Közzétéve 2023 április, 20 - 15:15
Ha valaki megéhezne!Vélemény!
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 16733
Egy nagyon egészséges étel (leves)receptjét teszem most közzé!
KARALÁBÉLEVES!
Hogyan kell elkésuziteni?
Először is készitsük el a hozzávalókat.
HOZZÁVALÓK ( 4 személyre)
2 szem burgonya,- 1 csokor medvehagyma,- mindössze 1 tojás,-3 evőkanálnyi liszt,- 3 szál ujhagyma,- 1 gerezd fokhagyma,-2 sárgarépa,-1 fehérrépa,- 3 karalábé,- 2 evőkanálnyi olaj,- 1 csokor petrezselyem.
Megjegyzés:Amint látható a leves egyik összetevője a medvehagyma.
A növény élénkzöld, lándzsa alaku, levelei a gyöngyvirághoz hasonló,ám fokhagymára emlékeztető illata összetéveszthetetlenné teszi vele.Leveleit virágzás előtt érdemes összegyüjteni,és főként friss fohgyasztása javasolt.
A zsenge tavaszi medvehagyma nemcsak jóizű,hanem különleges vitaminforrás, a népi gyógyászat szerint kitűnő vértisztitó is.
ELKÉSZITÉS FOLYAMATA:
A gombóchoz a burgonyát megmossuk,és sós vizben héjában puhára főzzük.Ha készen van leszűrjük, meghámozzuk, még melegen összetörjük.Kihűtjük.
Következőkben, a medvehagymát leöblitjük, apróra vagdossuk.a kihűlt krumplihoz keverjük.Hozáadjuk a tojást, és annyi lisztet, amitől formázhatóvá válik a gombóc.Kis gombócokat gyúrunk és forrásban lévő sós vizben 3-4 percig főzzük, leszűrjúk és lehűtjük.
A harmadik fázisban a leveshez a zöldségeket megtisztitjuk,az újhagymát és a fokhagymát apróra,a többit vékony csikokra vagy félkarikákra vágjuk.
Utolsó lépésben az olajon megfuttatjuk az ujhagymát,a fokhagymát, rádobjuk az ,megsózzuk,megborsozzuk,majd pár percig
piritjuk.Felöntjük annyi vizzel, hogy körülbelül 1-2 ujjnyi vastagságra ellepje a zöldségeket.Addig főzzük,amig minden zöldség megpuhul,szükség szerint sózzuk,és borsozzuk még.
Tálaláskor megszórjuk felapritott petrezselyemmel, és a gombócokra szedjük.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Következő egészséges finomság:
MAKARÓNITORTA:
HOZZÁVALÓK (4 személyre):
30 dkg makaróni,-1 csokor ujhagyma,- 2 gerezd fokhagyma,-50 dkg bébispenót,- 2 ek.olaj,-2 sl tejszin,-4 tojás,-1 cs. pizzatészta,-20 dkg főtt sonka,-5 dkg reszelt sajt,- 2 ek vaj,-és még kevés vaj a formához.
ELKÉSZITÉSE:
A makarónit a csomagoláson feltüntetett előirás szerint megfőzzük,majd leszűrjük.A zöldségeket megtisztitjuk, az ujjhagymát finomra vágjuk.Mélyebb serpenyőben a forró olajon megpiritjuk a hagymákat,hozzáadjuk a spenótot, megsózzuk,borsozzuk,
és megpároljuk.
A sütőt 200 fokra előmelegitjük, 24 cm-es sütőformát kivajazzuk, beletesszük a pizzatésztát,hogy az oldalára is jusson.A makaróni harmadát elrendezzük a pizzatésztán.A tejszint elkeverjük,a tojásokkal,sóval, borssal.
Egyharmadát a tésztára öntjük,majd erre a spenót felét, és a sonka felét is kis darabokban rászórjuk.
Ezután ismét egy-egyharmad makaróni,tejszin, a maradék spenót,és sonka következik.
Befedjük a makarónival és a tojásos tejszinnel.
Végezetül megszórjuk a sajttal és rákockázzuk a vajat.A sütőben 1 órán át sütjük,majd frissen szeletelve tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
Egészséges ételek!
Idő és hozzávalók!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás