiolajozott palacsinta sütőben palacsintákat sütünk.A meleg palacsintákat megtöltjük kakaóporral, feltekerjük,majd csiga formára hajtjuk.
Második lépésben, egy 24 cm-es tortaformát frissentartó fóliával kibélelünk.A kávét összekeverjük a rummal, és a babapiskótákat megmártogatjuk benne.A tortaforma alját kibéleljük vele.Megfőzzük a vaniliás pudingot, 5 dl tejjel és 2 ek. cukorral,és még forrón a babapiskótákra öntjük.Belerakjuk a palacsintákat.
Harmadik lépésben, a csokoládés réteghez megfőzzük a csokoládés pudingport 3 ek.cukorral és 5 dl tejjel. és még forrón ezt is a palacsintákra öntjük.Ezután a lecsepegtetett meggyel megrakjuk a tetejét.
Negyedik fázisban, a puncspudingot 7,5 dl meggylével ( ha kell pótoljuk vizzel) és 2 ek. cukorral felfőzzük, és a meggyre öntjük.Hútőbe tesszük egy éjszakára.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
PRAKTIKA!
Mit tegyünk ha túl sok palacsinta készült?
Nem kell kidobni,ha megmaradt néhány palacsinta!Egyszerűen lefagyaszthatjuk!Helyezzük őket egymás tetejére, egy dobozban úgy,hogy a rétegek közé zsirpapirt helyezünk.Később annyit olvasztunk fel belőllük,amennyit azonnal el is fogyasztunk.
Másik kiválóság!
Ez egy palacsinta torta!
TÚRÓS PALACSINTATORTA!
Ki ne imádná a jól elkészitett túrós tésztát?Hátmég ezt a túrós tortát!
Ne ilyedjünk meg, mindössze 45 perc alatt elkészithetjük!
HOZZÁVALÓK 4 személyre:
Tésztájához:20 dkg liszt,-2 tojás,-2 dl tej,-1 tasak sütőpor,-2 ek.cukor,- 2 ek.tehéntúró.
Túrókrémhez:50 dkg tehéntúró,-(minusz 2 ek.),4 ek.cukor,-1 ek.tejföl,- és 1 csomag vaniliáscukor.
Diszitéséhez:3 ek.kakakópor + a szóráshoz,-3 ek. porcukor,-5 dl tejszin.
ELKÉSZITÉSE:
A palacsintatésztához az összes hozzávalót nagyon alaposan összekeverjük, ha lehetséges használjunk ehez robotgépet,majd letakarva 2 órára a hűtőbe tesszük.
Amig a tészta pihen, a túrókrémhez a hozzávalókat krémesre keverjük.A diszitéshez a kakaóport, és a porcukrot csomómentesre keverjük, a tejszin felével,majd egy finom szűrőn átszúrjük.Hozzáöntjük a többi tejszint, és habszifonba töltjük.Belenyomjuka patront és tálalásig a hútőben tároljuk.
Végül, amikor letelt az idő, a tésztából kis merőkanállal adagolva megsütjük a palacsintákat, és egymásra halmozzuk úgy,hogy
közben a lapokat megkenjük túrókrémel.Tetejére tészta kerül, amit megszórunk kakaóporral.A csokoládés habit kis tálkába külön kináljuk hozzá.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
PRAKTIKA!
Szódával vagy tejjel készitsük a palacsintát?
A palacsintatészta készithetó szódával vagy tejjel is.Egyesek arra esküsznek,hogy tejjel sokkal finomabb lessz,mások azonban azt mondják,hogy ásványvizet érdemes használni, hiszen olcsóbb és könnyebb lesz tőle a tészta állaga és a palacsinta tészta nehezebben ragad le.Fele-fele arányban is nagyon jó!
Mit kell tenni,hogy ne ragadjon le?
A palacsintatésztába érdemes egy kevés olajat keverni,de ha biztosra akarunk menni,a serpenyőt is kenjük meg valamilyen zsiradékkal időről időre.
Hogyan forditsuk meg a palacsintákat?
Egyesek megtudják a levegőben is forditani a palacsintát, de ha ez nekünk nem megy, van más megoldás is.
Egy lapos fakanál vagy lapát segitségével nyúljuk be a tészta alá,és válasszuk el a tészta széleit a serpenyőtől,ha mindenhoz levált, egy óvatos mozdulattal forditsuk meg.
Nagyon izletes ételek!
Na már drágák a hozzávalók!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás