Közzétéve 2021 december, 10 - 18:18

Gyógynövényekről!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 11359

Gyermek koromban édesanyámmal eljártunk egy kedves asszonyhoz,aki bodzavirágból minden tavasszal gyógyitalt készített.

Ha náthásak lettünk hamar előkerült a sötétzöld üveg, amelyből előkerült a gyöngyöző nedű.Emlékszem,hogy a reumás fájdalmai csillapítására csalánteát ivott.Mivel az erdőben járva gyakran megcsípett a csalán,nem értettem,hogy nyújthat bárkinek is enyhülést olyasmi, ami csíp, és ennek leveléből főznek.

Már fiatal koromban felkeltette érdeklődésemet a gyógynövények.Nem jártunk orvoshoz kisebb nagyobb problémákkal, a szomszédban mindig volt olyan asszony vagy ember aki mindig tudott javasolni gyógymódot, gyógynövényt ezek megszüntetésére.Ezek általában segítettek is.

Az említett kedves asszony szent meggyőződéssel hitte,hogy mindannyiunk felelősek vagyunk saját egészségünkért,és meg kell próbálni a betegségeket megelőzni.Ha szálka ment az ujjamba,rögtön hozta a meleg borogatást,,ami mindig bevált.

A köhögést és a náthát mentolos és eukaliptuszos inhalálással kúrálta,és emlékeim szerint kamaszkoromig egyszer sem kaptam antibiotikumot.

Manapság újra teret hódít ez a fajta szemlélet.A házi gyógymódoknak köszönhetően gyakran már csírájában elfojthatjuk a betegséget,így nem szükséges orvoshoz fordulni.

A hatékony otthoni kezelés révén nem csupán jobban érezhetjük magunkat, hanem pénzt is megtakaríthatunk, nem is beszélve a gyógyszerek esetleges mellékhatásairól,amelyeket ily módon elkerülhetünk.

Utána olvastam,hogy az 1950-es évek hajnalán egyre több erős gyógyszer jelent meg a gyógyszertárakban.

Mind nagyobb számú nyugtatót,antidepresszánst, fájdalomcsillapítót,és egyéb gyógyszereket fejlesztettek ki,és dobtak piacra.

Néhány közülük különösen a szívbetegségek, az asztma, és a rákos megbetegedések elleni készítmények, nem csupán a várható élettartamot növelte, hanem javított a betegek életminőségén is.

Más szerek viszont súlyos problémákat okoztak, és komoly kérdéseket vetettek fel az erős orvosságok, esetleges ártalmas mellékhatásaival kapcsolatban.

A 70- es években a vényre kapható gyógyszerek gyártása kezdett nagyon fellendülni.

A házi patika, a gyógynövények és a homeopátiás készítmények feledésbe merültek,és helyettük az emberek főleg az új orvosságok hatékonyságába vetett hitük lépett.

Természetesen egy percig sem vonom kétségbe az utóbbiak érdemeit,hiszen nélkülük sokan bizonyára már nem is élnének.

Ugyanakkor hajlamosak vagyunk  figyelmen kívül hagyni vagy elutasítani a háztartásban fellelhető egyszerű megoldásokat:

a szódabikarbónát, jégkockát, a mustárt, keserűsót, az áfonyalét, stb. valamint a balkonládánkban vagy a konyhakertben nevelt gyógynövényeket.

Azt is látnunk kell,hogy ebben a vírusos ,nehéz időszakban az orvosok elfoglaltabbak,leterheltebbek,mint valaha.

A kevésbé súlyos problémákat gyakran az orvosi segítség nélkül is meg lehet szüntetni.Véleményeimet erre a témakörökre koncentrálva állítottam össze és a Facebook-on a Vélemény.hu és a Háziorvos csoportjaimban számtalan otthoni gyógymódot ismertetek folyamatosan.Kérek mindenkit olvassa el ezeket!Saját és családtagjaik,ismerőseik,rokonaik egészségét szolgálják ezek a vélemények.

+Erősségek

Minden részlet!

-Hátrányok

Nincs!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments