Vatta sütemény - vélemény

Átlag: 4.83 (3 szavazat)

Kategória: Egyéb termékek

Közzétéve 2023 május, 17 - 8:08

Itt az eper majd a cseresznye szezon!Vélemény!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 17393

Itt a tavasz, gyünyörű ,május, amikor virágba borul a természet, pompázik minden.

Nekem a május az év legszebb hónapja, minden évben alig várom,hogy eljöjjön.Aranysárga repcetáblák, különféle zöld tájak egyvelege mesés!Most ebben a véleményben két gyümölcs édességet teszek közzé, érdemes elkésziteni.

EPRES SÜTEMÉNY!

Hozzávalók:

16 szelethez,25 dkg eper,-20 dkg liszt,-1 tk.sútőpor,-3 tojás,-10 dkg cukor,-1,5 dl olaj,_ a tészta elkészitéséhez.

Krémhez pedig:25dkg eper,- 25 dkg túró,-15 dkg porcukor.

ELKÉSZITÉSE:

A kivajazunk  4 kisebb  vagy egy nagyobb piteformát, és a sütőt 180 fokra előmelegitjük.Az epret megtisztitjuk, megmossuk, és robotgépben pürésitjük.A lisztet elkeverjük a sütőporral,a tojásokat krémesre keverjük a cukorral, majd az olajat és a lisztet is beledolgozzuk.Végül az eperpürét is  hozzáadjuk.

A tortaformába töltjük, és 20 perc alatt készre sütjük.Ezután hagyjuk a formába kihűlni.

A krémhez az epret megtisztitjuk, 4 szemet félreteszünk a diszitéshez.A többit apróra vágjuk, vagy pürésitjük, majd hozzáadjuk a túrót, a porcukrot,valamint vaniliacukrot.A krémet a kihűlt tortára felkenjük.Eperdarabokkal diszitjük.

JÓ ÉTVÁGYAT A FENTI FINOMSÁGHOZ!

DERELYE CSERESZNYÉSEN!

HOZZÁVALÓK:

Kb.30 darabhoz,-tésztához:35 dkg liszt,-1 tk.só,-3 ek.olvasztott vaj,-2 dl langyos viz,- 2 tk.cukor.

A töltelékéhez:40 dkg kimagozott cseresznye ( 1 üveg kimagozott cseresznyebefőtt)1 ek.kukoricakeményitő.

Szószhoz:2 dl meggylé, vagy befőtt leve,-1 tk.kukoricakeményitő.-1 ek.cukor.

ELKÉSZITÉSE:

A tésztához nagyobb keverőtálban összekeverjük a  lisztet a sóval, és az olvasztott vajjal.A cukrot feloldjuk  a langyos vizben,a liszthez keverjük,és alaposan összedolgozzuk.LETAKARVA PIHENTETJÜK 15 PERCIG.

A tésztát 4 felé osztjuk,hogy könnyebb legyen vele dolgozni.Kb.2 mm vastagságúra nyújtjuk és 8 cm átmérőjű kiszúróval vagy egy pohárral kiszaggatjuk.

A cseresznyét lecsepegtetjük, és hozzákeverünk 1 ek keményitőt.A tésztákat méretüktől függően megtöltjük 2-3 szem cseresznyével és összehajtjuk.A széleit vizes ujjal összenyomkodjuk.Egy lábasban sós vizet forralunk,és beletesszük a tésztákat amik 1-2 perc alatt megfőnek és feljönnek a viz tetejére.

A szószhoz  összeforrsaljuk a  befőtt levét,keményitővel és izlés szerinti cukorral.

Ezután melegen tálaljuk a szósszal.Izlés szerint megszórhatjuk porcukorral is.

JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!

+Erősségek

Nagyon finom!

-Hátrányok

Kicsit drága de mi nem?!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Vatta sütemény fotók

2023.05.12

Fokhagymás-marhahúsgombócok!Vélemény!

Fantasztikus étel!Érdemes elkésziteni, nem fog csalódni!

HOZZÁVALÓK:

60 dkg.darált marhahús,-2 tojássárgája,-só,frissen őrölt bors,-3 gerezd fokhagyma,-1 kis fej vöröshagyma,-1...

Vatta sütemény fotók

2023.04.20

Az ellenállhatatlan vatta sütemény.

Egy nagyon finom süteményt szeretnék bemutatni – amelyet sok-sok év óta, időről időre mindig elkészítek. Annyira finom és könnyű, hogy szinte azonnal elfogy – sőt mindig kevésnek...