Levesekről! - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 augusztus, 22 - 16:16

Gyógyító levesek

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 400 Forint
Vonalkód: 10081

Nem is gondolnád,hogy sok levesnek gyógyító hatása is van.

Leves szó hallattán az jut eszünkbe, táplálék,folyadék, de hogy még gyógyít is, orvosság  is ,arra már szerintem nem gondolunk.

Utána jártam a témának, és igyekszem megosztani pár levesről az információkat.A világ több tájáról készült levesek lesznek a témák.Leírom milyen problémákra jó, és hogyan kell ezeket elkészteni.

A  c s i r k e h ú s l e v e s számos országban a meghűlés legalapvetőbb házi orvossága.A rizsecettel,gyömbérrel és fokhagymával készült csípős-savanyú leves Kínában  az orrdugulás népszerű ellenszere.Az Európában kedvelt káposztalevest napjainkban kifejezetten azért fogyasztják, mert segíti a fekélyek mihamarabbi begyógyulását.A levesek enyhülést nyujtanak,könnyen emészthetőek, növelik a folyadékbevitelünket, és ellátják szervezetünket a felépüléshez szükséges tápanyagokkal.

N a g y i   cs i r ke h ú s l e v e s e!

Hatékonyan szünteti meg az orrdugullást,de még hatékonyabbá tehetjük,ha  egy kevés  cayenne-i borsot és egy evőkanál friss aprított gyömbért teszünk bele.Recept 10 személyre:

1 egész bontott csirke,8 részre vágva,

1 kg szeletelt sárgarépa,

1 kg vörös hagyma,

4 gerezd fokhagyma,ízlés szerint só, őrölt bors és apróra vágott petrezselyem.

Elkésztésének menete:

Egy nagy lábasban öntsünk a csirkehúsra annyi vizet,hogy ellepje,és forraljuk fel.Vegyük a lángot takarékra,pároljuk tovább,és fölözzük le a keletkező habot.Adjuk hozzá a felvágott sárgarépát és a vöröshagymát, főzzük 2-3 óráig,és közben szükség szerint pótoljuk a vizet.Zúzzük össze a fokhagymát, és adjuk a leveshez,majd ízlés szerint ízesítsük sóval,borssal és apróra vágott friss petrezselyemmel.

Magyarországon valószínűleg a csirkehúsleves minden idők egyik legismertebb házi orvossága.Tudományos kutatások támasztják alá,hogy képes megakadályozni a fehérvérsejtek okozta gyulladást és a felső légutak eldugulását.Nagyon jót tesz az infulenzás megbetegedés esetén!

INDIA:kulitraszam a m a g a s  v é r n y o m á s  ellen!

Dél-Ázsiában őshonos kulitot  indiában hatékonynak tartják a magas vérnyomás ellen.A lencséhez hasonló,ovális szemű hüvelyes  illata főzéskor a friss szénára emlékeztet.Amikor megérik,leszüretelik,megszárítják.és farudakkal kicsépelik.

Ebből késztett leves hozzávalói között szerepel a kokum,valamint több gerezd foghagyma.Néha egy evőkanál péppé őrölt gránátalmamagot is hozzáadnak,amely segíti a vese -és húgyhólyagkövek távozását.Kulitot indiai élelmiszereket forgalmazó boltokban szerezhetjük be.Ha mégsem kapunk, lencséből is kitűnő levest készíthetünk.

FÜLÜP- SZIGETEK:

Gyömbéres csirkehúsleves  ízületi fájdalom ellen

Próbáluk ki az ízületi gyulladásos fájdalmak csillapítására az aszpirin, az ibuprefon vagy más gyógyszerek helyett,ezt a különleges levest.Ők TINOLA – nak nevezik ezt a levest.

Recept 8 személyre!

6 evőkanálnyi olaj

3 gerezd felaprított fokhagyma

2 evőkanál frissen reszelt gyömbér

1 nagy fej vöröshagyma

1,5 kg kicsontozott csirke,felszeletelve

1,75 liter víz

2 nagy marék spenót

halszósz,ízlés szerint só,bors.

Elkészítése:

Egy nap lábasban forrósítsuk fel az olaj  felét,és adjunk hozzá fokhagymát, gyömbért, és vöröshagymát.Amikor a vöröshagyma üvegessé válik, de még nem barnul,szedjük ki az összetevőket,és tegyük félre.

Ugyanebben a lábasban,a maradék olajon,kevergetés mellett süssük át a csirkehúst.Ezután tegyük vissza a lábasba a fokhagymát , a gyömbért,és a vöröshagymát,öntsünk hozzá vizet,és forraljuk fel.Ezek után állítsuk takarékra a lángot,és félig lefedve 30 percig főzzük a levest.Keverjük hozzá a spenótot, és közvetlen a tálalás előtt adjuk hozzá a halszószt és borsot.

Ezek a levesek gyógyhatással bírnak szervezetünkre.Javasolom kipróbálásra!Jó étvágyat és jó egészséget kívánok!

+Erősségek

Gyógyhatásúak!

-Hátrányok

Nincs!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments