Izomgörcs! - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 december, 10 - 18:18

Izomgörcs kezelése!


Ár : 600 Forint
Vonalkód: 11637

Bizonyára mindenkinek volt már izomgörcse.Nekem is és nagyon nagyon kellemetlen dolog.Edzés alatt időnként begörcsöl egy izmunk,vagy más tevékenység közben valamelyik testrészünk hosszabb időre megmerevedik.A görcsöt az izom túlterhelése,elektrolit hiány, stressz vagy kimerültség okozza.Az éjszakai lábgörcs  vagy a megmagyarázhatatlannak tűnő gyakori izomgörcsök helyi elektrolitzavarra vezethetők vissza,amelynek következtében az izomsejtek tartós ingerület alatt állnak.

Mindezen rendellenességek gyakran a kálium és a nátrium egyensúlyának felbomlásával áll összefüggésben.

Az olyan egyszerű gyógymódok is, mint a meleg borogatás vagy a masszázs, rövid idő alatt elmulasztja az izomgörcsöt.

A szervezetünk jelzi,hogy szűkében van a káliumnak, a magnéziumnak, és a kalciumnak.Ez a három ásványi anyag vesz részt idegeink és izmaink működésének irányításában.Ezen kívül nem szabad megfeledkeznünk a folyadék pótlásáról és a testmozgásról sem.

EZT JÓ HA MINDENKI MEGJEGYZI!Rendszeresen pótolja ezeket az ásványi anyagokat az izomgörcs elkerülése érdekében!

NÉHÁNY KEZELÉSI MÓDOT SZERETNÉK KÖZZÉ TENNI! IZOMGÖRCS ESETÉBEN!

Először is a sajgó, görcsbe rándult testrészre helyezzünk elektromos melegítő párnát, vagy forró mosdókesztyűt. mert ez fellazítja a görcsöt, és javítja a szövetek vérellátását. Javasolom kb. 20 percig melegíteni a testrészt.

Ilyenkor hasznos ha veszünk egy forró fürdőt vagy zuhanyozást.Még gyorsabban enyhíteni tudjuk a fájdalmat,ha a kád vizébe fél pohár keserűsót öntünk.A só magnézium tartalma elősegíti az izom ellazulását.

Masszírozás is segíthet!

Tapintsuk ki az összerándult izmot.Finoman masszírozzuk ezt a csomót a hüvelykujjunkkal, a tenyerünk tövével vagy akár az öklünkkel is.Nyomjuk 10 másodpercig, hagyjuk abba 10 másodpercre,majd ismételjük.Kissé kellemetlen lesz, de csak addig amíg a görcs oldódni kezd.

Alkalmazhatunk fájdalom csillapítást külsőleg is.

Keverjünk össze 1 rész körtikeolajat 4 rész növényi olajjal,és masszírozzuk be a bőrbe.A körtikét érdemes beszerezni  gyógynövény boltban és házi gyógyszertárunkban elhelyezni.Ez a gyógynövény  csillapítja a fájdalmat,és serkenti a vérkeringést.Naponta többször is alkalmazhatjuk,Vigyázat!Szájon át alkalmazva mérgező!

Ha éjszakai lábgörccsel küszködünk, javasolom,hogy lefekvés előtt igyunk meg egy pohár t o n i k o t ,amely bizonyítottan hatásos az éjszakai lábgörcs ellen.

Próbáljunk úgy aludni,hogy a lábfejünket ne feszítsük le,ne csavarjuk lábfejünket az ágyneműbe.

Szedjünk naponta E vitamint,hogy ne kelljen éjszaka felriadnunk lábgörcs miatt.

Izomgörcs elkerülésére amint említettem magnézium-kálium-nátrium pótlására van szükség.

Milyen ételekben találhatóak:

Magnézium:

Teljes kiőrlésű gabonák,-ezekből készült pék áruk,- müzlik.- a diófélék,-és a babfélék.

Kálium:

A legtöbb gyümölcsfélékből és zöldségfélékből hozzá jutunk,de különösen a paradicsom.-a banán.-a narancs.-tartalmaz sok káliumot.

Kalcium:

Főleg a tejtermékek fogyasztásával pótolható.

Elejét vehetjük az izomgörcsöknek ha minél több folyadékot iszunk.

Az izomgörcsök általában átmeneti állapotúak,jellegűek,nem okoznak maradandó károsodást,forduljunk azonban orvoshoz ha egy egész napnál tovább tart!A felsorolt házi gyógymódok ellenére is.

+Erősségek

Biztos módszerek!

-Hátrányok

Ritka esetben nem hatnak!

janosom

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments