Fogfájás! - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 szeptember, 06 - 9:09

Gyógymódok a fogfájásra!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 200 Forint
Vonalkód: 10280

Mi lehet a baj,ha fáj a fogunk?

Erről szeretnék írni segítő szándékkal, megosztva tapasztalataimat, tudásomat.

A szájüregben lévő baktériumok, egy része a cukros vagy keményítő tartalmú élelmiszerek lebontásával olyan savat termel,amely

megtámadja a fogzománcot,és szuvasodást okoz.A fogfájásnak azonban más okoi is lehetnek.Előfordulhat,hogy egszerűen beragdt egy ételdarab két fogunk közé, kilazult egy tömés,letört valemelyik fogunk, tályog keletkezik,vagy valamilyen arcüregbetegségünk van.

Ha fáj a fogunk,de nem kapunk hamarjában időpontot a fogorvoshoz,menjünk el a gyógyszertárba,és szerezzünk be ibuprofent,paracetamolt,aszpirint vagy más fájdalomcsillapítót.

Ezen kívül próbájuk ki a következő módszereket,és a jövőben fordítsunk figyelmet a megelőzésre, a megfelelő fogápolásra,

és a kiegyensúlyozott étrendre.

Hasznos lehet!A SZEGFŰSZEGOLAJ, ami kiváló baktériumölő,és érzéstelenítő hatással rendelkezik,ezért nem csoda,hogy régóta használják fogfájás ellen.Kenjük az olajat közvetlenül a rossz fogunkra,-eleinte ugyan csípni fog,de később áldásos

enyhűlést nyújt.

Vegyünk be néhány szem egész szegfűszeget a szánkba,hagyjuk ázni,és felpuhulni,majd rágjuk össze az egészséges fogainkkal,hogy kiengedje az olajat,végül hagyjuk a fűszerdarabkákat a fájó fogunkon legfeljebb fél óráig.

Tegyünk egy pohárba  p o r í t o t t  g y ö m b é r t  és c a y e n n e- i  b o r s o t ,és néhány csepp vízzel keverjük össze.

Itassunk át vele egy kis vattalabdát,és helyezzük a fájó fogra.A fűszereket külön-külön is alkalmazhatjuk,mindkettő fájdalomcsillapító.

Borogatással is enyhíthetjük fájdalmunkat!

Bugyoláljunk egy kisebb méretű j é g k o c k á t  nejlonzecskóba,majd vékony ruhába,és tegyük a fájó fogra 15 percig.

Az is használhat,ha  kívülről tartunk az arcunkon,a fájó fog fölött egy jégtömböt.

Tegyünk egy beáztatott,meleg  t e a f i l t e r t a  sajgó fogra.A tea ugyanis  érösszehúzó hatású csersavat tartalmaz,amely csökkenti a fájdalmas duzzanatot és enyhűlést okoz.

Nagyanyáink módszere volt,hogy mártsunk egy kis darab barna papírt ecetbe,,majd az egyik oldalát szórjuk meg fekete borssal,és nyomjuk az arcunkhoz.

Fájdalomcsillapítás szájvizekkel!

A  m i r h a t i n k t ú r a összehúzó hatásának köszönhetően szintén jó a gyulladás ellen,és baktériumölő tulajdonságokkal is rendelkezik.Lassú tűzon forraljunk 1 teáskanálnyi porított mirhát 2 dl vízben, körülbelül 30 percen át.

Szűrjük le,és hagyjuk hűlni.Öntsünk a keverékből 1 teáskanálnyit fél pohár vízbe,és öblögessünk vele.

BORSMENTATEA  nemcsak finom,de némi érzéstelenítő hatással is bír.Tegyünk 1 teáskanálnyi szárított levelet egy csésze forrásban lévő vízbe, és 20 percig hagyjuk állni.Miután a tea kihűlt, szűrjük le ,és  öblögessünk vele.

Amennyiben a  fogfájást l á z és rossz szájíz kiséri -mindkettő fertőzés jele- egyenlő arányban keverjünk össze

3%-os  h i d r o g é n- p e r o x i d o t  és vizet és öblögessünk.Az oldat nemcsak elpusztítja a baktériumokat, hanem hatékonyan enyhíti a fájdalmat is.Soha ne nyeljük le!

További praktika a s ó!

Keverjünk 1 teáskanál sót egy pohár meleg vízbe,majd öblögessünk vele,legfeljebb fél percig,azután köpjük ki.A só egyrészt

letisztítja a fog környékét,másrészt csökkenti az íny duzzanatát.Ismételjük a kezelést naponta többször is.

AKUPRESSZRÁS TECHNIKÁVAL is csillapíthatjuk a fogfájást.

Hogyan csináld?A hűvelykújunkkal nyomjuk az ellenkező oldali kézháton,a hüvelykújjunk és a mutaóujjunk tövének találkozásánál lévő pontot – vastagbél 6-, nyomjuk erősen körülbelül 2 percig,majd szünetet tartva ismételjük meg többször is.

A fogszúvasodás megelőzésére használjunk gy ó g y n ö v é n y  tartalmú fogkrémeket,amelyek csökkentik a száj tlzottan savas kémhatását is.

A fentiek lerásával remélem, segíthettem mindazoknak akik fogfájással küszködnek, és még nem volt lehetőségük orvoshoz fordulniuk, otthonukban maguk próbálnak enyhíteni fájdalmukon ami bizony nem kellemes dolog!

+Erősségek

Megoldják a problémát!

-Hátrányok

Nincs!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments