Közzétéve 2023 május, 01 - 11:11
Három finom desszert!Vélemény!
Ár : 3000 Forint
Vonalkód: 16977
Nem kell elutaznunk Japánba, itthon is elkészithetjük ezt a különlegességet!
Most egy olyan egyszerűen elkészithető süteményt ismertetek, amely bizonyára elnyeri tettszésüket.
JAPÁNPUDING!
Képen látható,hogy milyen gusztusos.A receptem 8-10 szelet-hez elég, kb.40 percet vesz igénybe az elkészitése.
HOZZÁVALÓK:
1 doboz szeletelt ananászbefőtt,-meggy, cseresznye, vagy koktélcseresznye,-1 zacskó főzés nélküli pudingpor,-4 dl tej,-2 dl tejszin,-5 babapiskóta,- a forma kikenéséhez vaj, és a szóráshoz cukor.
ELKÉSZITÉSE:
Egy kerek kb.18 cm átmérőjű félgömb alakú keverőtálat vajjal kikenünk, cukorral beszórjuk.
A tál közepére egy egész szelet ananászt teszünk,a forma oldalát félbevágott karikákkal kirakjuk,a lyukakba meggyszemeket teszünk.
A pudingot a tejjel az utasitás szerint elkészitjük,és hozzáadjuk a habbá vert tejszint.a morzsásra tört babapiskótát ,majd a formába töltjük,és a hűtőbe tesszük.Miután jól kihűlt tálra boritjuk,és gyümölcsökkel diszitve tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
Másik nagyon finom desszert, aminek elkészitéséhez szintén nem kell ördögi tudomány.
VANILIAKOSÁR!
A recept 6-8 főre elég mennyiségú finomság.Elkészitési ideje kicsit több kb 60 perc mint az előző .
HOZZÁVALÓK:
10 dkg darált dió,-50 dkg liszt,-20 dkg margarin,-15 dkg porcukor,-1 kanál kakaópor,-1 tojás,-1 zacskó sütőpor,-szeletelt mandula,a tetejére és lekvár a kenéshez.
A krémhez: féliter tej,-4 kanál liszt,-15 dkg vaj,-15 dkg porcukor,-1 zacskó vaniliás cukor,-5 dkg vaj,-5 dkg csokoládé.
ELKÉSZITÉSE:
A hozzávalókat összegyúrjuk,a formákat kivajazzuk, a tésztát belenyomkodjuk, vékonyan és megsütjük.
A krémhez a liszttel a tejet sűrúre főzzük,s ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat,a cukrot,és jól összekeverjük.
A formában lévő tésztákra lekvárt teszünk,és ráhalmozzuk a krémet.A végén csokoládémázat készitünk 5 dkg csokoládéból és 5 dkg vajból,majd a tetejét leüntjük vele.Szeletelt mandulával diszithetjük.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
Végül a harmadig finomság!
KÁVÉS COTTA!
Mennyisége 4 főre elegendő, elkészitése 30-40 perc.
HOZZÁVALÓK:
600 ml tej,-1 kávéskanál vaniliás cukor,-55 gr kristálycukor,-2 kávéskanál neszcafé,60 ml vizben feloldva,-2 kávéskanál zselatinpor,-kevés olaj a kenéshez.
A csokoládé masszához:150 ml tejszin,-55 gr csokoládé
ELKÉSZITÉSE:
Gyengén kenjünk ki 6 db 150 ml-es kis pudingformát.A tejszint a cukrokkal együtt melegitsük fel,majdnem forrásig,szórjuk a zselatint a kávéba, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
Gyengén,forró viz fölött jól keverjük el,a zselatinos kávét,amig teljesen felnem olvad.Vegyük le a tűzról,és keverjünk hozzá a tejszines cukorból,adjuk hozzá az egészet,és jól keverjük össze.
Osszuk szét 6 formában és tegyük a hűtőbe legalább 8 órára.A szószhoz olvasszuk fel a csokoládét, a gyengén fővő viz feletti edényben,és keverjük hozzá a tejszint.
Végül a tálaláskor mártsuk a formákat egy pillanatra forró vizbe,és boritsuk ki egy tálcára,tálaljuk csokoládézósszal,és szórjuk meg kakaóporral.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
Egyzserű, de nagyszerű !
Kicsit drága deszertek!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás