Közzétéve 2023 május, 17 - 8:08
Itt az eper majd a cseresznye szezon!Vélemény!
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 17393
Itt a tavasz, gyünyörű ,május, amikor virágba borul a természet, pompázik minden.
Nekem a május az év legszebb hónapja, minden évben alig várom,hogy eljöjjön.Aranysárga repcetáblák, különféle zöld tájak egyvelege mesés!Most ebben a véleményben két gyümölcs édességet teszek közzé, érdemes elkésziteni.
EPRES SÜTEMÉNY!
Hozzávalók:
16 szelethez,25 dkg eper,-20 dkg liszt,-1 tk.sútőpor,-3 tojás,-10 dkg cukor,-1,5 dl olaj,_ a tészta elkészitéséhez.
Krémhez pedig:25dkg eper,- 25 dkg túró,-15 dkg porcukor.
ELKÉSZITÉSE:
A kivajazunk 4 kisebb vagy egy nagyobb piteformát, és a sütőt 180 fokra előmelegitjük.Az epret megtisztitjuk, megmossuk, és robotgépben pürésitjük.A lisztet elkeverjük a sütőporral,a tojásokat krémesre keverjük a cukorral, majd az olajat és a lisztet is beledolgozzuk.Végül az eperpürét is hozzáadjuk.
A tortaformába töltjük, és 20 perc alatt készre sütjük.Ezután hagyjuk a formába kihűlni.
A krémhez az epret megtisztitjuk, 4 szemet félreteszünk a diszitéshez.A többit apróra vágjuk, vagy pürésitjük, majd hozzáadjuk a túrót, a porcukrot,valamint vaniliacukrot.A krémet a kihűlt tortára felkenjük.Eperdarabokkal diszitjük.
JÓ ÉTVÁGYAT A FENTI FINOMSÁGHOZ!
DERELYE CSERESZNYÉSEN!
HOZZÁVALÓK:
Kb.30 darabhoz,-tésztához:35 dkg liszt,-1 tk.só,-3 ek.olvasztott vaj,-2 dl langyos viz,- 2 tk.cukor.
A töltelékéhez:40 dkg kimagozott cseresznye ( 1 üveg kimagozott cseresznyebefőtt)1 ek.kukoricakeményitő.
Szószhoz:2 dl meggylé, vagy befőtt leve,-1 tk.kukoricakeményitő.-1 ek.cukor.
ELKÉSZITÉSE:
A tésztához nagyobb keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval, és az olvasztott vajjal.A cukrot feloldjuk a langyos vizben,a liszthez keverjük,és alaposan összedolgozzuk.LETAKARVA PIHENTETJÜK 15 PERCIG.
A tésztát 4 felé osztjuk,hogy könnyebb legyen vele dolgozni.Kb.2 mm vastagságúra nyújtjuk és 8 cm átmérőjű kiszúróval vagy egy pohárral kiszaggatjuk.
A cseresznyét lecsepegtetjük, és hozzákeverünk 1 ek keményitőt.A tésztákat méretüktől függően megtöltjük 2-3 szem cseresznyével és összehajtjuk.A széleit vizes ujjal összenyomkodjuk.Egy lábasban sós vizet forralunk,és beletesszük a tésztákat amik 1-2 perc alatt megfőnek és feljönnek a viz tetejére.
A szószhoz összeforrsaljuk a befőtt levét,keményitővel és izlés szerinti cukorral.
Ezután melegen tálaljuk a szósszal.Izlés szerint megszórhatjuk porcukorral is.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
Nagyon finom!
Kicsit drága de mi nem?!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás