Közzétéve 2023 május, 12 - 6:06
Készits finom birsalmalevest, vagy marhalevest!Vélemény!
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 17362
Nagyon finom levesek receptjét adom most közzé, olvasóim számára!
BIRSALMALEVES, aszalt gyümölcsökkel!
Hozzávalók:(4-5 fő részére)
4 db birsalma,-1 liter zöldtea,-1 darabka egész fahéj,-6 szem szegfűszeg,-1 citrom,-3-4 evőkanál cukor.
A levesbetéthez:1 dl édes fehérbor,-2 evőkanál mazsola,- 4 aszalt hibiszkuszvirág, ami bármilyen aszalt gyúmölccsel helyettesithető.
ELKÉSZITÉSE:
A meghámozott,kimagozott birsalmákat kisebb darabokra vágjuk, fazékba szórjuk, és felöntjük a zöldteával,hozzáadjuk a fahér darabkát, a szegfűszeget, a citrom vékony hámozott héját, a cukrot, és ha felforrt,lefedve, közepes tűzön puhára főzzük.
Ezután kiveszük belőle a darabos fűszereket, és krémesre turmixoljuk.
A levesbetéthez a fehér bort felforraljuk,és beleszórjuk a mazsolát, a kisebb darabokra vágott hibiszkuszvirágot, és lefedve,lassú tűzön kb. 4 percig pároljuk.
Tálaláskor a birsalmakrémlevest forrón a tányérokba szedjük, és a tetejét megszórjuk a párolt gyümölcsükkel.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
KÜLÖNLEGES MARHALEVES!
HOZZÁVALÓK:
4 -5 fő részére elegendó ha az alábbi hozzávalókkal készitsük el.
fél deciliter olaj,-1 fej vöröshagyma,-2 gerezd fokhagyma,-1 evőkanál fűszerpaprika,-50 dkg marhacomb,-só, frissel őrölt bors,-1 mokkáskanálmnyi őrölt kömény,-25 dkg vcsiperkegomba,-1 zöldpaprika,-1 paradicsom,1 csokor petrezselyem,-1 dl tejföl,-1 evőkanál liszt.
ELKÉSZITÉSE:
A forró olajon az apróra vágott vöröshagymát, megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, levesszük a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával, és összekeverjük.
Hozzáadjuk a 2×2 centis kockákra darabolt marhahúst, háromnegyedik felöntjük vizzel, és ha felforrt, sóval, borssal, az őrölt köménnyel izesitjük, és legfedve lassú tűzön puhára pároljuk.
Ekkor beleszórjuk a cikkekre vágott gombát. a kockákra darabolt paprikát, a paradicsomot, az apritott petrezselymet,és felöntjük annyi vizzel,hohgy 3-4 ujjnyival ellepje, sóval. borssal utánizesitjük, és közepes tűzön készre főzzük.
Mielőtt lehúzzuk a tűzról. a tejfölből és lisztből kevés vizzel készitett habarással besűrűsitjük. és ha ujból felforrt, lassú tűzön
2-3 percet főzzük.
Friss pékárút, vagy egyszerúen kenyeret kinálunk hozzá.
TIPP:A leves sűrűsitésekor a tejfölös habarást érdemes kevés forró lével elkeverni, igy önteni a levesbe, mert akkor biztosan nem fog kicsapódni a tejföl.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
Nagyon finom tápláló levesek!
Kicsit sokba kerül,de manapság ,mi nem?!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás