Közzétéve 2023 január, 26 - 13:13
Három recept!
Ár : 2500 Forint
Vonalkód: 15007
Biztos vagyok benne,hogy nagyon sokan szeretik a hal ételeket.Nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is.
Azokban az országokban ahol nagyon sok halat esznek, az emberek egészségesebbek mint a kevés halfogyasztású országokban.
Sajnos hazánkban is kevesen fogyasztanak, de biztató adat,hogy egyre többen.
Én a hekket is szeretem, és most egy hekk-ből készült receptet ismertetek.
Neve: HEKK MAGOS BUNDÁBAN!
Elkészitési ideje kb.70 perc,4-5 főre és kb. 3000Ft-ba kerül.
Nézzük milyen hozzávalókra van szükségünk!
1 kg hekk
só és bors
tojás
liszt
zsemlemorzsa
magkeverék
lehet tökkmag, szezánmag,napraforgómag
olaj
ELKÉSZITÉSE!
-A halat mossuk és pucoljuk meg,töröljük szárazra.Ezután sózzuk be,és tegyük félre kicsit állni.hogy magába szivja.
-Készitsük elő a panirt,szokásos módon verjük fel a tojásokat,sózzuk picit meg,majd tegyünk egy edénybe lisztet.Annyiban különbözik viszont a prézlizés,hogy először egy tálba tegyünk jó adag magkeveréket, majd abba úgy a negyed mennyiségú zsemlemorzsát.
-Egy lábasban bő mennyiségü olajat forrósitsunk fel, és süssük ki a halakat.
Burgonyával, rizzsel, salátával is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Egy könnyú elkészitésű másik recept:
RAKOTT SPAGETTI!
Elkészitési ideje 50 perc,4 főre és kb.1500Ft-ba kerül.
HOZZÁVALÓK:40 dk mángold,20 dk koktél paradicsom,2 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,10 dk sajt. só, bors.1 teáskanálnyi rozmarintg, ugyanennyi kakukkfű,40 dk spagetti és olaj.
ELKÉSZITÉSE!Az apróra vágott hagaymákat megpiritjuk olajon,rádobjuk a csikozott mángoldot, a félbevágott koktélparadicsomot, és sóval borssal kakukkfúvel, és a rozmaringgal izesitjük, 15-20 perc alatt készre pároljuk.A spagettit kifőzzük, a mártással összeforgatjuk, és belekeverjük a lereszelt sajt felét.Vajjal kent sütőtepsibe simitjuk, tetejét megszórjuk a maradék sajttal, majd előmelegitett sütőbe tolva 20 perc alatt megsütjük.
Végül egy harmadik finomság!
BARACKKAL TÖLTÖTT TÚRÓGOMBÓC!
Mennyiség 6 főre,kb.1500 ft ba kerül és 30 perc plussz pihentetési idő.
Hozzávalók:
50 dk túró, 2,5 dl búzadara,1 citrom reszelt héja,4 tojás,csipet só, őszibarack, olaj, zsemlemorzsa.
Elkészitése:
A túrót, búzadarát citrom héját, a tojásokat és a csipet sót, alaposan összedolgozzuk, 2 órára a hútőbe tesszük.Vizes kézzel gombócokat formálunk és mindegyik gombóc közepébe egy-egy őszibarackot teszünk, és kifőzzük forró lobogó sós vizben.Az olajon megpiritott zsemlemorzsában kifőtt gombócokat megforgatjuk, megszórjuk porcukorral vagy akár porcukros tejföllel is.
Bizom benne,hogy ezeket kipróbálják és tetteszeni fog családjuk minden tagjának!
Viszonylag olcsó és gyors elkészités!
Nem biztos,hogy mindenki szereti!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás