“Könnyező” torta - vélemény

Átlag: 5 (10 szavazat)

Kategória: Hobbi

Közzétéve 2023 május, 08 - 11:11

Készitsünk magunk, palacsintákat!Vélemény!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1500 Forint
Vonalkód: 17252

Ebben a véleményben olyan palacsintákról  -különlegességekről- lessz szó, amelyeket nem sokan kóstoltak!

Mondhatnám úgy is “csodapalacsinta”- amelyek receptjét most közzé teszem olvasóim számára.

Mi nagyon kedveljük ezeket,és barátaink,ismerőseink is általában kipróbálják.

Egyik kedvenc:

CSOKOLÁDÉS-KÁVÉS PALACSINTA!

HOZZÁVALÓK kb.12 szelethez:

Tésztájához:

4 tojás.-40 dkg liszt,-6 dl tej,-4 dl szóda,-2 ek.olaj,-+ a sütéshez

Töltelékéhez:

2 dl kávé,-2 ek.rum,-1 csomag vaniliás pudingpor.-1 csomag csokoládéspudingpor,-1,5  cs.puncs pudingpor,-30 dkg magozott meggybefőtt + a leve,-7 evőkanál cukor,- 1 liter tej,- 5 evőkanál cukrozott kakaópor,-20 dkg babapiskóta.

ELKÉSZITÉSE!

Első lépésben a tojásokat  egy csipet sóval, a liszttel, a tejjel összedolgozzuk. fél órát pihentetjük,majd belekeverjük a szódát,és az olajat.Kiolajozott palacsinta sütőben palacsintákat sütünk.A meleg palacsintákat megtöltjük kakaóporral, feltekerjük,majd csiga formára hajtjuk.

Második lépésben, egy 24 cm-es  tortaformát frissentartó fóliával kibélelünk.A kávét összekeverjük a rummal, és a babapiskótákat megmártogatjuk benne.A tortaforma alját kibéleljük vele.Megfőzzük a vaniliás pudingot, 5 dl tejjel és 2 ek. cukorral,és még forrón a babapiskótákra öntjük.Belerakjuk a palacsintákat.

Harmadik lépésben, a csokoládés  réteghez megfőzzük a csokoládés pudingport 3 ek.cukorral és  5 dl tejjel. és még forrón ezt is a palacsintákra öntjük.Ezután a lecsepegtetett meggyel megrakjuk a tetejét.

Negyedik fázisban, a puncspudingot 7,5 dl  meggylével ( ha kell pótoljuk vizzel) és 2 ek. cukorral felfőzzük, és a meggyre öntjük.Hútőbe tesszük egy éjszakára.

JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!

PRAKTIKA!

Mit tegyünk ha túl sok palacsinta készült?

Nem kell kidobni,ha megmaradt néhány palacsinta!Egyszerűen lefagyaszthatjuk!Helyezzük őket egymás tetejére, egy dobozban úgy,hogy  a rétegek közé zsirpapirt helyezünk.Később annyit olvasztunk fel belőllük,amennyit azonnal el is fogyasztunk.

Másik kiválóság!

Ez egy palacsinta torta!

TÚRÓS PALACSINTATORTA!

Ki ne imádná a jól elkészitett túrós tésztát?Hátmég ezt a túrós tortát!

Ne ilyedjünk meg, mindössze 45 perc alatt elkészithetjük!

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

Tésztájához:20 dkg liszt,-2 tojás,-2 dl tej,-1 tasak sütőpor,-2 ek.cukor,- 2 ek.tehéntúró.

Túrókrémhez:50 dkg tehéntúró,-(minusz 2 ek.),4 ek.cukor,-1 ek.tejföl,- és 1 csomag vaniliáscukor.

Diszitéséhez:3 ek.kakakópor + a szóráshoz,-3 ek. porcukor,-5 dl tejszin.

ELKÉSZITÉSE:
A palacsintatésztához az összes hozzávalót nagyon alaposan összekeverjük, ha lehetséges használjunk ehez robotgépet,majd letakarva 2  órára a hűtőbe tesszük.

Amig a tészta pihen, a túrókrémhez a hozzávalókat krémesre keverjük.A diszitéshez a kakaóport, és a porcukrot  csomómentesre keverjük, a tejszin felével,majd egy finom szűrőn átszúrjük.Hozzáöntjük a többi tejszint, és habszifonba töltjük.Belenyomjuka patront és tálalásig a hútőben tároljuk.

Végül, amikor letelt az idő, a tésztából kis merőkanállal adagolva megsütjük a palacsintákat, és egymásra halmozzuk úgy,hogy

 közben a lapokat megkenjük túrókrémel.Tetejére  tészta kerül, amit megszórunk kakaóporral.A csokoládés  habit kis tálkába külön kináljuk hozzá.

JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!

PRAKTIKA!

Szódával vagy tejjel készitsük a palacsintát?

A palacsintatészta készithetó szódával vagy  tejjel is.Egyesek arra esküsznek,hogy  tejjel sokkal finomabb lessz,mások azonban azt mondják,hogy  ásványvizet érdemes használni, hiszen olcsóbb és könnyebb lesz tőle a tészta állaga és a palacsinta tészta nehezebben ragad le.Fele-fele arányban is nagyon jó!

Mit kell tenni,hogy ne ragadjon le?

A palacsintatésztába érdemes  egy kevés olajat keverni,de ha biztosra akarunk menni,a serpenyőt is kenjük meg valamilyen zsiradékkal időről időre.

Hogyan forditsuk meg a palacsintákat?

Egyesek megtudják a levegőben is  forditani a palacsintát, de ha ez nekünk nem megy, van más megoldás is.

Egy lapos fakanál  vagy lapát segitségével nyúljuk be a tészta alá,és válasszuk el a tészta széleit a serpenyőtől,ha mindenhoz levált, egy óvatos mozdulattal forditsuk meg.

 

 

 

+Erősségek

Nagyon izletes ételek!

-Hátrányok

Na már drágák a hozzávalók!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

“Könnyező” torta fotók

2023.05.21

Különleges Rántotta!

Nagyon szeretem a rántottákat,de amit most közzé teszek nem szokvámnyos rántotta! Elkészitése mindössze 20 percet vesz igénybe,igazán gyorsan elkészithető. HOZZÁVALÓK! 1/2 db kisebb...
“Könnyező” torta fotók

2023.05.07

Meghivom egy pörköltre!Vélemény!

Kevés ember van aki a mi hazánkban nem szeretné a jól elkészitett pörköltet, legyen az sertés vagy marha húsból is. Nem mindenki tudja azonban nagyon finomra késziteni, sokszor elvizezik,iztelenné...
“Könnyező” torta fotók

2023.05.01

Egyszerű, de nagyszerű!Vélemény!

Bizonyára mindenki szereti a bundáskenyeret, reggelire, vacsorára de sokan ebédre is készitenek.

MOST EBBEN A VÉLEMÉNYBEN RENDHAGYÓ CSAK KEVESEK ÁLTAL ISMERT BUNDÁSKENYÉRRŐL LESSZ...