Horkolás - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 október, 06 - 3:03

Horkolás

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 400 Forint
Vonalkód: 10651

Nagyon sok ember horkol éjszaka, vagy nappali alvás közben is.Én is közéjük tartozom.A kollégiumi években a szobatársaim elmenekültek.Egyszer vadászat közben aludtam el, egy szénakazal tövében ,és amikor felébredtem társaim több kilométerre elvonultak, mondván én elzavartam a vadakat is a környékről.

Mi is a horkolás, hogyan fogalmazhatnánk meg?Az a rendellenesség, amely általában nem az érintett személynek, hanem a környezetének okozza a legtöbb bosszúságot.

Akár már  alvó testhelyzetünk megváltoztatása is segíthet,de lehet,hogy nagyobb erőfeszítésre lessz szükségünk a nyugodt pihenéshez.

Pár módszert ismertetnék, amelyek segíthetnek:

-Támasszuk alá a felsőtestünket néhány párnával, az ágyban,hogy ne vízszintesen feküdjünk a hátunkon.Így megakadályozhatjuk,hogy a nyelvünk ellazulva hátracsúszon  a garatba, és leszűkítse a légutat.Ez okozza ugyanis a horkolást.

-Emeljük meg az ágyunk fejrészét.

-Aludjunk az oldalunkon fekve.

-Ha orrdugulás okozza a horkolásunkat, lefekvés előtt, alkalmazzunk orrcseppet,orrspry-t.

-A gyógyszertárakban beszerezhető tágító orrtapasszal lehet,hogy kissé furán festünk majd,de vajon számít ez?A betegtájékoztatóban lertak szerint helyezzük az orrunkra elalvás előtt.Ez gyengéden széthúzza az orr két oldalfalát,és így szabaddá teszi a levegő útját.

A jellegzetes horkoló hang akkor keletkezik, amikor a szükséges levegő mennyiséget valamilyen légúti akadály miatt nagyobb sebességgel kell belélegezni.A lágy szövetek a nyelv, a felső garat, a lágy szájpad, és a nyelvcsap berezonálnak.Túlsulyosság esetén a felesleges zsírszövetek szorítják össze a légutakat.Amikor megfázás vagy allergia következtében orrdugulás alakul ki,

a gyulladásban lévő szövetek, és a többletváladék ugyancsak gátolják a légáramlást.A lefekvés előtti alkohol fogyasztás hatására a garat izomzata fokozatosan elernyed és horkolni kezdünk.

Használjunk borsmentaolajat!Egy pohár hideg vízbe  1 cseppnyit keverjük belőle,majd gargarizáljunk vele.

A borsmenta ugyanis összehúzó hatással rendelkezik,amit az orr és a garat falán kifejt.Csak öblögessünk vele,ne nyeljük le.

Furcsának tűnhet,de nyakmerevítővel is megszüntethetjük a horkolást.A gyógyászati boltokban kapható, de a puha szivacsból készültet ajánlom.

Gyógynövényszakértők ajánlják a csalánteát allergiás horkolásra.Igyunk naponta 3 csészével, az egyiket közvetlen a lefekvés előtt.

Ha a pernerünk horkol,az éjszakai zaj némi problémát jelenthet kapcsolatukban.Mielőtt végleg feadnánk, külön szobába menekülnénk,vegyünk magunknak füldugót.Feküdjün le hamarabb mint a partnerünk,igy előbb elalszunk némi előnyhöz juthatunk mielőtt felzavarni a horkolása.

Ne együnk sokat és ne igyunk lefekvés előtt alkoholt.A fogyás is segíthet megoldani a problémát.Ha tehetjük szokjunk le a dohányzásról.

Egyes gyógyszerek pl.az altatók és a nyugtatók elősegítik a horkolást.A száraz levegő is hozzájárul a horkolás kialakulásához,ezért fontos,hogy páradús szobában aludjunk.

Ez a véleményem a horkolással kapcsolatban.A tippeket saját tapasztalataimból is merítettem amiket természet gyógyászok is javasolnak.Horkolásmentes alvást kívánok!

+Erősségek

Hasznos tippek!

-Hátrányok

Nincsennek!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments