MÉZES KEKSZRÚD - vélemény

Átlag: 4.5 (2 szavazat)

Kategória: Hobbi

Közzétéve 2023 május, 12 - 6:06

Készits finom birsalmalevest, vagy marhalevest!Vélemény!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 17362

Nagyon finom levesek receptjét adom most közzé, olvasóim számára!

BIRSALMALEVES, aszalt gyümölcsökkel!

Hozzávalók:(4-5 fő részére)

4 db birsalma,-1 liter zöldtea,-1 darabka egész fahéj,-6 szem szegfűszeg,-1 citrom,-3-4 evőkanál cukor.

A levesbetéthez:1 dl  édes fehérbor,-2 evőkanál mazsola,- 4 aszalt hibiszkuszvirág, ami bármilyen aszalt gyúmölccsel helyettesithető.

ELKÉSZITÉSE:

A meghámozott,kimagozott birsalmákat kisebb darabokra vágjuk, fazékba szórjuk, és felöntjük a zöldteával,hozzáadjuk a fahér darabkát, a szegfűszeget, a citrom vékony hámozott héját, a cukrot, és ha felforrt,lefedve, közepes tűzön puhára főzzük.

Ezután kiveszük belőle a darabos fűszereket, és krémesre turmixoljuk.

A levesbetéthez a fehér bort felforraljuk,és beleszórjuk a mazsolát, a kisebb darabokra vágott hibiszkuszvirágot, és lefedve,lassú tűzön kb. 4 percig pároljuk.

Tálaláskor a birsalmakrémlevest  forrón a tányérokba szedjük, és a tetejét megszórjuk a párolt gyümölcsükkel.

JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!

KÜLÖNLEGES MARHALEVES!

HOZZÁVALÓK:

4 -5 fő részére elegendó ha az alábbi hozzávalókkal készitsük el.

fél deciliter olaj,-1 fej vöröshagyma,-2 gerezd fokhagyma,-1 evőkanál fűszerpaprika,-50 dkg marhacomb,-só, frissel őrölt bors,-1 mokkáskanálmnyi őrölt kömény,-25 dkg vcsiperkegomba,-1 zöldpaprika,-1 paradicsom,1 csokor petrezselyem,-1 dl tejföl,-1 evőkanál liszt.

ELKÉSZITÉSE:

A forró olajon az apróra vágott vöröshagymát, megfuttatjuk, hozzáadjuk a  zúzott fokhagymát, levesszük a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával, és összekeverjük.

Hozzáadjuk a  2×2  centis kockákra darabolt marhahúst, háromnegyedik felöntjük vizzel, és ha felforrt, sóval, borssal, az őrölt köménnyel  izesitjük, és legfedve lassú tűzön puhára pároljuk.

Ekkor beleszórjuk a cikkekre vágott gombát. a kockákra darabolt paprikát, a paradicsomot, az apritott petrezselymet,és felöntjük annyi vizzel,hohgy  3-4 ujjnyival ellepje, sóval. borssal utánizesitjük, és közepes tűzön készre főzzük.

Mielőtt lehúzzuk a tűzról. a tejfölből és lisztből kevés vizzel készitett habarással besűrűsitjük. és ha ujból felforrt, lassú tűzön

2-3 percet főzzük.

Friss pékárút, vagy egyszerúen kenyeret kinálunk hozzá.

TIPP:A leves sűrűsitésekor a tejfölös habarást érdemes kevés  forró lével elkeverni, igy önteni a levesbe, mert akkor biztosan nem fog kicsapódni a tejföl.

JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!

+Erősségek

Nagyon finom tápláló levesek!

-Hátrányok

Kicsit sokba kerül,de manapság ,mi nem?!

janosom

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények