Közzétéve 2023 április, 16 - 12:12
Imádom ezeket!_Vélemény!
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 16498
OMLÓS OLDALAS!
HOZZÁVALÓK:
4 evőkanál súritett paradicsom,-1 teáskanál erős pista vagy 1 mokkáskanál csili,-1 teáskanál mustár,-1 teáskanál méz,-2-3 gerezd fokhagyma,-1,5 kg húsos oldalas,- 3 evőkanál száritott rozmaring, só és bors.
A salátához:
25 dkg fehér káposzta.-1 db alma,-1 kisebb fej zellergumó,-2-3 szál újhagyma.-1 db.citrom,-2 dl natur hoghurt,-1 teáskanál mustár,-1 evőkanál majonéz,.-só.
ELKÉSZITÉSE:
Először is elkészitjük a húspácot.Egy kis tálban összekeverjük a sűritett paradicsomot,a csipős paprikát,a mustárt, a mézet, és a zúzott fokhagymát.Hozzáadjuk a száritott rozmaringot,megsózzuk, megborsozzuk,majd körbekenjük vele a megmosott szárazra törölt külön is körbesózott húsokat.
Ezután a pácban hagyjuk állni 2-3 órán vagy egy éjszakán át.
A pácban érlelt húst sütőzacskóba tesszük,és lezárjuk.A zacskót a tepsibe helyezzük, de figyeljünk arra,hogy a sütő alsó felére tegyük,mert megfog dagadni, hozzá ne érjen a sütő felső részéhez!
A 200 fokra előmelegitett sütőben másfél óráig omlósra sütjük.
Közben elkészitjük a salátát mégpedig vékonyra gyaluljuk a káposztát, az almát, és a hámozott zellert.Tálban összekeverjük,hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát,és enyhéz megsózzuk az egészet.
Bőségesen facsarunk rá citromlevet,és alaposan összeforgatjuk.A joghurtot elkeverjük a mustárral,és a majonézzel.meg a salátával.Már készen is vagyunk jöhet a tálalás!
Másik kedvencem amit sütni sem kell!
CSIRKESONKA!
HOZZÁVALÓK:
50 dkg csirkemellfilé, ami két nagyobb filének felel meg,-száritott fúszerek izlés szerint, pl.majoránna,oregánó, kakukkfű,fokhagyma, csili , kömény,pirospaprika.Só, frissen őrölt bors.
ELKÉSZITÉSE:
A csirkemelleket 3-3 szeletre felvágjuk, húsklopfolóval kilapitjuk,sózzuk, borsozzuk,fúszerezzük,és egy éjszakán át a fúszerben állni hagyjuk.
Másnap sütőzacskóba tesszük, nagyon szoros hengert formázunk belőle -szalámi formájú legyen-és végeit elkötjük.
A zacskót még egy sütőzacskóba tesszük, és ezt is szorosan légmentesen lezárjuk mindenhol.
A tömböt 2 réteg alufóliába csomagoljuk, majd fazékba tesszük,és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd takaréklángon gyöngyözve 1 órán át főzzük.
A vizben húlni hagyjuk, majd utána kivcsomagoljuk.Szeletelés előtt a hútőszekrénybe tesszük,hogy szép vékonyra tudjuk majd szeletelni.
Nagyon finom reggeli vagy ebéd vagy akár napközben is!
Egyszerűen elkészithetők!
Izlés dolga!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás